אפשרות שהבן הומו

CrazyGirl22

New member
להורים הדואגים,

אז קודם כל זה שמסיק איכפת לכם בשביל להיכנס לפורום זה כבר טוב! אשמח להציע את המלצתי. לדעתי בשלב זה הכי חשוב שתראו לו עד כמה אתם אוהבים אותו על איך שהוא. לנסות לעלות את ביטחונו העצמי (במיוחד אם הילד חסר ביטחון)! כל אדם זקוק לביטחון עצמי, במיוחד כשהוא מתמודד עם קשיים אישיים! אין צורך לקנות לו מתנות, אלא פשוט להגיד מלה טובה. יש ילדים שאוהבים לבלות בבית ולהיות במסגרת משפחה. בשביל ילדים כאלה - כדאי לבלות איתם את שעות הפנאי. יש ילדים שמרוחקים ממשפחתיהם - עבור כאלה חשוב להגיד ולהראות שאוהבים אותם ומאמינים בהם! עבור ילדים חסרי ביטחון - צריך לחזור (גם אם נראה כי הם יודעים את זה) שהם אנשים חכמים, יפים ונהדרים! המון הצלחה.

din221

New member
המשך התהליך

אז בינתיים מאז שכתבתי לאחרונה השתנו קצת פני הדברים.הסתבר לנו במקרה, שהבן נפגש עם בחורים שהוא מכלל לא מכיר.דהיינו "חפוז".עלינו על שיחות טלפון שהוא מקבל מגברים, וכשאנו נוכחים בסביבה הוא מיד מנתק.על ידי החרמה של הנייד גילינו במקרה שיש קשר עם גבר נשוי ולא משנה הפרטים אך התהדקה החגורה ואנו הצלחנו להפגש עם הבחור.לא היתה לנו ברירה כי הילד כל הזמן הכחיש זאת.מסתבר שאכן כן, היו לו מפגשים לוהטים עד כדי טיפשות לא לדעת את הכללים המותרים.לא היתה לילד ברירה כי ראה שאנו דוחקים אותו לפינה ואכן כן אודה בפנינו.למרות הליברליות שקיימת אצלנו ולמרות כל המילים החמות שאמרנו לו, הוא עדיין מהתל בנו ומנסנ לסובב אותנו.מה עוד צריך לעשות שאנו לא עושים?הילד מטיבעו ילד בעייתי ואנו חוששים לו.הוא מאד ילדותי ולדעתי זה כבר לא סקרנות(כמו שהגדיר זאת).

din221

New member
אפשרות שהבן הומו

אנחנו הורים לנער מתבגר, ויש לנו הרגשה (בגלל כל מיני הצלבות שעשינו)שהבן שלנו הומו, או לפחות ניסה זאת.נסינו לדבר איתו בצורה מכובדת ולתת לו הרגשה שאנחנו איתו, רק שיגיד את האמת ואנו נתמודד עם זה כולנו יחד.אנחנו נתקלים בחומת מגן....אין נכנס ואין יוצא.הוא לא שולל זאת בריש גלי אבל לא מודה.היינו רוצים לדבר עם הורים שעברו סיטאציה דומה והתמודדות יומיומית או אפילו התיעצות עם כל גורם אחר....אנא עיזרו לנו לעזור לו.

Yuval Y

New member
ברוכים הבאים

אני לא יודע איך לעזור לכם לדובב את בנכם. נראה לי שכדאי לתת לו את הזמן שלו להתקרב אליכם. אם תרצו להיעזר, מספרי הטלפון הרשומים למעלה מובילים (ברובם) לפעילים בתהל"ה, שהם הורים כמוכם. מעבר לכך, יש הורים נוספים שכותבים שם. בהצלחה

יעל Y

New member
זמן להבשלה... העברתם לו את המסר

שאתם איתו וזה מסר מאד חשוב. עכשיו של מי הצורך לצאת כאן ועכשיו מהארון? נראה לי שהדרך היא להיות איתו בלי לחץ, ולאפשר לו לפגוש את זהותו מבלי להתערב בתהליך אלא רק ממקום של הענות. מאמינה שהוא עדיין לא יכול לצאת בהצהרה כזו או אחרת ויש לכבד את הקצב, עד שיגיעו 'הצירים'. בברכה יעל

ת ה ל ה

New member
רק לסבר את האוזן

היתה לנו בתהל"ה לפני מספר שנים אם שהגיעה למפגשים לקבוצה במהלך של 5 שנים לפני שהבן שלה יצא מהארון, כי היא חשדה בו ורק רצתה להכין את עצמה לרגע שהוא יפנה אליה ויספר. צריך לתת לילד זמן, הוא כנראה עדיין לא בטוח בעצמו בזהותו המינית ומנסיוני עם הבן שלי זו תקופה די מפחידה, פתאום להבין שהוא "אחר", שונה. התמיכה שלכם מאד חשובה וטובה. אבל, אל תלחצו עליו. תנו לו בזמן שלו. בהצלחה דליה

אמממא

New member
גם אצלי זה היה כך

בפעם הראשונה שדיברתי עם הבן , הוא היה כבן 16 , ובשלב ההכחשה. השארתי לו דלת פתוחה. אחרי כשנה הוא בא ודיבר איתנו. (אבל אז כבר היה לו "קל") העיצה שלי - להמשיך לנהוג כרגיל. תנו לו זמן "להשלים עם עצמו". הוא כבר יודע שיש לו דלת פתוחה ואוזן קשבת.

din221

New member
תןדה על התמיכה

מודה אני לכל מי שהאיר את עיני לגבי הילד, אך הבעיה אינה זה שישנה אפשרות שהוא גאה כמו שהבעיה היא זו שהוא משקר לנו בכל ההתנהגות שלו.אנו חוששים שהוא פשוט מנוצל ולא יודע את האפשרויות הקימות.הוא פשוט נער מאד חסר ביטחון ואולי אפילו מנוצל ואנו פשוט רוצים את טובתו.מצד אחד לא רוצים שידע שאנו לא מאמינים לו(כי בודאות הוא משקר), אך מצד שני רוצים את טובתו.|

אמממא

New member
אני מאד מבינה אותך

גם לי היו כל הזמן חששות שיכולים לנצל אותו. אין לכם מה לעשות , אלא לשבת לחכות (לפי דעתי) אולי לפזר בבית , פה ושם כל מיני רמזים של פתיחות , שהומוסקסואליות מקובלת וכו'. ובקשר לחוסר ביטחון , זה יעבור. וכאשר יהיה בטוח בעצמו ובכם הוא יפתח. רק לשבת ולחכות ולהראות אהבה. (אם תרצה , צור קשר בממסרים).

נחמה פ

New member
היי

אני בת 22 ורק לפני כחצי שנה העזתי להעלות בפני אימי כי אני לסבית למרות שההיתי בזמנו כבר 6.5 שנים עם בת זוג. את מבינה לא ניסיתי לשקר לרמות פשוט חששתי מהתגובה שלה, פחדתי לראות שהיא נפגעת, ניסיתי להבין את עצמי ולהיות בטוחה שאכן אני לסבית ולא "להעביר" אותה את הידיעה שאני לסבית. ובכן ביום שסיפרתי לה היא חיבקה אותי ואמרה שאני תמיד אהיה הבת שלה ולפחות אם אני עם מישהי עדיף את הבת זוג הנוכחית שלי ולא מישהי אחרת (היא הכירה את בת זוגי לאורך השנים כחברה שלי). לכן, לדעתי תנסי להבין שאם הוא מסתיר מכם רוב הסיכויים לא כי הוא רוצה לשקר לכם והוא נהנה מזה אלא פשוט הוא עדיין צריך להבין את עצמו והמצב שלו במיוחד עכשיו שהוא בגיל ההתבגרות שהדברים נראים כ"כ גדולים ומסובכים. תנסי להראות לו פתיחות בנושא וכאשר הוא יהיה מוכן הוא יבוא אלייך ויספר לך את האמת ולשניכם תיהיה דרך חדשה לעשות ביחד ולהכיר זה את זו (אל תשכחי לתת לו חיבוק גדול של אמא זה תמיד עוזר ומקל). מקווה שהצלחתי אולי להראות לך את הצד השני ושיהיה לך בהצלחה.הלוואי שאמהות כמוך ירבו נחמה

למעלה