אפשר גם סקר קטן?

אפשר גם סקר קטן?

איך התחילה ההיכרות/ההתאהבות שלכם במיתולוגיות האהובות עליכן? מיתולוגיה יוונית/רומית - כשהייתי בת 8 נסעתי עם המשפחה לחו"ל לחודש. תוך שבוע בערך אחי (אז בן 12) ואני סיימנו את הספרים שדודה שלי קנתה לנו לטיסה והתחלנו להתעניין בספר שאבא שלי הביא איתו - מיתולוגיה של אדית המילטון. ישר בחרנו לנו אלים אהובים וגיבורים אהובים ודיסקסנו אותם זה עם זה ובמיוחד עם אבא שלי. אצל אחי לא נשאר הרבה מהחוויה הזאת, אבל אצלי זה הפך להתאהבות אמיתית שרק הופכת יותר עמוקה עם השנים (ואני עדיין מדסקסת דברים מהמיתולוגיה עם אבא שלי). מיתולוגיה מצרית - עם מצרים זה יותר התחיל מהתעניינות במלכים המצרים וההיסטוריה של מצרים העתיקה. ההתעניינות במיתולוגיה התחילה לפני כשנתיים דווקא דרך פנפיקים על זינה. אבל אם אני חייבת ללכת ממש אחורה, אז בכיתה ד' היה לנו שיעור ממש מרתק בבית הספר שנקרא "יצירת כלים מן העבר" שבמסגרתו למדנו על מצרים העתיקה - תות ענך אמון, החרפושיות, המומיות וכו'.

Thestral

New member
כיתה ג'../images/Emo162.gif../images/Emo108.gif

שראיתי ספר מאגניב כזה על המיתולוגיה היוונית והתאהבתי בו. אחר-כך הסרט של דיסני "הרקולס" החזיר לי את ההתלהבות. ו... תמיד אהבתי את מצרים העתיקה, אז המיתולוגיה היא חלק ממצרים העתיקה- מן הסתם

crazygirl23

New member
אני לא זוכרת בכלל כי נראה לי ../images/Emo6.gif

שמאז ומתמיד אהבתי מיתולוגיה ולא בהכרח יוונית למרות שהיא הכי נפוצה ולכן לא הרבה מכירים את שאר המיתולוגיות ורק לאחרונה התוודעתי למיתולוגיה מצרית (אולי בעקבות הסרטים "סטארגייט" "המומיה" ועוד) והיום אני משתדלת לקרוא על עוד מיתולוגיות (הודיות, סקנדינביות ועוד) ....

double O S

New member
וואו אהמ...../images/Emo96.gif

ממש ממזמן... אמא שלי הביאה לנו ספר מהספרייה על יוון העתיקה עם כל מיני ספורי מיתלוגויות וציורים ממש יפים והסבר על כל האלים ונורא התעניינתי בזה ואז היא הביאה גם ספר כזה על מצריים עם כל האלים וכל זה ובגלל זה אני זוכר איך נראים כל האלים המצריים... ומאז אני מת על זה גם יש לי את הספר מיתולוגיה של ע. המילטון...

מלקור

New member
אצלי...../images/Emo18.gif../images/Emo1.gif

מכיתה ג' יש לי חבר סקנדינבי (ויקינגי) החבר הכי טוב שלי הוא הודי וחבר אחד איטלקי ופשוט יום אחד היה לי משעמם אז קראתי את כל סיפרי המיתולוגיה היונית בספריה הציבורית ( אני מזכרון יעקוב )

אלרוס

New member
אצלי זה די שונה

כל ההיכרות שלי עם המיתולוגיות, היוונית והמצרית התחילו מסבתא שלי שהיא ארכיאולוגית בין השאר. היא מאוד אוהבת ומספרת לי המון אגדות מהמיתולוגיות וקנתה לי שני ספרעים, אחד עם המון ביפורים מהיוונית והשני מהמצרית...

בניגוד לספרות אנגלית, שזה תחום

שמניב מיליונים. בואו נגיד שפרקטיות זה לא הצד החזק שלי, בעיקר לא בבחירת מקצוע.

Y. Welis

New member
אם במקרה תמצא פסלון זהוב של המאיה

תוכל למכור אותו למוזיאון במחיר יפה... או אולי לעבוד מטעמו במשלחת. בד"כ לארכיאולוגים יש מימון אקדמי מלא שמאפשר חיים סבירים. אחרי שהתפרסמת (בזכות הפסלון), תוכל לערוך סיבוב הרצאות עם סיפורים על החוויות, ולמכור כרטיסים במחיר מפולפל. שווה.

Eowyn of Rohan

New member
חדשה../images/Emo13.gif

שלום לכולם, אני דנה ואני מאוד אוהבת מתולוגיות למיניהן. אני לא כל כך בקיאה בסיפורים אבל קראתי כמה וכמה ואני מתעניינת. אני זוכרת שההיכרות שלי עם המיתולוגיות התחילה בכיתה ד' בערך. היו לנו כמה הרצאות בנושאים מסויימים שאני לא זוכרת משהו מהן. מה שכן, הייתי משאילה מהספריה כל מיני ספרים ונורא עניין אותי מה שקרה בין האלים. ראיתי גם הרבה תוכניות טלויזיה. עזבתי את זה לפני כמה שנים ועכשיו חזרתי להעניין.

Thestral

New member
ברוכה הבאה|!../images/Emo39.gif../images/Emo162.gif../images/Emo108.gif

השתלבות מהירה

Eowyn of Rohan

New member
ועוד משהו

מה שהחזיר אותי להתעניין היא הטיסה שלי לרומא לפני כמה שנים. מקום מדהים
. אבא שלי עשה לי ולאחותי טיול מאורגן והיינו בכל המוזיאונים. אני זוכרת את התמונה של אפרודיטה, כשהיא עומדה על צדפה, של בוטיצ'לי. אחת התמונות האהובות עלי.

CastroBoy

New member
אני.....

בכיתה ה' או ו' למדנו על מיתולוגיה יוונית ובסוף השנה עשינו הצגות לסיפורים מהמיתולוגיה היוונית.... ואז ראיתי כל מיני סרטים, סדרות וככה התפתחה האהבה שלי..... ד"א ההצגה של הקבוצה שלי הייתה על עץ הדפנה וכל הסיפור שלה, למה היא נהפכה לעץ דפנה..... יש סדרות כמו ג'יסון והגיבורים מהאולימפוס.... ולמיתולגיה מיצרית יש סרטים כמו המומיה, ועוד שאני כרגע לא זוכר אבל יש גם סדרות כמו המומיה ותותניישטן(בערוץ fox kids)

Freaky Angel

New member
אממ ם.ם

אני לא חושבת שאני ממש זוכרת. זה היה בסביבות כיתה ד' או ה' שהקריאו לנו סיפור מהמתולוגיה היוונית (נדמה לי) שהתחלתי לאהוב את זה... אני לא בטוחה אם זה היה ככה או שפשוט בסביבות כיתה ד' מצאתי ספר בבית וזה עניין אותי חיחי ^^" אני סנילית קצת

למעלה