אפשר את חוות דעתכם ?

פנינה 23

New member
אפשר את חוות דעתכם ?

אז ככה כבר כתבתי פה מספר פעמים לגבי התינוקת שלי בת 3 חודשים שרוצה רק בידיים, נרדמת רק בידיים ובוכה שמניחים אותה תמיד ..בכל מקרה הגעתי למצב של דיכאון מזה,ואז החלטתי (כמובן שבעלי הוא זה שרצה זאת ממזמן) להביא לילדה לבכות וכל פעם ללכת לדבר, לחבק, ללטף אותה אבל לא להרים..והיא בכתה, צרחה ולא הרמנו אותה (הלב שלי עד עכשיו קרוע ובוכה) אבל כל פעם ניגשנו אליה עד שהיא נרדמה אבל זה לקח לה 45 דקות..אם בעלי לא היה בבית לא הייתי עושה את זה..אני לא יודעת מה יהיה היום שאני לבד. גם חברה שלי הייתה אצלי אתמול וסיפרה לי שזה מה שהיא עשתה עם התאומים שלה שהיו רגילים בנענוע על מנת לישון..בכל מקרה אני לא יודעת אם זה בסדר היה לעשות את זה? מזיק? או שאני אמא רעה ?! מה שכן נראה לי שהיא כועסת עליי כי כל בוקר היא מחייכת אליי בשמחה, צוחקת בלי הפסקה והיום היא אפילו לא הסתכלה עליי..יש קשר ? תודה רבה

lulyK

New member
חוות דעתי?

כן. זה מזיק. הבת שלך קטנטנה, רק לפני 3 חודשים היתה ברחם. עכשיו זה השלב שהיא לומדת לסמוך עלייך ולהבין שלבכי שלה (שהוא כלי התקשורת היחיד שלה כרגע) יש משמעות. כשאתם לא מגיבים לבכי שלה, אתם מלמדים אותה שהיא לא מצליחה להעביר מסרים. אחרי 45 דקות היא נרדמה כי היא התייאשה. בבקשה בבקשה תדחו את התרגיל הזה לגיל מתקדם יותר.

נושקולה

New member
נצל"ש - רק בהליכה

רותם שלי לא אוהב שיושבים איתו. הוא מעדיף שנעמוד איתו אבל הכי טוב - שנלך איתו. לפעמים זה ממש מתסכל, הוא יכול לצרוח כשיושבים איתו וברגע שנעמדים הוא נרגע. הוא בן 12 שבועות כמעט. יש רעיונות?

hanchuk

New member
עובר עם הגיל

גם שלנו ככה ואנחנו עדיין נותנים לה למות שזה ממש מתסכל וקשה פיזית (לי יש דלקת בגב מלעמוד ולהחזיק אותה) אתמול שמתי אותה במנשא (תינוכיס) ותליתי איתה כביסה וטיטאתי את הבית. בסוף היא נרדמה עם הנענוע. אם זה ימשיך גם בגיל שהיא כבר תבין, אז נתחיל לחנך אותה. בינתיים... אנחנו "נסבול" בשקט (גם שלי בת 12 שבועות אוטוטו)

happy00

New member
לא תמיד זה עובר....

את הבן הגדול הרדמתי תמיד על הידיים, בעמידה תוך כדי נענוע ושירי ערש. עד שכבר לא יכולתי פיזית להרים אותו (גם הייתי בהריון), והרגלתי אותו להרדם כשאני שוכבת יחד איתו במיטה. הוא כבר בן יותר משנתיים, ועד היום הוא נרדם יחד איתי או עם בעלי.

נושקולה

New member
במנשא הוא נרדם יופי

אני מפנה מדיח ותולה איתו כביסה ודרך אגב, אחרי שאני מעבירה אותו למיטה, זה עניין של דקות עד שהוא מתעורר... בנוסף הוא מסרב לישון במהלך היום - אלא אם זה על הידיים אני מקווה שזו תקופה...

גסטית

New member
../images/Emo13.gif אצלינו זה

ה 9.2, י"א שבט שהצטרפה הנוסעת

happy

New member
לצערי אין לי פתרון לנושא הזה

ליהי לימדה אותי איך זה לעמוד ימים שלמים
איך שהיתי מתישבת מתחילה סירנה. למדתי להתרגל לעמוד. לאט לאט זה עובר ונהיה קל יותר (או שהתרגלתי
).

happy00

New member
מסכימה עם lulyK

בגיל הזה התינוקות זקוקים לתחושת הבטחון. אם היא בוכה, סימן שהיא זקוקה שתחזיקו אותה על הידיים. תנסי להשתמש במנשא, לשבת על כיסא נדנדה כשהיא עלייך, לשכב לידה על מיטה תוך כדי חיבוק, לשים מוסיקת רקע שקטה ברקע. כל מיני דרכים כדי להקל עלייך פיזית, מבלי להשאיר אותה בוכה.

פנינה 23

New member
אומנם היא בכתה אבל ניגשתי אליה כל 5

דקות ללטף אותה ולהרגיע אותה..הבעיה שכלום לא עוזר לא נדנדה, לא לידי במיטה רק בידיים..וכמו שרשמה זו שלפניי רק בעמידה ..

lulyK

New member
לטפת כדי להרגיע, היא לא נרגעה.

יש תינוקות שזה עובד איתם - נראה שאיתה זה לא עבד
. הרבה מאד תינקוות צריכים את החום ואת התנועתיות, מנשא הוא פתרון אידאלי במקרים כאלה. בקוב רובם של המקרים זה יעבור מעצמו (ובמקרים שלא, תמיד אפשר לבחור בפתרון הזה בוגיל מתקדם יותר יש יותר עם מי לדבר).

כמה בעיות:

1. חמש דקות הן נצח נצחים עבור תינוקת כה רכה. מבחינתה - 5 דקות וחמש שעות הן אותו הדבר. 2. השלב הזה, שבו הילד חווה מצוקה שניתנת להרגעה רק בידיים הוא לא שלב ארוך. היא לא תלך לבית ספר על הידיים שלך. זה בדיוק השלב, המתיש, הקשה, המעייף, התובעני - שבו כל מה שהיא זקוקה לו זה אתם (נו טוב, גם אוכל ושינה והגיינה...) - הידיים שלכם, חום הגוף שלכם, קצב פעימות הלב שלכם. הרגשת החום והביטחון שלהם היא זקוקה הם צורך קיומי, בדיוק כמו מזון, למשל - ואת בטח לא חושבת לרגע אפילו לא לתת לה אוכל כשהיא רעבה. 3. בכך שנענים לבכי, מלמדים ילד שיש לו השפעה על העולם, על הסובב אותו, יש לו יכולת לגרום לדברים לקרות. היא בוכה - אתם ניגשים אליה. פעולה שלה שמביאה לתוצאה. אולי היא נרדמה כי היא התעייפה, אולי היא נרדמה כי היא התייאשה. זה לא שהיא נרדמה כי היא נרגעה. וחבל. זה גיל כל-כך צעיר לשיטות האלה (ואני נגד השיטה הזאת באופן כללי, אבל זה לא שייך לדיון הזה).

גסטית

New member
ניסית כדור פיזיו?

אצלי זה ממש קסם. בשילוב עם ש..ש..ש.. ולפעמים קצת ליטוף תמיד מצליח אם אין זיבה אחרת לבכי (רעב). גם לכאבי בטן, רק אז לפעמים צריך להחזיק אותה בנמר על ענף. ככה גם לרוב אני מרדימה אותה (אם לא נרדמת בהנקה). לעיתים נדירות נרדמת בדרך אחרת, אבל אנחנו ממשיכים לנסות..

שתי הבנות שלי גדלות על הידיים

נגה כל הזמן בידיים שלי, של אבא או של סבתא. בכיף בשמחה ובששון.

tali2778

New member
לדעתי היא כל כך קטנה../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

תשמעי גם הקטנה שלי היום בת שנה וחודשיים . הייתה נרדמת בהתחלה רק על הידיים. הייתי מעבירה איתה לילות שלמים כשהיא ישנה עליי. היא עדיין קטנה מידיי. לדעתי כדאי לחכות קצת. מגיע השלב שכבר להם לא נוח להיות עלינו. והם רוצים לישון במיטה שלהם. ושוב לדעתי האישית 45 דק' בגיל הזה זה ממש המון זמן

למעלה