אפרסמון

לiקה

New member
אפרסמון

נאמר לי במשתלה שהפירות לא זקוקים להבחלה ( נקווה שזה כך) לא יודעת איזה זן... השאלה היא האם צריך עוד עץ כדי שיהיו פירות ? מה קצב גידולו ? ובכלל כמה שיותר פרטים על העץ אשמח לקרוא.

jeshu

New member
איזה זן מכרו לך? אם הם יודעים מה הזן, אז אני מנחש שהם גם ענו לך ברצינות ולא רק על מנת שתקנה.

לiקה

New member
אני זו היא :)

כתבתי שאני לא יודעת איזה זן העץ. ולא כתבתי שעבדו עליי יש לך תשובה יותר מלמדת עבורי על העץ ?

jeshu

New member
הרי לא ניתן לענות על השאלה, נכון? הבחלה (ואני לא מבין באפרסמונים ספציפית) והצורך בה היא ךתכונה של הפרי. יש פירות שצריך ויש שלא ויש זנים שבהם צריך וכאלא שלא בתוך אותו המין. לכן המלצתי לשאול מה מכרו לך.

לוקה, תנסי להתקשר אליהם/ אצל Kfir Kfir Gold

אם במשתלה לא יודעים תבקשי את המספר של מי שמוכר להם ואולי שם הם יוכלו לענות על שאלות גם לי אין מושג באפרסמון...

טלי1121

New member
בארץ שני זני אפרסמון עיקריים נפוצים.

במטעים הזן טריומף ובגינות פרטיות הזן פויו שנאכל קשה ולא זקוק להבחלה.

אפרסמון יכול להיות עץ זכר עץ נקבה

או עץ דו מיני. אני מניח שמכרו לך עץ דו מיני, הזנים המסחריים הם דו מיניים לרב. העץ דורש שמש מלאה, הגובה יכול להגיע גם ל-10 מטר, אבל יותר ריאלי לדבר על 4 מטר עם גיזומים מדי פעם. לפחות לפי השמועות הוא די רגיש למזיקים, הפרי יכול להתמלא ברימות של זבובי פירות די בקלות. מה עוד את צריכה לדעת?

לiקה

New member
דיברתי עם המשתלה

זה בדיוק מה שהם אמרו לי - שהזנים המסחריים הם דו מיניים. תודה FFWF

amit73k

New member
אין צורך בעץ נוסף

סביר שרכשת שתיל מזן ג'ירו שאינו זקוק להבחלה וחונט ללא הפריה (פרתנוקרפי - ללא זרעים) זנים לא עפיצים נוספים שיתכנו - פויו , סורוגה, איז'ו. כל הזנים הנ"ל שייכים למין אפרסמון יפני ממשפחת האפרסמוניים. גם הזן טריומף שהוא הזן העיקרי (כמעט בלעדי) במטעים הוא מאותו המין (אפרסמון יפני) והשוני העיקרי הוא בהיותו זן עפיץ דבר המהווה יתרון באיכסון הפרי ובשיווק אך חיסרון בגינה הביתית. לגבי הפוריות אין מה לדאוג. כל הזנים המסחריים של האפרסמון היפני הם חד ביתיים או פרתנוקרפיים (חנטה ללא צורך בהפריה). והמשמעות היא שעדיף דווקא לא לערבב זנים כי במקרים מסוימים הדבר יגרום להפריה ולהתפתחות זרעים מיותרים. קצב הגידול של הזנים היפנים לרוב איטי עד בינוני וגודל העץ לרוב כ3-5 מטרים בהתאם לתנאים ולזן.

amit73k

New member
אפרסמון לגינה הביתית

שלושת הזנים שאינם עפיצים מצויינים לגינה הפרטית, וכולם מתוקים וטעימים (לפי דעתי). לאפרסמון צבעי שלכת יפים מאוד בצבע כתום. ישנם כמובן עוד הרבה זנים של אפרסמון אבל מהניסיון שלי אלה נפוצים ומצויינים. ג'ירו - זן מוקדם, מתוק, עץ קטן 3-4 מטרים. פויו - אמצע העונה ועד סוף העונה, פרי קטן-בינוני מתוק, עץ קטן (לרוב כ-3 מטרים) סורוגה - אמצע עונה (חיי מדף קצרים יחסית אבל זה פחות רלוונטי לגינה הביתית), פרי טעים מאוד, גודל העץ בינוני 4-5 מטרים.

למעלה