אפשר בבקשה נתונים

Barbos7

New member
אפשר בבקשה נתונים

על כמה פציפיסטים ניגשים בפני הוועדה וכמה מצליחים לצאת על זה מהצבא בכל שנה?

Barbos7

New member
אין צורך בנתונים מדוייקים

מה לדעתך הסיכוי של אדם להצהיר על פציפיזם ולצאת מהצבא?

אפשרי בהחלט

אבל זה תהליך מאוד מאוד ארוך , מעיק ומנסיוני האישי גם קשה אני מציאה לך להתייעץ עם אנשים פרופיל חדש

התונים

אני לא יודע כמה מבקשים, אני יודע כמה מקבלים. המספר הוא נמוך מאוד, וכדי להיכלל בסטטיסטיקה של אלה שיצאו מהצבא בגלל מניעי פציפיזם, צריך לעבור ה-ר-ב-ה מאוד, ולרוב גם להיות מקושר לאיזשהו אירגון (תנועת נוער, אירגון הומניטרי, וכדומה) ההמלצה שלי היא לנסות לצאת מהצבא בדרך אחרת, במידה ואתה באמת לא רוצה להתגייס.

Mיקי_

New member
כי זה פורום פציפיזם - ומן הסתם אנו

ממליצים לחברים ומשתתפים בו לצאת מטעמי מצפון. וייתרה מכך איננו מסייעים במסגרת הפורום לכאלו הבוחרים לצאת בדרכים אחרות, לכן להמלצה לצאת מסיבות שאינן מצפוניות בפורום שזוהי הנורמה בו, היא מיותרת.

אז את מסכימה איתי שזה הליך מאוד מורכב

אז על שום מה ההתעקשות לצאת מהצבא דווקא ממניעי פציפיזם? מחאה?

אני לא מבין...

המטרה היא לא לשרת בצבא, והמטרה המשנית היא מחאה, לא כך? אם המטרה היא לא לשרת בצה"ל, והמחאה (לומר: "אני לא משרת ממניעי פציפיזם") היא רק השיטה, אז אני מניח שהמטרה מקדשת את האמצעים, ולא סוף העולם גם להוציא פרופיל 21 ולסגור עניין. אם אנחנו בכ"ז לא מוכנים לוותר על המחאה, ולהשקיע הרבה מאוד אנרגיות בשביל להיכנס לסטטיסטיקה בתור פציפיסט, אז אני לא חושב שלקרוא להמצלה של מי שלא חושב כך - "מיותרת". זה לא מובן מאליו שכל מי שמעוניין להתחמק משירות צבאי - מתעקש לעשות זאת דווקא ע"י הצגת המניע הפציפיסטי שלו לצבא. מי שישלול דיעות של חברי/אורחי הפורום, למעשה יסרס וינוון את הפורום שלו עצמו. למעשה יסתום את הפיות של כל אלה שאינם מסכימים איתו.

hushhash

New member
היציאה מטעמי מצפון

היא דרך חוקית ולגיטימית לצאת מהצבא. למה להמנע ממנה? הפציפיזם הוא אג'נדה פוליטית, ולא מסתכם בהמנעות אישית, ולכן לא הייתי מסכמת את העמידה מול ועדה כ"השיטה" לעומת ה"מטרה" שהיא היציאה. אין הכרח להשתחרר מהצבא מטעמי מצפון, אבל בסך הכול, זה כמו ההבדל בין להפגין לבין לענות תשובה מסויימת במשאל עם.

Mיקי_

New member
אני רוצה לחזק

אכן אין הכרח לצאת מטעמי מצפון בסופו של תהליך, וכולנו יודעים שההליך המצפוני הוא הליך לא קל, אבל מי שבוחר באידיאולוגיה הזו צריך להיות מוכן לפחות במינימום לעמוד ולהביע אותה, ואחד המקומות הטובים ביותר להביע אותה הוא למול הצבא, בוועדה. בפרפרזה על הדוגמא שלך ההבדל הוא בין לומר שמשהו הוא מוסרי ונכון, לבין לנהוג על פי הדבר שהוא מוסרי ונכון.

Mיקי_

New member
אתה כנראה לא מבין מה זה פציפיזם!

המטרה היא בדיוק המחאה, פציפיזם היא אידיאולוגיה שיש בה מחאה, להשתחרר מבלי לנסות אפילו לגרום לגוף שכנגדו אתה מוחה בהיותך פציפיסט לדעת שאלו דעותיך, הוא עיכור הפציפיזם. פציפיסטים לא רוצים להתחמק משירות צבאי, תאמין או לא אבל יש גם פציפיסטים במדינות שאין בהם גיוס חובה, פציפיסטים מעוניינים להיות פציפיסטים, הווה אומר לדגול באמונה שאומרת שכל אלימות באשר היא הינה מיותרת, ואלימות ממסדית, קרי צבא, היא איננה כלי שרת אלא כלי משחית. פציפיסט שאיננו מוכן להתייצב מול הגוף אותו הוא מתעב, כנראה איננו פציפיסט. זהו לא פורום משתמטים זהו פורום פציפיזם ולכן המלצתך היא מיותרת, ואתה עצמך כנראה אינך מבין היכן אתה נמצא ומה האידאולוגיה שמניעה את חברי הפורום שנמצאים כאן ממניעים אידיאולוגיים.

הבנתי

בהחלט חידדת לי את עמדת הפציפיזם מול צה"ל. לא גישה שאני מסכים איתה, אבל מבין. סוג של ראש בקיר, לדעתי האישית.

Mיקי_

New member
אתה ממילא לא פציפיסט...

אז כנראה שאתה גם לא מבין לכן לא את הגישה, ולא למה זו דרך לשנות. מה שמשנה לדעתי היא דעתם של פציפיסטים בנושא.

סליחה שאני מתפרץ

מוכרח לדעת, מי כתב את חוקי הפציפיזם שאת מביאה כאן. "פציפיסט שאיננו מוכן להתייצב מול הגוף אותו הוא מתעב, כנראה איננו פציפיסט" את קובעת מתי ואיך אני אמור להתייצב מול הגופים שאת מתעבת? האם בתור פצפיסט אני מוכרח להכנס לוויכוח עם כל נהג מונית שזורק לי "חבל שלא נכנסו באמאמא שלהם" האם הפצפיזם היא דת? משתמע לי מהודעתך שכן. מי הוא אותו פציפיסט על שקבע את החוקים הללו? מדוע אני לא יכול להחליט לעצמי? יש כאלו שיצאו להפגנות במחסומים פעם בחודש, יש שייצאו פעמיים בשבוע, יש שיקימו אוהלים. יש שבשביל לקבל פטור יוציאו פ.21, יש שיילכו לועדת מצפון ויש כאלו שגם לאחר שיקבלו את הפטור, יתנחלו עם שלטים מול הלשכת גיוס. יש שישלחו אימיילים לכל העולם. יש שידפקו לי על הדלת, יש שיכתבו מאמרים ויש שיטמינו פצצות. למה את מחליטה איפה עובד הגבול בין הפצפיסט ל-"סתם שוחר שלום" אם יש לך בעיה שידונו בפורום על שחרור מהצבא ממניעי השתמטות, תאמרי את זה ככה ורק ככה. אחד שיש לו תור לקב"ן עוד יומיים.

למעלה