אפרקסיה - אמא דואגת

מיכל153

New member
אפרקסיה - אמא דואגת

היי הבת שלי בת 2 ו- 9 חודשים, שמה שלי, יש לה אפרקסיה (בעיה בתכנון תנועה)בדיבור בעיקר.בעבר היא קבלה פיזיוטרפיה המון(היפוטוניה קשה) וגם בעיה בתכנון תנועת הגוף (עד שזחלה השתגענו, היייתי צריכה להראות לה איפה לשים יד ואיפה רגל, איפה ראש ובכלל), עכשיו היא בטיפול אצל קלינאית תקשורת במרכז להתפתחות הילד. יש לה גם היפרסנסטיביות (מפחדת לנגוע בדברים כמו חול וגם אוכל ובכלל). הלכתי היום לביקור בגן שיקומי בהמלצת מרכז להתפתחות הילד. בתחילת מאי היא תעבור הערכה בריפוי בעיסוק. שאלתי : מה ניתן לעשות בריפוי בעיסוק לילדה כזאת ? תודה מראש, מיכל153

עטרה ב ט

New member
אפשר לעשות אתה די הרבה, אני חושבת

היתי מנסה "לתקוף" את הענין מכמה כיוונים. גם עבודה סנסורית, בכל החושים, אבל במידה. גם עבודה תנועתית לפיתוח ההתמצאות במרחב והחשיבה. שמתי לב שחלק מהבעיה של עודף רגישות נובעת מכך, שהילד לא מרגיש "שליטה" על מה שהוא עושה, אין לו תחושה רגשית או קוגנטיבית של שליטה. הכל מתפזר לו ונופל לו וזה מעצבן וגם מביא להיפר סנסיטיביות. את מתארת ילדה שגם ככה קשה לה עם התמצאות ושגם ככה יש לה חסר חושי. אז לכן היתי משלבת את שני ההיבטים האלו. חוצמיזה היתי גם הולכת על פעילויות עם תוצרים למתן חווית הצלחה, וגם לארגון. אולי זה הענין, להכניס ארגון וסדר. בנוגע לזה, היתי גם בודקת איך דברים מתנהלים בבית עם הסדר יום וכל זה, כדי לבדוק אם אפשר להציע להורים ארגון גם בדברים שעושים בבית ובסדר היום. (ברור שכל זה על סמך התרשמות שטחית וייעוץ של ממש ייתכן רק אחרי אבחון ומפגש פנים אל פנים
).

מיכל153

New member
כמובן שלא התכוונתי לאבחון דרך מחשב

היי התכוונתי מה עושים בד"כ לילדים עם בעיות כאלה ? לא התכוונתי לאבחון דרך האינטרנט, רק למידע כללי ביותר. איזה פעילויות (ארגון, התמצאות וחסר חושי) למשל עושים ? מעניין. אשמח לקבל תשובה קצת יותר מפורטת. ביי מיכל153

עטרה ב ט

New member
זה לא שאלה של מה אלא של איך

למשל, נגיד שאת נותנת לה צבעי אצבעות וזה דבר שמגעיל אותה. אז היתי שמה לידה מגבת לחה ומלמדת אותה שכל פעם שמפריע לה הצבע על האצבעות היא יכולה לנגב עם המגבת את הצבע מהיד. אותו דבר בזמן האוכל. והרבה תנועה מכל הסוגים (לזה צריך אבל ייעוץ מקצועי, כי גם יותר מדי יכול לפגוע).

מיכל153

New member
אגב, שלי הומלצה לגן שיקומי ע"י מרכז

היי המליצו לנו במרכז להתפתחות הילד לשלוח את שלי לגן שיקומי , כי היא לא מדברת. גם שם יש מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת ועוד אנשי מקצוע. ביי מיכל153

למעלה