אפשר גם לפתוח נושא?...

אפשר גם לפתוח נושא?...

אני מופתע לגלות שהרבה מאוד מבני עדות המזרח בוחרים לכנות את עצמם כ"ישראלים" כשעולי חבר העמים זוכים לכינוי "רוסים".(במקרה אני רוסי שעלה לפני תשע שנים לארץ ועדין מרגיש את זה טוב מאוד על עורי) יהדות רוסיה התחילה לעלות לארץ ישראל כבר לפני יותר מ100 שנה. העלייה הראשונה הייתה מרוסיה. היהודים האלו הם בין האנשים שעבדו והקריבו הרבה מאוד למען המולדת, עוד לפני שיהודים אחרים עלו ממורוקו ותימן.נכון, הרבה מאוד עולים הם לא יהודים טהורים, אין להם מה לחפש פה, אך הדבר לא צריך להסתיר את העובדה שרוב העולים האלו הם כן יהודים, ויהודים גאים. צר לי גם שדווקא ציבור מסוים מציבור עולי עדות המזרח הם אלו שבוחרים להפריד את עצמם מהעלייה הגדולה הזאת. חברים שלי, גם אתם, רובכם לא הייתם פה לפני 50 שנה. אתם עולים חדשים בדיוק כמו ה"רוסים", אתם לא שונים מהם, ואתם יהודים גאים בדיוק, בדיוק כמוהם. אחר כך אנו רואים כתבות מסוג הכתבה הקודמת באתר, "אנחנו יהודים עברית". רבותיי, זה מתחיל מפה. לא עולי חבר העמים הם שם שמבדילים את עצמם משאר הישראלים, התושבים הוותיקים, אלו שכבר שכחו שהם באו לארץ גם לפני מספר שנים, אם זה 50 שנה ואם זה 100 שנה, הם אלו שמבדילים בין העולים לביניהם. כמה שקלטתם יפה הרבה מאוד עולים, אתם נכשלתם. אתם הבדלתם את עצמכם מהם מהרגע שהם הגיעו לפה. תחשבו על זה! והייתי שמח לשמוע תגובות לדעתי.

sahr12

New member
אתה צודק בהחלט....

והיה מאוד משמח אם לא היו יוצרים תהפרדה הזו בין עלייה רוסית,לעליית מרבד הקסמים,או כנפי נשרים...עליית שלמה...וכל העליות גם האתיופים סובלים מזה....אבל בא גם נודה קצת על האמת...אתם גם לא תורמים לאינטגרציה החברתית..יש אצלנו חבר´ה מקסימים מהעלייה הרוסית והם תמיד בוחרים לדבר בשפה הרוסית...ולהתחבר אחד לשני ....אינטגרציה היא התקרבות שני! צדדים לנקודת האמצע...ולא תזוזה חד כיוונית...תסתכל סביבך מעדניות לרוסים מועדני דיסקו לרוסים...לא ראיתי מועדון דיסקו ליוצאי תימן,או מרוקו.. אז אוליי גם אתם נהנים לבודד את עצמכם..חשבת על זה פעם???? בכל מקרה ...אוליי בעוד כמה שנים הדור הבא יטמע יותר טוב..עד אז אתה בדיוק כמוני!

אתה... כן אתה....

עד לפה שלי נכנסת בשביל להוציא לי את המילים? לא הייתי יכולה לנסח את זה טוב יותר! אולי הייתי מוסיפה רק דבר אחד קטנטן: שכהגיעו העליות האחרות (מרוקאים, תימנים, כורדים וכו´) הם נאלצו ללמוד את השפה העברית, אחרת לא מצאו מקום עבודה ולא יכלו להסתדר בחיי היום יום - בבנק, דואר וכו´. העליה הרוסית, היא העליה היחידה, שמקבלת שרותים שוטפים במדינה, בשפתם. כמי שמחפשת בימים אלו עבודה, אני נתקלת ללא הפסק בדרישה: "דוברת רוסית על בוריה". לא רק שאין לעליה הרוסית על מה להלין, אלא יש להם הרבה על מה לברך.

אפרסק 28

New member
אני שמח....

ששברתה את הדממה... ובאמת כתבת על זה....כי במדינה שלנו די כבר לעדות ולאפליה... יש אשכנזים כמו ספרדים.....או רוסים..... כולנו יהודים...או ישראלים....תתחילו לחשוב על איך לשפר את המדינה במקום לצעוד אחורה... בוקר טוב ישראל

ועוד דבר...

לדעתי הרוסים מבקשים יותר מדי זכויות מה"צברים" ואני מצטערת אולי אני ישמע גזענית אבל זו חוצפה!!!! במקרה אתמול ישבתי ודברתי עם עופצ´יק ואוזני עמדו למשמע הזכויות שתם מקבלים מעלינו אז איך בכלל יש לכם זכות להתלונן??????? אם הייתם עוברים את עליית תימן תאמין לי לא הייתם שורדים מכיר את פרשת ילדי תימן בכלל?? מאיפה בכלל הזכות הזו לבכות פה על העליה שלכם, אתם צריכים לבדוק עמוק מאוד בציציות שלכם ולא לבכות ככה, זו לא פעם ראשונה שאני שומעת אתכם מבקשים יחס הולם מישראלים, קודם כל תלמדו לתת יחס הולם חזרה, ותבינו דבר אחד שאתם ממש עליה מפונקת, הלוואי באמת שלתימנים או למרוקאים היה חצי ממה שאתם מקבלים בעליה. מצטערת אני קצת כועסת

sahr12

New member
אה! נזכרתי.....חחחחחחחחח

אתה יודע שאם אני ואתה הולכים למועדון "האומן" בירושלים... אתה נכנס ואני לא! אתה יודע????????? יש מסיבה סגורה אנא עראף.....חחחחחחח אוליי השרשרת,הצמיד,אוליי סתם אני שחור....ערס, זונה בן זונה. מנייאק,חשיששניק......חחחחחחחחחחחחחח סתם נזכרתי בזה....:)

sahr12

New member
סבבה......

לפחות תהיה איתי מישהי בחוץ.....חחחחחחח רוצה סיגרייה???או ישר לרכב??חחחחחחחחחחחחח......

טוב..... אז.....

נעשה את המסיבה מחוץ ל"אומן 17".... או שאולי פשוט נעביר אותה ל"לורנס"....

נעמי 1

New member
יופי שולינקה...

אז תהיי עם סער ואיתי... ותרקדי לנו ריקודי בטן... חחחחחחחחחחחחחח

אל תגידי שאני לא בסדר,,,

בזמן שהם ירדפו אחריי,, אני אנענע את האגן,,, אברח להם מימין לשמאל,, קדימההההה,,, אגן לסובב,,, כתפיים לאחור,, תייבכי,, אבינתי,, עלא עלא עלא,,, חחחחחחחחחחחחחחחחחח,,,, מאז החוג,, אני מגישה לילדה שלי בצעד מזרחי,, הולכת לישון בצעד מזרחי,, מבשלת ,, ( נו, טוב,, מחממת) בצעד מזרחי,, בקיצור,, תענוג ממש,,,

למעלה