אפר עצים

שחיין

New member
יותר לעומק:

דשן = NPK היכן הפחמן (C) משתלב כאן? איך הוא תורם לתהליך? (אם אפשר הסבר כיי כמה שיותר מפורט. אל תחשוש, אני מבין מהר כשמסבירים לי לאט).
 

צפנתי

New member
אכן פחמן הצמח צורך מהאויר

כ-C02 ופחמן שמוסף לקרקע (למשל בתרכובות הומיות שיש בקומפוסט או בהומוס) הוא יותר בתפקיד עקיף (אך חשוב) להגדלת אוירור ותאחיזת מים, והגדלת תאחיזת היונים (הדשן הכימי הוא בעצם יונים חיוביים) לבל ישטפו למעמקי האדמה בכל השקייה. תפקיד נוסף (ובטח יש עוד, שלא גילו) הוא העשרת הפלורה החיידקית והפיטריתית בקרקע, ושל עוד יצורים, שעושים טוב לצמח בהמון דרכים. למשל נוכחות פיטריות בקרקע גורמת לתגובה חיסוני תבצמח שמגינה עליו מפני פיטריות מזיקות ועוד ועוד. לאפר אין הרבה ערך תזונתי מלבד זרחן, תרכובות החנקן (והזרחן נדמה לי) מתנדפות במהלך השריפה.
 

רוּפֵן

New member
../images/Emo10.gif

לא יודע.. ולא כל כך רוצה להיכנס לספקולציות או ללכת לחפש בבוידעם את ספרי הכימיה שלי...
 

mstolar

New member
האם גם עצים מעובדים שווים?

רק לחדד את הנקודה... אני מתכוון ל: שבבית (מלא דבקים למיניהם), עץ מחוטה, עץ צבוע, ולמעשה כל עץ שאינו רק עץ טהור שנגדם. אם ניתן לשים עצים שכאלה בקמין? הרי שם יש סיכויים לתוספות שליליות. ואולי הם מתפרקות/מתנדפות?
 

רוּפֵן

New member
מאוד לא..!

עצים מעובדים, אם ספוגים בצבע או בחומרים מחסנים או..MDF לדוגמא שחשוד כמסרטן.. |פורמאייקה ודומיהם.. לא להכניס ל'אח', והכוונה לתנור עצים פתוח. הגזים מאוד רעילים ומסוכנים.
 

sagee77

New member
תענוג לקרוא ../images/Emo51.gif

תודה רבה האם פיזור ככלי בגינה יכול להזיק ?
 

drorjs

New member
האם קמין זה באמת "ירוק"?

האם קמין כשיטת חימום מתאים בכלל לארץ הקודש? הרי איו לנו הרבה עץ מיותר.. או שמא בעלי הקמינים קונים עץ מיובא מקנדה או סיביר? יש גם אנשים רעים כך שמעתי שכורתים עצים לחימום בשמורות טבע! איך אתה מסתדר עם עניין חומר הדלק לקמין, רופן?
 

צפנתי

New member
קמין רחוק מירקות...

בנזוגי שעובד כשנתיים בטכניון על נתונים שקשורים בזיהום אויר, מיפוי שלו ושיוך מקורותיו יודע לספר שבמקומות מסוימים בעולם חימום בייתי בעץ הוא אחת מבעיות זיהום האויר הקשות ביותר. בשאר העולם (למשל ישראל, ואפילו מפרץ חיפה הידוע לשימצה) זיהום מתחבורה, והאחרון זיהום מתעשייה. יש מקומות שחימום בעץ הפך כה בעייתי בגלל טופוגרפיה ואקלים עד שהוצא מהחוק בחלק מהאיזורים.
 

רוּפֵן

New member
שאלה יפה.

"יצא לי טוב" וזכיתי לקנות קמין שיובא ביבוא אישי מקנדה. כמעט כל הקמינים הנמכרים בארץ מיובאים מצרפת ובלגייה ומעט מאוד ..מייצור מקומי. הקמין שלי, הגיע בהמון אריזות שעל כל אחת, חתומים מהנדסי המפעל על 'איכות אקולוגית' של המוצר, ובאמת, הוא מאוד מיוחד בעובדה שיש לו מערכת חכמה של שריפה כפולה ומשולשת של גזי הבעירה הנפלטים מהעץ. בעת בעירתו, לא יוצא כלל עשן נראה מהארובה, אלא רואים רק את גלי החום הנפלטים ומתערבלים מסביב, ועל כך אני שמח. (בתנור שלי, אני שורף ללא חשש גם סוגי עץ שלא נהוג לשים בקמינים רגילים, כמו 'אקליפטוס אדום" שמפזר גז מסוכן (ציאניד..) וכו', וכלפי פנים הבית הקמין אטום לחלוטין (אפשר לעשות 'מנגל' באמצע הסלון !). מאיפה משיגים עצים ? ומאיפה משיגים עצים לייצור פחמים ?! המקורות רבים (מעולם לא הרגתי עץ חי !) דילול של עצי אקליפטוס לצידי הכבישים הראשיים או קריסה שלהם - דורש אישור/רישיון מ'קרן קיימת' - הם נותנים רישיון לץקופה של 3 חודשים וכו' האחראי על הגינון אצלנו, מודיע לי על נפילה של עץ במקום מסויים, ונותן לי אישור לחתוך אותו ולקחת אותו. אני מודיע לו על סיום והוא מגיע לפנות את פסולת הענפים. שכנים וחברים שנפל אצלם עץ או נחתכו ענפים לקראת החורף.. חברים חקלאים ש"מחסלים" מטע זקן, או שרוצים לרענן מטע מבוגר, מראים לי אילו ענפים לחתוך והם שלי. נגריות עם שארייות עץ מייצור ועוד... לא ידוע לי בסביבה שלנו על מקרים של אנשים שנתפסו כורתים עצים בשמורות טבע. ידוע לי כי בשמורה המטופחת מאוד של 'גני הנדיב' מוציאים מכרז מיוחד לדילול של עצים וענפים במסגרת הטיפול בחורשות. הקבלן מגיע ובהשגחת אגרונום, כורת את העצים המסומנים ולוקח עמו את בולי העץ. ניתן להזמים מקבלנים כאלו (קבלנים עם רשיון !) עץ להסקה הביתה, לפי נפח. יש תעריף (לא זוכר..) ל קוב בולי עץ ואפשר לבחור את הסוג - אקליפטוס כזה או אחר, הדרים, אלון, זית וכו.. מצד אחד זו "טירדה" גדולה, אך מצד שני ולדעתי, זה יותר בריא ומהנה לעסוק בפעילות גופנית של חיתוך עצים וביקועם עם גרזן, מאשר פעילות גופנית במכון כושר מול "קליפים מ MTV"
 
למעלה