אפריליה di-tech50

ixmix

New member
אפריליה di-tech50

"זה אולי קטנוע דו פעימתי, אבל הוא נקי", כך נכתב במזינים בינלאומיים. אפריליה טוענים בגאווה שהמנוע של הקטנוע שאתם רואים פה
הוא הכי פחות מזהם נבין הקטנועים הדו"פים, בשל מערכת הזרקת דלק ישירה. אם אני מבין נכון, אז שלא כמו מערכות הזרקת דלק המוכרות לנו ממנועי 4 פעימות, המערכת הזו מזריקה את הדלק הישר אל הצילינדר, אך רק כשמעברי האגזוז סגורים. מאחר וישנה רק הזרמה של אוויר לקראנק והדלק אינו נוסף עד שאפשרות מעבר לאגזוז סגורה (כלומר התערובת נוצרת בצילינדר עצמו כשאין אפשרות להזרמת תערובת בלתי שרופה לאגזוז). אם למישהו ישנן הערות טכניות - יתקבלו בברכה, כי אני לא הבנתי עד הסוף את מהות פעולתה (אלא אם ההסבר שנתתי מדויק במקרה)

Shlomi TC

New member
נחמד מאוד

הלוואי שכל קטנוע ורכב יהיו עם מנועים כאלה, נחסוך הרבה מאוד זיהום אוויר. יש לך פרטים טכניים וביצועים של הכלי?

harabecw

New member
50 ק"מ לליטר...

למה מיכל כזה פצפון?? גודל כפול ויהיה להם תואר "הקטנוע הראשון שנוסע 1000 ק"מ על מיכל אחד".

עד כמה שאני יודע...

וזה לא הרבה... אתה די מדייק. אולי כדאי גם לציין שהמנוע הזה מכיל עוד מרכיבים שונים בכדי לתמוך "באפליקציה" הזו... מה שמעניין זה יהיה לראות אם הם מצליחים גם לייצר מנוע חזק... וביצועיסט, נוסף לחסכני ונקי... באותה נשימה של שרשור כדאי להזכיר את מערכת ה- Activated Radical Combustion שמייושמת למשל בהונדה פנתאון הישן (דגם ה-2 פעימות) שיובא ארצה עד לא מזמן. שם מדובר על חסכון של 27% בערך בצריכת הדלק ובניקיון הפליטה של המנוע... והמנוע היה חזק ונעים...

כר דשא

New member
דו-פעימתי נקי

המנועים של אפריליה בטכנולוגית DITECH, עומדים בתקיני הזיהום אוויר EURO2. מכיוון שהדלק מוזרק ישירות לחלל השריפה, מנגנון השימון דומה יותר למנוע 4 פעימות.

למעלה