אפרסמון קימחי

אפרסמון קימחי

בוקר טוב. לפני כשבועיים (סוף סוף) קטפתי בפעם הראשונה 6 אפרסמונים מהעץ ששתלתי לפני כשנתיים. מבחוץ הם ניראו נהדר. נתתי להם להבשיל, שכן הם היו עדיין קשים. אתמול נגסתי באחד מהם והיה לו מרקם ממש ממש קימחי עם טעם מזעזע שהשאיר ממש יובש בכל הפה. ניסיתי עוד אחד וקיבלתי אותה תוצאה. מה זה? מורעל? לעקור את העץ?



 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אודה שאני לא ממש מבין באפרסמונים, אבל ככל שידוע לי, מדובר
בפרי שדורש הבחלה. אתה נתת לו להבשיל על העץ, ואו שהוא הבשיל יתר על המידה,
ואז הסוכר שבו הפך לעמילן, או שכל תהליך ההבשלה הנכונה לצורך מאכל לא היה נכון.
איני חושב שאתה צריך לעקור את העץ, וכבר יצא לי לקטוף פרי אפרסמון טרי מעץ
וליהנות ממנו. כדאי שתתייעץ עם מי שמגדל אפסמונים, שייתן לך עצה נכונה כיצד
יש לטפל בפרי העדין הזה.
 
למעלה