אפריקה

אפריקה

אפריקה - היבשת השחורה. אפריקה - ערש המין האנושי. אפריקה - ארץ מסתורית שבמעמקיה שוכנים יצורים מוזרים, תרבויות אבודות, וטמונים אוצרות אדירים. אפריקה - יבשת עשירה במחצבים ואוצרות טבע, סיבה לתחרות בין מעצמות מתקדמות ביותר, ללא התחשבות בתושבים המקוריים. נמלי הבית מהם יוצאות הספינות הגדולות מרמזים על האוצרות הללו - חוף הזהב, חוף השנהב, חוף הפלפל, וכן - גם חוף העבדים. אפריקה - יחידה גיאו-פוליטית שנשכחה מאחור עם סיום המלחמה הקרה, שסועה בין מדינות שגבולותיהן נקבעו באופן שרירותי תוך התעלמות משסעים אתניים, ובה שבטים ושרי-מלחמה מנהלים מלחמות אכזריות על משאבים מידלדלים. הפיניקים שבו מחופי אפריקה כשעל חרטומי ספינותיהם מתנוססים ראשי גורילות, המיסיונרים בימי הביניים חלמו על ארצו של המלך-כומר ג'והן ונאלצו להסתפק באתיופיה (המדינה היחידה באפריקה שעד לשנות השלושים לא ידעה עול כיבוש מערבי), הפורטוגזים ניסו להקיפה בדרך להודו תוך תלאות קשות שהעניקו לקצה הדרומי שלה את השם "כף הסערות" ששונה לאחר מכן ל"כף התקווה הטובה", הבריטים והצרפתים כמעט הגיעו למלחמה בגלל המירוץ למקורות הנילוס שבמעמקיה, וספרות הרפתקאות שיסתה במרחביה גיבורים כמו אלן קווטרמיין וטרזן.

הרמה להנחתה מכיר?

זהו פורום משחקי תפקידים, ולכן אם פרסמתי בו הודעה העוסקת באפריקה, ככל הנראה אני לא מחפש שותפים לעסקה מפוקפקת בשדות הנפט הניגריים... זרקתי נושא - אפריקה. ההקשר - דיעות ורעיונות בנוגע למשחקי תפקידים באפריקה או בסביבה דמויית-אפריקה.

panters

New member
אני אוהב את אפריקה

כי היא מכילה סוגים רבים של אקלימים היוצאים פני שטח מאוד מגוונים בגלל מיקומה ביחס לקו המשווה. הצפון מכיל מדבריות לוהטים, על קו המשווה - הג'ונגלים הסבוכים, דרומית לזה שוב מדבריות חמים ואם אני לא טועה דרום אפריקה הוא כבר ממוזג ואפילו קר יותר.

Nihau

New member
חוויותי בארץ המופלאה עם טרזן ואלן

אפריקה היא מקור נפלא לרעיונות וספרי טרזן מדגימים את זה במלוא העוצמה. זה תמיד כיף לחזור לשם ולו רק בקטעי משחק קצרים מתוך הרפתקאות שלמות. הזכרון שלי את העולם האפריקאי מהספרים תמיד צובע את היערות, הסוואנות, ההרים, המערות, הימים, האגמים והנהרות השוצפים בכל הרפתקאה אחרת שלי. זה כיף.

ogmios

New member
ומה לגבי אפריקה המודרנית?

מישהו ניסה להריץ שם איזו הרפתקה או מיני-קמפיין? איכשהו, זה נשמע כמו רקע שפשוט דורש איזו הרפתקת מירוצללים טובה, אבל מעולם לא עשיתי משהו כזה בעצמי.

מירטל

New member
אפשר גם להתבסס

על מאבק השחורים לשיוויון, בעיקרון, האנרכיה שיש ברוב אפריקה היא המקום להרפתקאנים.

ogmios

New member
ניסיתי פעם

לקחתי את הרעיון הזה וניסיתי להשליך אותו דווקא על עולם פנטזיה. התוצאה, בסופו של דבר, הייתה קרובה מידי לעולם האמיתי, והשאירה אותי אם סצינה שמבחינתי הייתה טעונה מכדי להריץ.

וילבור סמית'

ישנו סופר דרום-אפריקאי בשם וילבור סמית', שכתב ספרים די פאלפיים וסליזיים על גברים קשוחים ונשים שופעות בכל מיני הרפתקאות בדרא"פ. איכות הכתיבה איננה מזהירה, אבל מצא חן בעיני האופן המאוד לא מתחסד בו מוצגות הדמויות - הנבלים מתוארים באותה מידה של אהדה כמו הגיבורים, ולגיבורים החיוביים ביותר יש תכונות אופי נלוזות למדי.

DDN

New member
אפריקה היא מסתורית

ובהחלט מהווה יריעה למשחקים בעלי רקע לא שגרתי. משחק הרצון לעוצמה השלישי, מתבסס על כאילו אפריקה. בהחלט שווה איזכור.

DIDGIN

New member
../images/Emo58.gifבמערכה שלי

מייג'ור ספויילר לשחקני הקבוצה שלי. אם אתם קוראים, תפסיקו מיד. לאורסיה, היבשת הדרומית מערבית, מזכירה מאוד את אפריקה: מתקיימים בה ג'ונגלים עבותים לצד ארץ עקרה של סלע אדום, והפסגות האטלנטיות הגבוהות סחופות השלג והרוח שם חבויים מצודת הטיטאנים ובנדן עיר הדרקונים העתיקה. הייתי רוצה שהשחקנים יגיעו לשם יום אחד, ובהחלט תכננתי תרחישים בהם זה קורה (אחד מהם מחפש את מיקומה המדוייק של בנדן, אז אם הוא יצליח...). אני מתכוון לקחת הרבה השראה מאפריקה. יש שם ממלכה שתושביה שחורים - אבון, שבירתה מכונה 'נמל החולות השחורים' כיוון שהיא על חוף שהחול שלו הוא על בסיס בזלת ואובסידיאן שהתפוררו מהר געש שהיה שם פעם. מן הלוע שלו נותר חצי שלם שכיום מהווה את המפרץ שמסביבו בנויה העיר. בנאות של המדבר שהזכרתי קודם חיים אורקים אכזריים ונקמנים במיוחד, מלאי טינה כלפי עמים וגזעים אחרים שגרשו אותם מן הארצות שפעם היו שלהם אל המדבר. חיים שם גם בני אדם הנחלקים לשתי קאסטות - בולעי האור, שמכסים עצמם בגלביות שחורות, משתמשים בטריק הבדואי על מנת לצנן עצמם, ומחזירי האור, שבגדיהם הלבנים נועדו שלא לקלוט חום מלחתחילה. בתוך הג'ונגלים מסתתרת תרבות עתיקה ומפותחת, שכבר מזמן נטשה את היערות עצמם כמקומות מגורים - הקיסרות הירוקה. זו מגוקרטיה, כל המעמד השליט משתמש בקסם שבעזרתו כל דבר מעוצב לצרכי התושבים. בעלי מלאכה ובנאים לא עובדים בכלי מלאכה (כמו בעלילות חרב האופל, זו סטייה והתאכזרות לעץ ולאבן) כי אם בקסם. הם גם מאוד מטריאכליים, מאמינים שרק לנשים יש את התבונה והשיקול לשלוט. השלטון עובר בשושלת אך ורק לנשים. השחקנים מגיעים ליבשת בעת תהפוכות - האורקים מתאחדים עם אנשי הקאסטות על מנת להשיב שטחים בצפון שנגזלו מהם לפני עידנים, בזמן שאוייב לא ידוע ומסוכן פולש לקיסרות הירוקה ממזרח וצבאותיה נהדפים למרות כוחם. השחקנים עשויים למצוא עצמם מתמרנים בחצר המשונה של הקיסרות או מפשרים בין שבטי אורקים יריבים. יכול להיות שינסו לשכנע את השחקן שמחפש את בנדן לשכנע את תושביה לבוא לעזרה נגד הפולש. גם בני אבון מפחדים מהתקפה על ידי הפולשים המסתוריים, ומחזירים את כל ספינות הסוחר והמלחמה שלהם לנמלם ושולחים את משפחותיהם בספינות הנוסעים, משאירים בעיר רק לוחמים ועבדים. בכל מקום שהן עוברות, דמויות השחקן גורמות במישרין, בעקיפין או בצירופי מקרים לשינוי ולכאוס. זה מעין אות קין שהחלטתי להטביע בהן.

DIDGIN

New member
לא פירטתי

כיוון שאני לא זוכר אותו לפרטי פרטים. זה משהו בסגנון של - הבגדים השחורים מחממים את הגוף וגורמים להזעה, ומשבי רוח גורמים לזעה לצנן את הגוף. אם מישהו זוכר יותר טוב שיכתוב כאן.

Nihau

New member
אולי גם חוסמים UV?

בגדול זה נשמע לי כמו רעיון רע שגורם להזעת יתר אבל אולי יש לו יתרונות אם הוא חוסם UV בדרך. אני הייתי משלבת את השניים- שחור מתחת ללבן. לבן יחזיר את רוב הקרינה, שחור יחסום UV (אולי) ושתי שכבות דקות עדיין ישרו על אוורור שיאדה את הזיעה הניגרת בלהט המדבר היבש. אבל בסופו של דבר אם אתה שואל אותי- make like a vampire נוע בלילה המדברי הקר לאור כוכבים ונוח ביום במערה הקרירה או באוהל החצי תת קרקעי עם גג כפול אם תצליח לבנות אחד מספיק מהר.

Serpent Axis

New member
בדיוק לא מזמן התחלתי להתעניין

אני אוהב צירופי מקרים. בדיוק לא מזמן התחלתי לקרוא על אפריקה. יבשת מאוד מעניינת שמציתה את הדמיון שלי בקשר למשחקים החל מפנטזיה וכלה במדע בדיוני... אני שוקל אם לקנות את Kindred of the Ebony Kingdom. ידוע לך על מוצרי קת'ולהו העוסקים באפריקה?

לא בדיוק מוצר קת'ולהו

אבל באתר של כאוסיום יש ערכת קופסא (די יקרה) שנקראת "היבשת השחורה" שעוסקת בהרפתקאות של משלחות מחקר למעמקי אפריקה. זה לא חלק מהקו או השיטה של קת'ולהו, אבל הם ממליצים עליה כעל הרחבת רקע.

JuffoWup

New member
לא היה תוספת של Vampires

לאפריקה, מעין ערפדים עכבישיים כאלה? אני חושב שקראו לזה The Ebony Kingdom או משהו דומה.

למעלה