אפר עצים

sagee77

New member
אפר עצים

שלום לכולם האם כדאי לפזר אפר עצים בגינה ? ממה שיוצא מהקמין?

mazoneli

New member
תשובה ושאלה

תלוי ברמת החומציות של האדמה אצלך, אפר עצים מעלה את חומציות הקרקע יש צחים ש
ויש צמחי ש
. אם האמריליס שלי התבלבל והוציא עכשיו עמוד פריחה, יש מצב שהוא יפרח לי

עד כמה שאני יודעת

אפר עצים לא מעלה אלא מוריד את חומציות הקרקע.. אולי אפשר לעשות איזו קומבינה עם אפר עצים + מחטי אורן... שייצא נייטרלי...

מחטי אורן לא, לא, לא, לא מחמיצים את

הקרקע בארץ וזה בדוק !!!!!!!!!!!! יש בהם חומרים מונעי נביטה. חפסו כאן באתר נכתב על זה הרבה.

רוּפֵן

New member
בוקר טוב, שגיא ../images/Emo42.gif

אני בעל קמין, הרבה שנים, ו"די מנוסה" בעניין.. אפר עצים או אפר המנגל יכול לסייע בעת הכנת אדמה, כמו אדמת חמרה לקראת שתילה זריעה וכו'. מפזרים, מערבבים, מטמינים משקים ואחרי 3 - 4 ימים אפשר לזרוע או לשתול. צריך מאוד להיזהר עם חומר זה, שלא לערום כמות רבה מדי ליד עץ או שתיל ! מעט מים על האבקה ה'פחמתית' הזו, תהפוך את החומר היבש ל'חומצה פחמתית חזקה ביותר, המתאימה לניקוי סירי ברזל והסרת חלודה. עשה ניסוי, בהזדמנות.. קח כלי אלומיניום ישן, מלא אותו במעט אפר, ומזוג לו מעט מים. תוך שבוע.. הכלי מחורר ולא יצלח לדבר. אז.., הכי טוב, להתייחס לאפר כאל "חומר יבש" המפוזר בקומפוסטר, על 'חומר לח' שהוסף לערימה. * זוכר איך התגלה הסבון ?! אפר מעצים עליהם עשו "מנגל" או 'קורבן'.. (שבד"כ היו משתמשים בו לניקוי והברקת כלי בישול וכלי נשק) התערבב עם שומן שטיפטף מה'מנגל', וכשניסו להשתמש באפר הזה לניקוי, הסתבר שלא רק שהוא מנקה היטב, אלא גם עושה קצף.. ונתגלה הסבון. חומצה פחמתית + שמן/שומן = סבון

רוּפֵן

New member
הוספתי ..בתחילת הדרך, כדי להפוך

אותה ליותר כהה, בד"כ יחד עם פסולת גיזום וכסחת דשא, לפני שעברתי ליצור סדרתי של קומפוסט בגינה. כבר הרבה שנים שאין לי יותר "חמרה" בגינה.. היא הפכה ל"משהו" אחר לחלוטין. את האפר מהתנור אני מעביר לקומפוסטר.

elishevs

New member
שימוש נוסף באפר עצים...

אפר עצים אפשר גם לשים על חתך של עץ כדי למנוע התפתחות של מחלות ומקרואורגניזמים מזיקים. אפשר גם לשים אפר עצים על תפו"א שהחל לנבוט, וחתכו אותו ל"עיניים" וכל עין מיועדת לשתילה בנפרד. (זה גם מונע מחלות ומזיקים) בהצלחה! בספר של שלמה אילן יש הרבה שימושים לאפר עצים- הוא משביח את הקומפוסט. אני לא זוכרת מה עוד- בבית אקרא ואספר...

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif.. ועוד שימושים...

* "חסימת" דרכם של שבלולים, חלזונות וחשופייות מלפלוש לבית או למי שגר בסמוך לשדות ושטחי בר. חופרים תעלה צרה בין השדה לגינה שלנו, וממלאים את התעלה באפר. * ירקות 'עליים' כמו חסה, כרוב, מנגולד, באזורים חמים יחסית, נתקפים ע"י זחלים ותולעים. ניתן לפזר עליהם ומסביבם אפר שימנע מהם לגרום נזק. * כללית, כדאי לשמור אפר דק ו בתוך "מלחייה" או בתוך גרב (..ש"בת זוגה" הלכה לאיבוד) כדי לפזר על כל צמח שנתקף בכנימות. בדיוק כמו "אבקת הגופרית" שנהגו ואולי עוד נוהגים לפזר על ורדים. (...בזהירות ולא בריכוז גבוה בקרבת שתילים צעירים!)

אפר וחומצות וכל השאר

בקר טוב עולם. אני לא יודע מה בדיוק יש באפר משרפת עצים אבל בודאי הוא מכיל פחמן, ומינרלים - מלחים שונים שהעץ צרך.המלח גם לאחר השרפה נשאר מלח. פחם אינו מתמוסס במים ולכן אינו יוצר "חומצה פחמתית". חומצה זו היא חומצה מאוד חלשה ובודאי אינה יכולה להמיס ברזל. למעשה תמיסה מימית של חומצה זו מתפרקת למים ולדו תחמוצת הפחמן שהוא גז ומתנדף. אלומיניום היא מתכת שאינה מגיבה עם חומצה כלל אלא עם בסיס דוקא. סבון הוא תוצר התגובה בין טרי-גליצריד (שמן) ובסיס חזק כמו בסיס הנתרן. התוצר הוא מלח נתרני של הטריגליצריד. לכן סביר שאם הפיקו סבון מאפר האפר היה בסיסי ולא חומצי.

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifגם-[אני מדליקה עים הנזין של

המכסחת]-אבל גם השומן המטפטף אים מכינים בשר-ואולי גם התבלינים

mstolar

New member
לא מדליקים עם חומרים שונים מעץ.

זה הורס את הבשר. מבטיח בעתיד להוסיף
על צלייית בשר. אם לא קיימתי - תזכירו לי. זה לא מרוע, כי אם משכחה.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gifחח.. רוצה ללמוד משו מצמחוני ?

..שלפעמים מארח חברים ועושה להם בשר על האש... לא משתמש בפחם ! בכלל לא ! שומר בצד ענפים של גפן לצורך זה. מכניס אותם לקמין, בסלון, וכולם יושבים בסלון ורואים דרך החלון של הקמין, את הבשר מאדים, והשכנים בחוץ, יורד להם ריר מהריח... הזמורות של הגפנים, נותנות לבשר ריח מיוחד..!

רוּפֵן

New member
צודק מאוד לגבי ה"חומצה" ! סליחה !

H2CO3 ! נדמה לי שזה "חומצה פחמתית".. לא ? (תגובה של פחמן דו-חמצני עם מים..) ככתוב : "אלומיניום + חומצה פחמתית -> מימן + אלומיניום פחמתי " אז נראה כי האלומיניום בכל זאת מגיב לחומצה... אבל מצד שני, מאחר וה'חומצה הפחמתית' נוצרת ממים + פחמן דו-חמצני, יתכן כי מה שמפרק את סיר האלומיניום ו/או סירי מתכת, זו ה'חומצה חחנקתית' הנוצרת מהמלחים שבאפר.. (אשלגן ?!) נו, הכימייה נשארה אצלי מאוד מאחור.. וגם סבון, לא הכנתי מזמן... אז.., אתך הסליחה , באמת..

raya

Well-known member
אפר - תוספות ותיקונים אפר מכיל הרבה אשלגן,ומתכות נוספות. אבל... מה שכתבת על אלומיניום איננו נכון. אלומיניום = חמרן זו מתכת אמפוטרית. כלומר ניתן להמיס אותה בסביבה חומצית וגם בסביבה בסיסית. אני מסכימה איתך לגבי הקביעה שלא נוצרת חומצה פחמתית H2CO3. רעיה

למעלה