שאלה יפה.
"יצא לי טוב" וזכיתי לקנות קמין שיובא ביבוא אישי מקנדה. כמעט כל הקמינים הנמכרים בארץ מיובאים מצרפת ובלגייה ומעט מאוד ..מייצור מקומי. הקמין שלי, הגיע בהמון אריזות שעל כל אחת, חתומים מהנדסי המפעל על 'איכות אקולוגית' של המוצר, ובאמת, הוא מאוד מיוחד בעובדה שיש לו מערכת חכמה של שריפה כפולה ומשולשת של גזי הבעירה הנפלטים מהעץ. בעת בעירתו, לא יוצא כלל עשן נראה מהארובה, אלא רואים רק את גלי החום הנפלטים ומתערבלים מסביב, ועל כך אני שמח. (בתנור שלי, אני שורף ללא חשש גם סוגי עץ שלא נהוג לשים בקמינים רגילים, כמו 'אקליפטוס אדום" שמפזר גז מסוכן (ציאניד..) וכו', וכלפי פנים הבית הקמין אטום לחלוטין (אפשר לעשות 'מנגל' באמצע הסלון !). מאיפה משיגים עצים ? ומאיפה משיגים עצים לייצור פחמים ?! המקורות רבים (מעולם לא הרגתי עץ חי !) דילול של עצי אקליפטוס לצידי הכבישים הראשיים או קריסה שלהם - דורש אישור/רישיון מ'קרן קיימת' - הם נותנים רישיון לץקופה של 3 חודשים וכו' האחראי על הגינון אצלנו, מודיע לי על נפילה של עץ במקום מסויים, ונותן לי אישור לחתוך אותו ולקחת אותו. אני מודיע לו על סיום והוא מגיע לפנות את פסולת הענפים. שכנים וחברים שנפל אצלם עץ או נחתכו ענפים לקראת החורף.. חברים חקלאים ש"מחסלים" מטע זקן, או שרוצים לרענן מטע מבוגר, מראים לי אילו ענפים לחתוך והם שלי. נגריות עם שארייות עץ מייצור ועוד... לא ידוע לי בסביבה שלנו על מקרים של אנשים שנתפסו כורתים עצים בשמורות טבע. ידוע לי כי בשמורה המטופחת מאוד של 'גני הנדיב' מוציאים מכרז מיוחד לדילול של עצים וענפים במסגרת הטיפול בחורשות. הקבלן מגיע ובהשגחת אגרונום, כורת את העצים המסומנים ולוקח עמו את בולי העץ. ניתן להזמים מקבלנים כאלו (קבלנים עם רשיון !) עץ להסקה הביתה, לפי נפח. יש תעריף (לא זוכר..) ל קוב בולי עץ ואפשר לבחור את הסוג - אקליפטוס כזה או אחר, הדרים, אלון, זית וכו.. מצד אחד זו "טירדה" גדולה, אך מצד שני ולדעתי, זה יותר בריא ומהנה לעסוק בפעילות גופנית של חיתוך עצים וביקועם עם גרזן, מאשר פעילות גופנית במכון כושר מול "קליפים מ MTV"