אפרופו gps

אפרופו gps

היום הציעו לי לרכוש מכשיר איפאק הכולל בתוכו תוכנת דיסטנייטור - סליחה שעיברתי - המנחה או הנהג ויזואלית על הצג וגם בהנחיה קולית אינטראקטיבית בכל שלב בנסיעה . מערכת זו היא היא חדשנית וייחודית בכך שהיא לא מוגבלת לרכב ספציפי אחד , היא לא מותקנת בהתקנה מורכבת על הרכב ולכן היא גם זולה יחסית - בשונה מהמערכת שנמכרת ומותקנת על ידי חברת איתוראן כבר זמו רב . ( לעבדכם הנאמן הוצעה הצעה מפתה במיוחד אך לא כאן המקום ... ) שאלתי כחניך טייס , האם קיימת אפשרות להשתמש במכשיר gps כזה לניווט בטיסה ? מישהו מכיר תוכנה כל מחשב כף יד שתוכל להתאים לטייס ? תודה לכל המומחים שודאי יעזרו .

שימושי GPS

למרות שנראה שכל מכשיר GPS יתאים לכל מטרה כי הרי כולם מנצלים את אותם לווינים מסתבר שגם מהירות התנועה של המכשיר על הקרקע משנה וגם בסיס הנתונים במכשיר צריך להתאים למטרתו, יש מכשירי GPS שאם תנוע איתם במהירות גדולה מ100 קמ"ש הם יאבדו את הסינכרון, מכשירים אלה מיועדים ליאכטות, ומכשירים המיועדים למכוניות, יתכן שלא יפעלו במטוס נוסעים במהירות 600 קשר וגם לא תמצא בהם איזורי פיקוח של שדות תעופה ונתונים נוספים שדרושים לטייס אך חסרי ערך לנהג כמו הגובה מעל פני הים וזמן ההגעה ליעד בקו ישר ויש עוד. אני מקוה שעזרתי קצת

ramiby

New member
בנוגע ל GPS על IPAQ

מקרה שקרה לי: בהולנד, בנהיגה תוך שימוש ב מכשיר הנ"ל, הכנסתי כתובת של רחוב מסויים בעיר מסויימת ואכן ה GPS הוביל אותי נאמנה עד שמצאתי את עצמי מול נהר די רחב (ישנם הרבה כאלו בהולנד) כאשר ה GPS מתעקש שהגעתי למחוז חפצי. בפועל, היעד היה בדיוק מעבר לנהר.... תחושתי היא שהדיוק שלהם (אולי התוכנה בפנים או משהו כזה) אינו גבוה במיוחד. אולי מישהו יודע מה הדיוק של אותו מתאם GPS התחבר ל IPAQ?

למעלה