אפשר או אי אפשר

natyh

New member
אפשר או אי אפשר

שאלה למומחים איתן , יורם, שימשון זאבי גל דני שפר וכל יתר התותחים בפורום הזה כאלה שהפליגו בתנאים הקשים והמטורפים ביותר שאפשר . שאלה מסוג השאלות של אל תנסו זאת בביית . הינה השאלה כאן . מה דעתכם? נתי

natyh

New member
וחידוד השאלה

האם זו אמליה ארהרדט של גלישת הרוח ???

natyh

New member
תמונה אחת אלף מלים

ולהלן היאכטה גלשן רוח באורך 7.5 מטרים שללא ספק נדרש לה רישיון משיט וכושר שייט . אך מי שעומד לחצות אוקינוס ללא ספק צריך רישיון משיט והרבה מעבר לכך . מעניין איפה עוגנת היאכטה הזו בימים כתיקונם . ומה בעניין אחזקה שוטפת ??? נתי

מטש

New member
תותחים ותעודת משיט

שתי הערות : א - איני בטוח שלצרפתים יש בכלל דרישה לרשיון משיט בשביל לחצות אוקינוס . אבל כנראה שהפסקה "הרבה מעבר לכך" יש בה משהו. ב - לאנשים שהזכרת יש המון זכויות בשייט הישראלי, וללא ספק מגיע להם הרבה כבוד (ברצינות וללא אירוניה). אבל לא במבצעים מהסוג שהזכרת. אם אני מנסה להשוות את המבצע המתוכנן למשהו שעשו ישראלים, הרי שכאן אני מכיר שמות אחרים ולא מפורסמים : להלן שניים (אשמח לשמוע על נוספים): 1.קלייב שלטר - הישראלי היחידי (למיטב ידיעתי) שהפליג בשיוט ה OSTAR, חציית האטלטי לשייט בודד מול מזג האויר מאנגליה לארה"ב (הזרמים והרוחות בקווי הרוחב הגבוהים הינם רוב הזמן חזקים ועל האף). שיוט שהתחיל בשנות השישים כהתערבות בין שני שייטים מפורסמים, צ'יצ'סטר ובלונדי הסלר, ונחשב אז לאתגר הגדול מכולם. קלייב נהרג בתאונה ימית באנגליה לפני מספר שנים, ופעם גם ערכנו בתל אביב שיוט לזכרו. 2. גדליה - יבדל"א - הקיף את העולם (1975) בסירה של 26 רגל, במסלול שכלל את ה- Roaring Forties באמצא החורף הדרומי, נכנס לספר השיאים של גינס כסירה השניה בקוטנה שעברה דרומית לכף הורן, וגם הוא במסלול שקבע ציצסטר כעשור לפני כן עם סירה של 54 רגל, Gipsy Moth ? (אנגליה- אוסטרליה- אנגליה). לפי מיטב ידיעתי הסירה של גדליה (ניו פני) עדיין עוגנת בתל אביב. השניים לעיל (שלגמרי במקרה הגיעו להיות רבי חובלים בצי הסוחר) עשו זאת די בתמימות, ללא ספונסורים וכיסוי עיתונאי, ולא עשו ענין מהמבצע שהשלימו: כנראה שהסיפוק מהעמידה באתגר היה מספיק.

כמה שמטש צודק../images/Emo41.gif

תותחים אני מכיר קרוב לביתי שיורים על רצועת עזה (גר בקיבוץ ארז), או בשירה של שרית חדד כמטורה. יש בקירבנו אנשים שעשו מבצעים שאם כל החברות והכבוד שיש לי לשמות שהזכרת מעשיהם רצינים וקשים עשרות מונים (מטש הזכיר 2), אנשים אלו עשו זאת כי היה להם דחף לעשות זאתכמו שאמר האדם הראשון שהקיף את העולם לבד (ר"ח ג'ושוע סלוקום) אחרי מעשהו - עשיתי זאת כי זה היה שם. הגברת שעושה מבצע זה מכוסה ומלוה בספונסרים וכיסוי עיתונאי, עם האמצעים של היום וכוח רצון אני מאחל לה להצליח ומאמין שתעשה זאת.

natyh

New member
כבר עשתה

אין פה שאלה , השאלה נשאלה כשאלה ריטורית על כך שמבצע כזה בכלל אפשרי . למיטב הבנתי הצרפתי כריסטיאן מרטי טייס הקונקורד שנהרג בשנת 2000 בהתרסקות לפי הנשיונל גיאוגרפיק היה הראשון לעשות מבצע כזה: חצית אוקינוס ( האטלנטי ) בגלישה ) נתי

Alex33

New member
מה פה השאלה בכלל, התשובה...

"בגוף הסרט" במאמר שצירפת..צריך רק לקרוא ( במיקרה ,אני מכיר את המקרה, גם את הירחון) בשביל זה לא צריך להיות תותח. כמו בהפלגה קודמת שלה, סביר שגם מבצע זה יתוכנן היטב, בזהירות הנדרשת ועם סירת ליווי. אכן אישה מיוחדת ומבמע נועז.. והגלשן הזה כבר הוכיח את עצמו.

ראיתי המצאה כזו!

בטריפה גיברלטר לפני כמה שנים טובות, היתה שייכת לאיזה בחור צרפתי שמסתובב עם הגלשכטה כבר כמה שנים. לא ידוע לי על חציית אוקיאנוס אך בהחלט כלי מרשים ומאפשר שינה ומאגר של מים אוכל וכו', וכמובן גם עזרי ניווט.

למעלה