אפשר גם אחרת...

אפשר גם אחרת...

המדינה שלנו מזניחה בצורה פושעת את אוכלוסיית הנכים. אתרי הטבע והנופש שלנו ואפילו המדרכות ברחובות מגורנו - לחלוטין לא מותאמות לצרכי הנכים. אין עוד אף מדינה בעולם המערבי עם תשתיות שכל כך לא מתחשבות בנכים, כמו במדינה ה"נאורה" שלנו. דווקא על רקע החושך הזה, מומלץ לקרוא על יוזמה כל כך יפה של פרוייקט התנדבותי כל כך אנושי: נופש לכולם מעניין לשמוע על ההתייחסות לנכים במדינות הנאורות, מאנשים שראו הרבה עולם.

Gefen

New member
הנושא חשוב ../images/Emo45.gif

והיוזמה מבורכת..
נראה לי שבארה"ב יש הרבה יותר מודעות ודאגה לנכים - מאשר אצלינו. זה מתבטא במתן שימת לב מיוחדת למבנה בית הקולנוע.. לרמפות שיהיו בכל מקום ויאפשרו גישה לנכים, שירותים וכד´... יש לי ידיד טוב בארץ שמרותק לכסא גלגלים..וממנו אני יודעת שאנחנו רחוקים מרחק רב ..ויש לנו עוד דרך ארוכה לעשות כדי לנסות להתחיל ולספק את צרכיי הנכים. ועד שזה יקרה אוכלוסיית הנכים בארץ מופלית לרעה בהמון תחומים. שמחתי לשמוע על היוזמה..כן יירבו.. גפן

Yaniv-DC

New member
הכל עניין של חקיקה ואכיפה.

מצטרף למה שגפן אומרת. חיי הנכים כאן מהבחינות של גישה נוחה, קלים לאין שיעור מהמצב בארץ. כשעבדתי בסלקום בתור אחראי, הגיע אלי בקשה לשיחת אחראי עם לקוח שגר בחיפה, ומתלונן על כך שאין גישה לנכים למרכז השרות בחיפה (להלן יקרא מ"ש). כששוחחתי עם מנהל המ"ש, הוא אמר שבטח שיש... מנקודת מבטו כאיש תקין לחלוטין... לאחר שקישרתי בינו לבין הנכה, מסתבר שיש גישה מהמדרכה אל המ"ש, אבל... אין מהחנייה אל המדרכה. כלומר - לך תמצא מישהו שיעלה לך את הכיסא גלגלים... בתוך שבוע הותקנה רמפה שתוביל מהחנייה למדרכה. וכאן? בכל אוטובוס יש רמפה הידראולית המופעלת במידה ויש נכה. בכל תחנת מטרו יש מעליות לנכים, ובזמן שמעליות אינן עובדות לצרכי טיפולי תחזוקה, הנכה יורד בתחנה הבאה, פונה למנהל התחנה ומקבל הסעה במונית מיוחדת.

fantom

New member
יש שיפור בישראל ../images/Emo47.gif

לפי מה שאני רואה ושומע יש שיפור בגישה לנכים בישראל יש תשדירי שירות ממש טובים בזה וכבר מוסדות ממשלתיים פועלים בעניין לאפשר גישה נוחה לנכים למוסדות הממשלה חוץ מזה שגם רכבים ציבוריים עם רמפה נמוכה לטובת הנכה נכון יש המון עוד מה לשפר ולהטיב עם האוכלוסית הנכים שישנם הרבה מהם שנהיו נכים ממלחמות ופיגועים שאנחנו שלחנו אותם ומחובתנו לטפל בזה. ישנם גם דברים אבסורדים בישראל , למשל מרותק לכסא גלגלים שמנסה לעצור מונית אף נהג מונית לא יעצור לו ואני מדבר מניסויי שערכנו בירושליים , ממש אף נהג לא עצר לנכה או נהג אוטובוס שנכה נכנס לרכבו לא ירד לעזור לנכה כאילו האוטובוס של אבא שלו , אני לא עושה כאן הכללות כמובן אבל אלו הם העובדות

reveal26

New member
ממש במקרה...

סיימתי את תרגום "נגישות בירושלים" לאנגלית, ואצלנו באתר יש פרוייקט מיוחד שנבנה עבור ציבור המוגבלים, ובו רשומים כל האתרים בירושלים שיש בהם גישה, עם פירוט מלא של נגישות. היה גם פרוייקט של תו מיוחד לחנויות שיש בהם נגישות, אבל אנשי העסקים בירושלים לא ששו לעזור, והפרוייקט נחל כישלון. מקווים שהצלחנו לעזור ואילו במשהו... גשו לבקר..

inbale

New member
לא יואמן כמה שהנושא הזה מוזנח בארץ

אבא שלי היה קטוע רגל ואחר כמה שנים של הליכה עם פרוטזה כשמצבו הרפואי החמיר הייתי צריכה להביא אותו לבית החולים בכסא גלגלים. אתם מאמינים שלא היתה לי גישה למחלקה ההמוטלוגית עם הכיסא??????? שתבינו איזה פרויקט הייתי צריכה לעשות כדי להביא אותו לטיפול רפואי בסך הכל!!!

inbale

New member
דרך אגב אמיר ../images/Emo13.gif

אני שמחה לראות אותך כאן!!! מקווה שתתארח אצלנו לעיתים קרובות
ושיהיה לך יום טוב!!

MARMELAD

New member
ומצד שני יש גם בארה"ב הגזמה מסויימת

ואני אתן לכם דוגמא. אבא שלי הוא נכה צה"ל. והוא חי בארה"ב. יש לו קטיעה ברגל מתחת לברך והוא הולך עם פרוטזה. אז כשהוא במכנס קצר זה בהחלט בולט, אבל כשהוא במכנס ארוך לא שמים לב בכלל, חוץ מצליעה מסויימת. הקיצר, אנחנו הולכים לבית קפה. חונים בחניית הנכים, יורדים מהאוטו וניגשים לכניסה. איזו אמריקאית צדקנית מתנפלת עליו - סליחה, זאת חנייה של נכים.. כן, הוא עונה לה, אני באמת נכה, יש לי אישור על החלון. אבל זה לא מספיק לה. ברגע שאנחנו נכם היא קוראת לשוטר!! שיבוא ויבדוק... אז אמנם באמריקה התנאים לנכים מצוינים, אבל בואו גם לא נשכח שברב רובה של ארה"ב הכל בנוי לרוחב ולא לגובה, קרי אין שום בעיה לארגן כניסה נוחה לנכים, ובארץ.. אחחח אירץ ישרואל המעפנה... הדרך עוד ארוכה...

הנסיון שלי בארה"ב מעט שונה

נראה לי שהגברת החוצפנית שנתקלתם בה היא מקרה יוצא דופן ומאוד לא מייצג. שלא תבין לא נכון, יש לי המון ביקורת על האמריקאים בכל מיני נושאים, אבל לא בעניין הזה. הם מאוד מכבדים את הנכים, והם מאוד לא דוחפים את האף שלהם כמו הגברת שאתה מספר עליה.

למעלה