אפשר בבקשה את העוף בשזיפים וקינמון

pirge

New member
עוף בשזיפים וקינמון ../images/Emo92.gif...

13:15 | 01/12/04 עוף בשזיפים וקינמוןו pirge ו של עליזה וקנין-זכה מקום ראשון בתחרות המאמא המרוקאית. טעים בטירוף. 6 כפות שמן 4 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות 6 כרעי עוף טרי 200 גרם שזיפים מיובשים שטופים כף קינמון מלח 2\1 כף סוכר 4\1 כף אבקת מרק עוף שמים את השמן והבצל בסיר רחב, ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עד שהבצל מזהיב. קלות. מוסיפים את העוף, השזיפים,הקינמון,המלח,הסוכר,אבקת מרק. טועמים ומשפרים תיבול. מכסים. מבשלים על להבה נמוכה 40 דקות עד שהעוף משחים ויפה למראה. להכין ליד אורז ל ב ן . אין צורך להוסיף נוזלים לתבשיל. הוא מתבשל בארומה ובמיץ של הבצל. כדי לקבל את הצבע ה"שזוף" המיוחד, צריך לבשל הרבה מעבר ל-40 דקות ולא כמו שכתוב במתכון. אני בתום הבישול בערך אחרי שעה..... מכניסה ל"השחמה" נוספת לתנור. ואם לא מגישים מיד, לשמור את הקטע של התנור ממש ממש לפני ההגשה. ואז.....חבל"ז......
 

clcl

New member
נצל"ש : ירכי עוף בקינמון

ירכי עוף בקינמון 6 מנות מרכיבים: 1 כף שמן זית 2 בצלים קצוצים 4 שיני שום כתושות 6 ירכי עוף קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות 1/4 כוס יין לבן יבש 2 עלי דפנה 1 מקל קינמון 1/4 כפית אבקת קינמון מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה: 1. מחממים את השמן בסיר טפלון גדול. מוסיפים את הבצלים והשום. מטגנים תוך ערבוב עד שמתרכך, כ- 5 דקות. 2. מוסיפים את ירכי העוף ואת יתר החומרים. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהעוף רך, כ- 30 דקות. מוציאים את עלי הדפנה ואת מקל הקינמון. מקור: שומרי משקל
 
למעלה