אפריקה על אופנים

aFish

New member
אפריקה על אופנים

אמנם לא ממש נופל בקטגוריית התרמילאות אבל למי שעשה כבר הרבה זו עוד דרך מרתקת לחבוק עולם. חציית אפריקה באופנים במסגרת מסע חוצה אפריקה. היום יערך אירוח של יוזם המסע המתקיים על בסיס קבוע זו שנה שלישית ומשתתפים ישראלים בחלק מהמסע. מוזמנים לקרוא, לשאול ולהתענין. בפורום טיולי אופנים.

אפריקה על גלגלים

לא נכנסתי לקישורים שהבאת אך בתור מי שטיילה כמעט שנה באפריקה אני יכולה לספר שפגשתי הרבה מאוד חברה על אופניים, במקומות נידחים ונידחים פחות שטילו באופן עצמאי ולא באיזו מסגרת מיוחדת. זה דבר מאוד מקובל בכלל בעולם. לי אישית זה נראה קשה וטובעני.כל הכבוד למי שיכול.

jeshu

New member
אופניים זה עניין של הרגל למי שרגיל להשתמש בהם לתנועה זה הופך להיות טבעי - למרות שבאמת אף פעם לא ניסיתי לרכב עליהם מרחקים גדולים מאוד.

natyh

New member
אופניים אפריקה צ'ילה וישראלי

פברואר שנת 1990 רוזנה ידידתי הציליאנית ואני מחליטים לברוח מן הקור אל ארצות הים : התיכנון קניה , ואולי גורילות בזאיר , המסלול אמור להיות מסלול מטורף כפי שבדרך כלל הטיולים שלי ,לא בטוח שיתאים לרוזנה . התיכנון לחד והמציאות לחד או בספרדית : el hombre pone y dios impone אחרי טיפוס שלא עולה יפה להר קניה ואחרי יופי של סאפארי עם איזיק הנהג המיתולוגי של בסט קמפינג במסאי מרה טסבו ווסט ( פילים פילים פילים) נקורו נייוושה ועוד . מגיעה האתנחתא במלינדי ומומבסה . ממלינדי אנו מחליטים לשכור אופניים על הבוקר אצל ווילי אותו אחד שיצאנו לשנירקול מטעמו ... או כך לפחות חשבנו . עייפות החומר רוזנה חולה ובחום לוהט של 40 מעלות בצל אנו יוצאים בסביבות 1200 בצהריים ממלינדי לווטמו 23 ק"מ חמושים באופניים סיניות ששוקלות בערך אותו הדבר ...23 ק"ג ... דברים שרואים מכאן לא רואים משם אומר השיר הידוע .. ובשעה 1200 חוזרים הילדים מבית הספר ,בכביש ריק אני מצליח לספור צפיפות של מאה ילדים למטר מרובע ... על חמישה ק"מ אורך אני נשבע שספרתי בין העצים לפחות חמישה מליון ילדים לא יאמן פשוט ... מזל שצמצמו את הילקוטים שלהם למחברת אחת לכל אחד ...אלוהים שומר על יערות הגשם . רוזנה הרוסה , לא ברור לי אם ממספר הילדים או מהחום , היא מסתכלת עלי בעצב ושואלת : איך זה שכל דבר שנראה כל כך יפה הופך בחברתך לסיוט... בחום של 50 מעלות בצל נשארתי ללא תשובה . אחרי ארבע שעות ומשהו שנראים כנצח אנחנו בחוף הים בווטמו , נכנסים ישר למיים . לרוזנה ממש חם והיא מחליטה לותר על כל הבגדים אפילו על בגד הים ... חם ! אין ספק לרכיבת אופניים יש השפעה מענינת על הרוכבים ... אז מסתבר שלא הכל סיוט , לקראת השעה חמש ומשהו אל החוף שהיה רק שלנו מצטרף בחור מקומי וחוזרת סירת תיירים משנרקלים בין האלמוגים . רוזנה ללא בגדים שכבר עשתה את דרכה החוצה נמלטת שוב למים להתחבא . לקראת השעה שש בערב אנו כבר בדרך חזרה , אופניים ? תשכחו מזה העמסנו על גג טנדר טויוטה שמרב מטען נראה בן שלוש קומות . ועם 18 איש נוספים בארגז שמנו את פעמינו הביתה : ואני אומר כן לאופניים באפריקה . מוקדש לאפריקה רוזנה ואופניים באהבה . תודה אריה . נתי

למעלה