אפריקה לבד מי היה?

תכלת7

New member
אפריקה לבד מי היה?

היי לכולם אני שוקלת לסוע לכחודשיים למזרח אפריקה. אין לי ניסיון כטרמילאית ואין לי כרגע שותפים. שוקלת האם לסוע ולחפש שם שותפים לטיול. אשמח לשמוע ממי שהיה עד כמה אפשרי/מסורל להסתדר לבד ( מדובר בקניה/טנזניה/אוגנדה ). תודה

חי בר

New member
קשהלהמליץ דברים כאלה למישהו שלא

מכירים. באופן עקרוני במדינות שציינת יש המון תרמילאים מכל העולם (צרפתים יותר קשה למצוא הם מעדיפים מידנות פרנוקפוניות כנראה) ואם מגיעים לאכסניה/קמפסייט/מלון/וכיוב' הנכונים אז אין בעיה למצוא "שותפים" לטיול. הבעיה שזה דבר אינדיבידואלי- עד כמה את מתיידדת בקלות עם זרים (לדעתי לעשות טרק של כמה ימים במקום כמו הר קניה, או לבלות כמה ימים בג'יפ שכור עם מישהו "לא בראש שלך" יכול להיות סיוט די נורא), בסך הכל אין לך הרבה זמן (חודשיים בשלוש מדינות אפריקניות זה לא ממש נחשב הרבה זמן) ואני בספק שתמצאי שותפ/ה לכל התקופה שרוצה לעשות את אותו מסלול- רוב הסיכויים שתצטרכי למצוא כל פעם שותפ/ה למקטעים קצרים כלומר רק לטרק ספיצי, לשמורה/ות מסוימת וכו' שכבר היו בחלק מהמקומות שאת עוד לא היית וכו'. להערכתי, במצטבר תבזבזי כמה ימים על חיפוש שותפים ואם יש לך רק חודשיים אז זה די בזבוז זמן. שוב, עניין אינדיבידואלי וגם של מזל למצוא מטיילים שמתאימים לראש שלך וגם שרוצים ללכת בדיוק לאותם מקומות. אם אני הייתי נוסע לחודשיים הייתי משתדל למצוא שותפ/ה מהארץ (במילים אחרות- משכנע או מכריח
חברים מהארץ לצאת מהכורסא ולבוא לאפריקה).

jeshu

New member
תגיד,איך אתה מצליח לשכנע חברים לצאת מהכורסה? החברים שלי או פדלאות או דורשים תכנון של חודשיים מראש....

if you want something to be done

do it yourself! או בקיצור אם תמיד תחקה לחברים בשביל לטייל לא תגיע רחוק

חי בר

New member
וואלה לא יודע. בפעם הראשונה

חברה שלי הציעה לי שניסע לאפריקה, ולא יכולתי לסרב אז קמתי מהכורסא והצטרפתי. בפעם השניה הצעתי לה נישואין ומייד אחרי זה נסענו שוב

sapirim1

New member
אפריקה

ב-2001 טיילתי 6 חודשים בקניה אוגנדה טנזניה ומלאווי. הטיול היה מדהים ומהנה אבל גם קשה ולפעמים מסוכן. 3 חודשים טיילתי עם חברים, ועוד 3 חודשים עבדתי במלאווי וטיילתי לבד. ההתנהלות הלוגיסטיקה לא פשוטים בכלל, ויהיה קצת קשה לי להסביר לך למה אני מתכוונת עם אף פעם לא היית במדינת עולם שלישי (פשע, מחלות, עוני). כמו כן לנשים אורבות יותר סכנות והטרדות מאשר לגברים - אין מה לעשות. אבל כמו שנאמר כאן קודם תפגשי הרבה מטיילים אחרים בערים הגדולות (בעיקר אירופאים) ותוכלי להצטרף למישהוא כדי להגיע לאזורים הנידחים יותר. ממליצה בחום על אוגנדה - רפטינג בנילוס הלבן וטרקים על הר אלגון והרוונזורי. בהצלחה

natyh

New member
אם אין לך ניסיון

תכנני על תקציב מעט יותר גדול מלונות יקרים להתחלה עד שתמצאי מלונות ישראליים, והמחיר ירד . שותפים תמצאי שם בקלות , ייקח זמן לרכוש ניסיון ללמוד להסתדר , קחי זאת בחשבון והכנה טובה ספרים קריאה הרצאות תעזור מאד . נתי

sela v

New member
אתה מתכוון למלונות

שישראלים נוהגים להתאכסן בהם? או מלונות ששייכים לישראלים? אני חושב שבאופן כללי מלונות של תרמילאים, כלומר לא מלון שיש בו אנשים מטיול מאורגן יהיה דומה למלון שיש בו ישראלים.

natyh

New member
הכל שייך לישראלים ...

הכונה למלונות בהם נוהגים להתגורר תרמילאים ישראלים , המקום למציאת שותפים ובדרך כלל זול . המלונות הללו משתנים כל הזמן . נתי

itaynegev

New member
טיול בקניה

הי, הייתי בקניה ב 2002, אם תלכי בהתחלה למסלולים המוכרים ( כמה ימים בשמורות, טרק של 5 ימים בהר קניה וכו) תרוויחי את הדברים הבאים: א. נחיתה רכה ( לוקחים אותך מנמל התעופה למלון בניירובי ודבר ראשון על הבוקר מעיפים אותך משם ( שזה מצוין לדעתי) ב. סיכוי טוב למצוא שותפים לטיול ומשם להמשיך הלאה. במקומות כאלו גם עובר ה"זרם המרכזי" של התיירות, לטוב ולרע. אבל בהתחלה זה בעיקר לטוב. אותו הדבר נכון גם באוגנדה , ממליץ במיוחד על הר אלגון, הר הגעש החמישי בגודלו באפריקה. בצד האוגנדי שלו ערוכים במיוחד למטיילים. כנ"ל גם ברפטינג בנילוס הלבן. שמעתי אותם דברים גם על טנזניה ( נגורו נגורו והר מרו בין היתר)

למעלה