אפשר גם לחוד חידה?

his_pretty_one

New member
אפשר גם לחוד חידה?

יש לי המון חידות.. שאספתי פה ושם הבעיה היא שלטובות באמת אין לי את הפיתרון.. ככה שלא אכפת לי לפרסם אבל ברגע שתבקשו פיתרון... תפקידי בכוח יסתיים לו ואם יהיה מישהו שכן ידע אז מה טוב :) לדוגמא.. משהו קליל וחביב שני נערים נפגשו בכניסה לאיצטדיון כדורגל. הראשון אמר:אם היו לי שני שקלים נוספים אז יכולתי לרכוש כרטיס כניסה. השני אמר: אם היו לי עוד 20 שקלים אז יכלתי לקנות כרטיס כניסה. הכרטיסן אמר: גם אם תצרפו יחד את כל כספכם לא יספיק הוא לרכישת כרטיס אחד. כמה עולה כרטיס כניסה למשחק?

the predator

New member
../images/Emo62.gif

כרטיס עולה 20 או 21 ש"ח. מכיוון שגם חיבור הסכומים של שני הילדים לא מספיק, יש להניח שלילד שזקוק לעוד 20 ש"ח יש שקל אחד בלבד או כלום.

djdror

New member
../images/Emo62.gif

הסיבה שאין לך פתרון לחידה הזאת היא שאין פתרון חד משמעי לחידה על-פי הנתונים שנמסרים. מחיר הכרטיס יכול לנוע על כל מספר בין 20ש"ח ל-אגורה פחות מ 22 ש"ח. אם בשאלה היו אומרים שמחיר הכרטיס הוא במספרים שלמים, ואם ידוע שלשני היה סכום כסף כלשהוא אזי מחיר הכרטיס הוא 21 שקלים. אולם כאמור על-פי הנתונים הקיימים זה לא ודאי ולכן התשובה צריכה להיות נקרא למחיר הכרטיס X ולכן 22>X>= ל20

Meijen Shaggy

New member
../images/Emo62.gif../images/Emo15.gif

21 ש"ח?

swirrrly

New member
../images/Emo62.gif אממ.. ../images/Emo160.gif../images/Emo16.gif

נראה לי 21. לראשון יש 19 וחסר לו 2.. לשני יש 1 וחסר לו 20.. ביחד יש להם רק 20, וצריך עוד שקל כדי לקנות כרטיס.=/

למעלה