אפרת - אופ טופיק.

Iris-1

New member
אפרת - אופ טופיק.

אפרת איפה אני מוצאת את הזכויות המגיעות למשפחה שיש לה ילד מאובחן סופית. כן יש לי את כל הניירות ואני רוצה לדעת מה מגיע לנו הנחות, זכאויות וכו´. המון המון תודה.

זה המון חומר! ../images/Emo63.gif

אני ממליצה לך לפנות לצח"י - צרכני חינוך יחודיים - יש בטאג ליין קישור לאתר שלהםף, יש אצלהם המון מידע, לגבי רותם - אם אנחנו כבר בבית ספר יש לבקש מהיועצת ליצור קשר עם מתי"א ולברר לגבי סיוע במוסד החינוכי. אם אנחנו עדיין בגן כדאי לפנות לגננת שתברר בשבילך בשירות הפסיכולוגי. אם את רוצה פירוט יותר מדויק לדברים ספציפיים שילחי לי אי מייל ונעשה בירורים. אפרת

Iris-1

New member
אפרת - פני למייל שלי.

מה אני צריכה לברר אפילו את זה אני לא יודעת. שמעתי שמגיעות לי נקודות זיכוי למשל במשכורת -האומנם? שמעתי משהו על המשכנתא. שמעתי משהו על חניות בת"א. והיו שם המון דברים נוספים שאני לא זוכרת כרגע. האומנם. חמותי הורידה לי לפני שנה וחצי המון חומר שהלך לי פשוט לאיבוד. והיא לא יכולה להוריד אותו היום כי היא הפסיקה לעבודה ואין לה מחשב בבית. מה אני עושה?

יקירה אני חייבת לשמוע את כל הפרטים

האי מייל שלי נמצא - למעלה בשורה ":שלח אי מייל מנהל הפורום" תכתבי לי בדיוק מה כתוב באבחון ואני אתחיל לעשות בירורים.

Iris-1

New member
שלחתי עכשיו ברגע זה אי-מייל.

מקווה שקיבלת. מקווה לשמוע ממך בקרוב. נו זה ההיפריות שלי שגם לא נותנת לי לצאת מכאן היום וגם משבשבת לי את שעות השינה. לפחות אני חושבת שאני היפרית חיובית (אני מנקה, מגהצת, מבשלת, מקפלת כביסה וכו´) עבודות שקטות כאלו שלא מפריעות לאיש בלילה - אני מקווה. אז מהיפרית להיפרית - תעזרי לי ואני אעזור לך. איריס. ונשיקות.

@זהר@

New member
מגיעות נקודות זיכוי???

באמת??? איפה אפשר לברר את זה זהר, ADD עם ילד ADHD

זהר ברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

היי לגבי כל הקשור למס הכנסה ניתן להתקשר אליהם ישירות ובעילום שם לקבלת מידע 1800232323ימים שני ושלישי בין השעות 14:30 עד 16:00 למרות שעד כמה שאני יודעת אם הילד נמצא במסגרת חינוך רגיל אין זכאויות, אבל תנסי ואם תגלי משהו מעניין - ספרי לכולנו
אפרת

@זהר@

New member
תודה אפשרת, ברוכה הנמצאת

הילד נמצא בחינוך רגיל, מדשדש שם בקושי. כואב הלב לראות ילד כל כך פיקח (ואני אומרת את זה לא רק בגלל שאני אמא שלו, יש לי הוכחות שחור על גבי לבן) מפגר אחרי כל הכיתה שלו שהידע שלהם והחשיבה האנליטית שלהם לא מגיע אפילו לחצי היכולת שלו. אבל מה כל זה עוזר לו? הלואי שהיה עם מנת משכל ממוצעת והיה מסוגל לחיות בשקט עם הדברים שמסתובבים להם ורצים להם ומבלבלים להם את המוח שלו.

זוהר יקרה

האם מגיעות לו שעות שילוב? ועוד שאלות, באיזה שיטה מלמדים אצלכםן בבית הספר? ספרי לי עוד פרטים.

דרדרית

New member
בקשר לשעות שילוב...

זוהר היקרה שעות שילוב מגיעות לבית ספר על פי דווחים של שנה קודמת והן מיועדות בראש ובראשונה לילדי עדיפות א´. על פי הנוהל וחוזרי מנכ"ל- ביה"ס צריך לבקש שעות שילוב עבור התלמידים עד מאי כמדומני, כי אז נערכו ישיבות השילוב האיזוריות לצורך הקצאת צרכים לשנה זו. ילדי ADHD לרוב נכנסים לקטגוריה של עדיפות ב´ ואזי לא תמיד מקבלים שעות שילוב. כדי לברר פרטים מדוייקים יותר בכל הקשור לחלוקת השעות בבית הספר בו לומד בנך - עלייך לפנות למנהלת מתי"א (מרכז תמיכה יישובי איזורי- שאחראי מטעם משרד החינוך על הקצאת שעות השילוב לבתי הספר), או לבית הספר בו לומד בנך. בהמון הצלחה דרדרית

@זהר@

New member
זאת הולכת להיות שאלה מאוד דבילית

מצידי. מה אלו שעות שילוב?? האם הכוונה למורה שמגיעה פעם בשבוע ויושבת איתו במשך שעה אחת על אחד ועובדת איתו על קריאה וכתיבה? האם לזאת הכוונה? האם יש דרך לקבל יותר שעות כאלו? האם יש דרך לקבל הכרה ועזרה במימון המורה המתקן שלו? אני מומחית בכל מה שמגיע ל ADD אצל מבוגרים (בעיקר בגלל שבדרך כלל הם לא מקבלים כלום), אבל אצל ילדים עדין לא הפנמתי את הכל.

עוד על שעות שילוב

זוהר - אין כזה דבר שאלה דבילית! מי שלא שואל לא יודע! לגבי שעות שילוב: ילד בדרגה א´ (כמו שאמרה דרדרית הנפלאה) זכאי לשש שעות שילוב חודשיות, בית הספר מקבל סל שעות עבור כל הילדים שהם זכאים, אך יכול לחלק אותן לפי ראות עיניו וכך קורה לפעמים שילדים שאינם זכאים כלל זוכים מדי פעם לסיוע, או שילדים אחרים מקבלים סיוע מוגדל. הצעתי לך: פני ליועצת בית הספר וקבעי פגישה איתה ועם המנהלת, אם אין לילד שעות שילוב בקשי שינסו להקצות לו משהו בינתיים והגישי מייד את הבקשה (כי יש המון טפסים למלא ובכל עיר הועדות יושבות בתאריכים שונים) אם יש לילד שעות שילוב, נסי לדבר עם היועצת כיצד אפשר להוסיף אולי יש קבוצה של ילדים בכיתה המקבילה שמקבלת שעת שילוב קבוצתית וניתן לצרף גם את בנך? ועוד דבר לגבי הוראה מתקנת: תנסי לבדוק אם בקופת החולים יש הוראה מתקנת - לרוב מסופסדים חלקית אם יש לך כרטיס משלים /מושלם /משתלם /השלמנו או ביטוח זהב /כסף /ברונזה/ חלודה
בהצלחה

דרדרית

New member
תוספת קטנטנה.... ../images/Emo62.gif

לאחרונה- לא בדיוק היועצת אחראית בבתי הספר על חלוקת שעות השילוב הואיל ושעות שילוב מגיעות מ"סל שילוב" שבאחריות מתי"א (כמו שציינתי למעלה), לכן במקביל, כדאי ואפילו עדיף, לפנות גם אליהם כי הם מחלקים את השעות ולעיתים נוצר מצב שאפשר לעזור.. כמו כן, ישנם מרכזי מתי"א שנותנים שם טיפול, שוב- תלוי באיזור מגורים. שילוב הוא "מושג" חדש שהומצא לאחרונה והמורה שמלמדת נקראת "מורה משלבת". זוהי אותה מורה לליקויי למידה, או המורה הטיפולית הזכורה לרובנו, אבל דרך העבודה השתנתה. היום מורת שילוב, בתאום עם המחנכת, מכינות תח"י שזו תכנית חינוכית ייחודית עבור הילד המשולב (שהורים חייבים לחתום עליו ולקבל העתק), בתח"י זה בונים לילד תוכנית התערבות הכוללת את התחום הלימודי ו/או כל תחום אחר בו קיימים הקשיים. שתי המורות עובדות במקביל על פי התח"י, כשהמחנכת עובדת ומכינה חומרי למידה מתאימים לילד גם בשעות שמורת שילוב איננה. מורת שילוב עובדת ומלמדת את הילד את הנושאים הנלמדים בכתה, עם הדגשים ואסטרטגיות למידה שיכולים לסייע לילד. דרך זו נועדה כדי לשלב את הילד בכיתה. (כך נמנע מצב שילד מקבל עזרה "פרטנית" ו"מתקדם", אבל תמיד נשאר בפיגור לעומת תלמידי כיתתו. ובקשר לשעות שילוב- שעות שילוב כיום ניתנות באופן שונה - כמעט ואין שעות אינדיבידואליות אלא שעות לעבודה בקבוצה עם עד כ-5 ילדים 4-6 שעות בשבוע. לצערי, לא די במבקש להוסיף ילד לקבוצה כי גם מספר הילדים המשולבים מוגבל, (ע"פ הנהלים), בכדי שהעבודה תהייה אפקטיבית. המורה המשלבת מקבלת את רשימות התלמידים שעברו דרך ישיבות שילוב בית סיפריות. (הכל על פי חוזרי מנכ"ל מהשנים האחרונות). ואגב- לעדיפות א´ מדובר על 6 פגישות שבועיות הכוללות גם תראפיות במידה והומלץ. ילדים מעדיפות א´ הם אלה שעברו ועדות השמה. עד אז נחשב הילד בעדיפות ב´ ולא משנה העובדה עד כמה מורכבות הבעיות הנובעות מקשייו. אבל תמיד יש אור בקצה המנהרה- ויש את אירגון צח"י הנפלא שיוכל לעזור כדי שתקבלי את המגיע עבור ילדך בהמון הצלחה דרדרית

תוספת לדרדריתוש!

הי דרדרית יקירה ותודה על העדכונים. רק דבר אחד - דרגה א´ היא לאו דוקא ילד שעבר ועדת השמה אלא ילד שיש לו יותר מבעיה אחת, הבן שלי הוא דרגה א´ למרות שלא הוגש מעולם לועדות השמה והוא מאז ומתמיד בחינוך הרגיל, אבל הוא סובל גם מהפרעת קשב וריכוז + היפראקטיביות, גם מלקות למידה חמורה (כזו הקשורה באי יכולת להזהות רצף ומטריצה) וגם מהפרעה טקטילית (סנסורית) ולכן הוא מקבל שילוב של גננת שיח שעה בשבוע באופן יחידני כלמור - הוא לבד ללא ילדים אחרים. דרדרית יש לי שאלה : את חושבת שהקריטריונים שונים מעיר לעיר? נראה לי שבכל בית ספר מספרים להורים משהו אחר, את אומרת שניתן לפנות למתי"א ואילו יש הורים שסיפרו לי שלא הצליחו לפנות ישירות, ניתקלת בזה?

דרדרית

New member
היי אפרתוש ../images/Emo24.gif

מתי"א קיימת זו השנה הרביעית. החל משנתה הראשונה הפכתי להיות מ"סתם" מורת שילוב למדריכת שילוב במספר בתי ספר. ומכאן הידע שלי בנושא. לגבי הגן - הסיפור "קצת" שונה, ואני בטוחה גם, שהוא עבר איבחונים ולכן מקבל גננת שי"ח וזכאי לקבל גם תרפיות במידה ויש באיזורכם. ייתכן והדברים שונים ממקום למקום, אינני יודעת. אוכל לברר. לגבי מעבר לבית הספר, לעיתים ילדים שקיבלו גננת שי"ח בגן מקבלים אוטומטית מורת שילוב (גם ללא ו. השמה). (שוב כנראה, תלוי באיזור ובמתי"א).אבל גם למשך שנה או מקסימום שנתיים ובקבוצה. ההבדל מבית ספר אחד למשנהו תלוי גם במידת מעורבות מתי"א בבית הספר, וכן, אם בית ספר זה אומנם עובד ע"פ הנהלים החדשים בהם נציג מתי"א חייב להשתתף בישיבות שילוב בית סיפריות הנערכות 3 פעמים בשנה. כמו כן, בהכנת התח"י של הילד וביידוע ההורים. האם ראית את תכנית העבודה של בנך?? כי למעשה, זכותך להיות מעורבת, ולדעת מה נעשה איתו למען קידומו. אגב- ילדי עדיפות א´ משתלבים ככל האפשר בחינוך הרגיל. וזו למעשה המגמה העיקרית של השילוב.
אפרתוש- על השילוב, תוכלי למצוא באתר משרד החינוך ב"קשר חם" (החינוך המיוחד),ונדמה לי ששם גם תמצאי את חוזרי המנכ"ל העוסקים בנושאים אלה. אשמח תמיד לעזור דרדרית

לדרדרית שלי המתוקה! ../images/Emo24.gif

תודה על המידע ועל הבעת הדאגה! כן אל תדאגי אני מעורבת סופר בתכנית העבודה של הבן שלי כי אני החלטתי ללכת על המבנה הרפואי הנכון מאז שהילד אובחן ולכן יש לנו ליווי פסיכולוגי שמפקח על ההוראה המתקנת, הבדיקות הנוירולוגיות התקופתיות, הריפוי בעיסוק ועלינו כמשפחה, הילד עובר מבחנים פעם בשנה לבדוק התקדמות ומצב ואני גואדת להביא את הגננות שלו פעמיים בשנה אל הפסיכולוגית המלווה כדי לקבל הנחיה ותמיכה. בקיצור, אני בקרוב פושטת רגל אבל הילד שלי מאושר, מתקדם יפה והחיים מחייכים אלינו...וזה מה שחשוב!
שתהיה לכולנו שנה נפלאה!

דרדרית

New member
לאפרתוש היקרה ../images/Emo24.gif

שמחה לשמוע על התקדמות בנך מי יתן ותהה זו שנה קלה עבור בנך שנה בה יצליח ויתקדם ושנה נהדרת לכולנו בהמון אהבה ומצרפת גם
עם
דרדרית

למעלה