אפריקה

פגית

New member
אפריקה

התלבטות עקרונית שיש לי לגבי אפריקה ודרום אפריקה בפרט היא האם בטוח לטייל שם? אני מתכננת שהות במספר פרוייקטים(מרכזי שיקום והצלת חיות בר) שונים באפריקה ובין לבין לטייל קצת, נראה לכם בטוח? כי הם מדהימים וההחלטה תיפול בינהם ובין אחרים(אוזי\ארהב\תילאנד) רק על ההרגשה שלי במדינה, ושל ההורים כי חלק מהמקומות הם ללא גישה לדואר\אינטרנט ורק טלפון מידי פעם.. תודה, יובל

sailor

New member
ג'וברג וקייפטאון מאד לא בטוחות

על ג'וברג מומלץ לותר לחלוטין ולשהות בפרטוריה הסמוכה, שהיא הרבה יותר ידידותית, נעימה ובטוחה. ככלל, הערים הגדולות אינן בטוחות, אך במקומות הקטנים אפשר לבקר גם בטאונשיפס ללא סכנה ולפגוש אירוח חם. במחנות של פרויקטים התנדבותיים אין בעית בטחון אישי. יש מקומות נפלאים בדרום אפריקה ובאפריקה הדרומית בכלל. רק טנזניה נחשבת כמסוכנת לתיירים וגם שם לפחות אזור ויקטוריה פולס בטוח וכדאי לטייל בו. כאשה, עדיף לך למצוא שותף/ה לטיול. קרוב לודאי לא תתקשי למצוא בין אלה שיעבדו איתך, כי כולם מתכננים גם לטייל.

פגית

New member
תודה../images/Emo5.gif

מפחיד, יש פרוייקטים מדהימים בעיירה ליד קייפטאון ובפורט אליזבת', אני מתלבטת.. תודה בכל מקרה

sailor

New member
ליד זה בסדר

וגם בשכונות העשירות המאובטחות בעיר עצמה, אבל לא מומלץ כלל להגיע לאיזורים אחרים בעיר.

אפריקה

בדרא"פ כל הערים, וגם מחוץ לעיר, הן לא בטוחות מבחינת פשע. אני מסכים עם SAILOR שאכן כדאי לוותר על ג'ובורג (ג'והנסבורג) לטובת פרטוריה. עם זאת, הן בפרטוריה, הן בקייפטאון, והן בכל עיר אחרת, אם תשמורי על כללי זהירות נוקשים תוכלי להינות מהשהייה בהן. אין צורך לותר על קייפטאון. בכל מקום שתגיעי אליו, פשוט השתדלי להסתובב בקבוצות, השתדלי שלא להסתובב ברחובות אחרי החשיכה, וכדאי לשאול בדלפק המלון שבו את שוהה מאיזה איזורים בעיר כדאי להמנע (בד"כ הם כבר רגילים לשאלה הזאת). בשאר אפריקה, המצב דומה. אם את מתכננת שהייה ארוכה באיזה מרכז שיקום, למשל, אני בטוח שנלקחו בו כבר אמצעי הביטחון הנדרשים. אך את מתכוונת לטייל, קחי בחשבון שברוב המקומות אין כמעט תחבורה ציבורית, רק בין הערים הגדולות, ואין הרבה מקומות לינה. כך שאם את מתכוונת לעשות טיול מעמיק, כדאי לשכור רכב + ציוד קמפינג עם עוד מספר אנשים או להרשם לטיול מאורגן באחת החברות המקומיות. מבחינת דואר\אינטרנט\טלפון, בדרא"פ אין שום בעייה למצוא כאלה בכל פינה. בשאר אפריקה זה משתנה מארץ לארץ. בגדול, תוכלי כמעט תמיד למצוא משהו בערים הגדולות. מלבדן, לא תמיד זה יהיה פשוט (לפחות לא האינטרנט, בכל אופן).

פגית

New member
תודה../images/Emo9.gif

כנראה שעל הטיול בין הפרוייקטים אוותר, לגבי הפרוייקטים עצמם, אצור איתם קשר ישיר ולא רק דרך חברות ההסמה השונות שמנהלות איזה שהוא קשר איתם אבל לא מולי... בנתיים מחפשת פרוייקטים אחרים במדינות בטוחות יותר. לא נעולה על מקום מסויים, ואסע למקום שבו יהיה הפרוייקט הכי מעניין.. וכן משך הזמן הוא יחסית ארוך 4 חודשים בערך..

למעלה