אפשר בלי אלטרוקסין?

yedidit

New member
אפשר בלי אלטרוקסין?

אני בת 50 עם "ותק" של כארבע שנים בתת פעילות של בלוטת התריס (שהתחילה כנראה במעבר לדיאטה קיצונית). ההתחלה היתה באמת דרמטית - TSH 122.5 !!! ולאחר טיפול באלטרוקסין המצב התאזן להפליא. לאחר מספר חודשים ביקשתי מהרופא לנסות ולהוריד את התרופה כדי לראות אם הבלוטה חוזרת לפעול בכוחות עצמה. הוא אמנם הסכים לשתף איתי פעולה אבל טוען בתוקף שאני מזיקה לעצמי ושהתרופה היא תוספת טבעית שיכולה אפילו להועיל לגוף. היום אני עדיין במסגרת "הניסוי" והערך של ה-TSH הוא 7.680 כלומר - בלי כדורים ועם בלוטה לא מאוזנת. אז אחרי ההרצאה הזאת אני מעוניינת לשאול את ד"ר תורג'מן אם אפשר לרפא את הבלוטה באמצעים שאינם תרופתיים (כמו תזונה) והאם גם את ממליצה לא להתעקש וכן להיעזר באלטרוקסין? המון המון תודה מראש ושיהיו לנו ימים יפים של שקט.

בינתיים שקט בתל אביב

תודה על האיחולים, כאן עוד שקט, והאמת היא שזה די מדהים איך החיים שלנו כאן כל כך "נורמליים" כאשר הם כל כך קשים ומשובשים בצפון. אין כל אמצעי טבעי לרפא את הבלוטה. אני בטוחה שכל מיני נטורופתים ומומחים לרפואה אלטרנטיבית אחרים יגידו אחרת, אבל לצערי זה לא מבוסס. ואני חושבת שבזה אני לא יחידה, אבל יש לי לא מעט מטפלים כאלה בין הפציינטים שלי. לא כדאי להתעקש. אני לא יודעת כמה זמן טופלת. ללא ספק יש בעיה. יכול להיות שבזמן שאבחנו את התת פעילות בדיוק עברת שלב של דלקת ששבש במיוחד את כושר הבלוטה לייצר את ההורמון, אבל גם כיום כשנרגעו הדברים, ה-TSH לא תקין. אני לא חושבת שעם ערכים כאלה את מזיקה לעצמך, ואת בוודאי מרגישה טוב אחרת היית מחדשת לבד. אני רק אומרת שההיסטוריה שלך עושה אותך מועדת לפתח שוב תת פעילות עמקוה, אני מניחה שזה עיניין של זמן וזה יקרה. אם תקחי אלטרוקסין, את תהי משוחררת מהדאגה לדעת מתי זה יכה אותך. יש לך רשת בטחון שלא מזיקה כלל, אז אני לא רואה על מה ההתעקשות. מה גם שאין דרך לרפא את הבלוטה

yedidit

New member
תודה לך קרן

אני באמת מתפעלת מהתשובה המהירה, העניינית וההגיונית. הבעיה היא שאני עדיין מתנדנדת בין הגישות השונות של הריפוי: מצד אחד הרפואה המדעית מאוד מבוססת ומרגיעה ומצד שני התלות בכדורים זה גם לא דבר נחשק בעיניי. ההפך. מצד אחד, נורא קל לקחת כל יום כדור אחד קטן ולשכוח מהעניין, ומצד שני למה שהבלוטה תחזור לעבוד אם הגוף מקבל את האספקה מבחוץ? וכו'... ובכל הצדדים אף אחד לא מבטיח שאין נזקים לטווח ארוך - לא בתרופות ולא בתחליפיהן... ככה שבכל מקרה ההתלבטות שלי תימשך כנראה. ועד אז שיהיה לנו לילה טוב ושבוע שקט. יאללה ביי.

ממש אין מקום להתלבטות

זו טעות לראות באלטרוקסין תרופה. זו לא תרופה. זה תחליף זהה לחלוטין למה שהגוף מייצר. אין כל השלכות לטווח ארוך. אבל את יודעת מה?אל תקחי, ותראי בעצמך. ביום שתרגישי שאת באמת כבר לא יכולה, אני חושבת שלא יהיה צורך בכל כך הרבה מילים כדי לשכנע אותך.

אילנה1234

New member
אותי לא צריך לשכנע לקחת אלטרוקסין

אני סופרת את השעות עד שאוכל לשוב ולקחת. אבל אצלי זה סיפור אחר...

למעלה