אפרופו נקיון..

אפרופו נקיון..../images/Emo20.gif

מה עושים עם פרורי האבק שמתפזרים לי בבית? אני מנקה באופן יסודי פעם בשבוע וחוץ מזה מטאטאה כמעט כל יום. המטאטא שלי כבר מלא בהם וסמרטוטי הרצפה כבר לא שווים כי יש בהם עיגולי אבק כאלה (בטח יש לזה שם איפושהוא) שלא יורדים. פעם שמעתי שיטה להוריד את אותם עיגולי האבק מהסמרטוט על ידי סכין גילוח אבל לא בא לי להרוס את כל סכיני הגילוח בבית. ובכלל, מה הסיבה לאבק המצטבר הזה? יש לזה מקור לדעתכן?

אתי@

New member
תשובות

מהמטאטא אפשר וחובה להוריד עם הידיים, אם לא מורידים אז בכל טאטוא מפזרים לכלוך מהפעם הקודמת. מהסמרטוט אין לי מושג איך מוצאים, אני מציעה לך להחליף מידי פעם סמרטוט, או אפילו לכבס לפעמים (לבד במכונה בלי בגדים).

ayush

New member
עיגולי האבק = בונקעלאך....

בעיה מוכרת. יש כמה פתרונות: 1. קונים סמרטוטי רצפה מהסוג הטוב יותר (של וילדה) הם אמנם יקרים יותר אך מחזיקים מעמד זמן רב ולא צוברים "בונקעלאכים". 2. מחליפים סמרטוט רצפה בתדירות רבה יותר. 3. יש מטאטא מיוחד, ששכחתי לרגע את שמו שיש לו מעין מטליות שמתחברות אליו וסופחות אליהן את האבק - עובד !

אתי@

New member
אנחנו קנינו בהום סנטר מטאטא מעולה

שעשוי כולו מספוג שחור. מה שמעולה במטאטא הזה, זה שהלכלוך לא מתפזר ועף לצדדים בזמן הטאטוא. ממש מולץ לנסות, ועולה בסה"כ 19 ש"ח.

Hadar p

New member
אבק.....

לגבי המטאטא.... אני לפעמים שוטפת אותו במים ומנערת טוב טוב ואז נותנת לו להייבש טוב טוב. חשוב אחרי כל טיטוא לאסוף עם הידים את מה שנדבק לשערות וכאילו להעביר לו ידים בן השערות ולפזר את האבק...מחוץ לבית כמובן. אני מחליפה סמרטוטים אבל גם שוטפת אותם במכונה ביחד עם השטיח של הכניסה לבית והשטיח מתחת לכיור באמבטיה......

נופר30

New member
תשובות

לגבי מטאטא אני משתמשת במטאטא הפלא שהיה לפני כמה שנים ( עשוי מגומי ) נהדר לאבק ולשערות של כלבים סמרטוטי ריצפה : אני משתמשת בשניים בכל שטיפה ( אחד מים עם סבון ודלי אחד מים נקיים לניגוב סופי ) פעם בכמה זמן הסמרטוטים עוברים אצלי כביסה ( הרתחה ) 4 סמרטוטים על חצי מכונה יוצאים נהדר

daldan

New member
יש לך כלב?

אני שוטפת בדיוק לפי אותה השיטה. קודם כל אני מטאטאת את כל הבית אח"כ עם סמרטוט ראשון שאיתו אני שוטפת עם המים והסבון ולבסוף את הניגוב הסופי עם סמרטוט שני. אין ספק שהשערות של הכלב המתוק שלי זה החסרון היחידי!!! שאני נאלצת להתמודד איתו בגלל ה-
. ועכשיו הוא שוב משיר שערות (עונת מעבר) וזה סיוט בכל הבית. אבל מכוון שאני מאוהבת בכלב הזה בכל מאודי אני אסבול את זה (לא כל כך בשקט כי הנה רק עכשיו קטרתי).

Hadar p

New member
גם אצלי אותו דבר בדיוק והכלבלב

שחור והרצפה לבנה. אז יש גושים ואוספים של שערות..... לכן אני גם מטאטא ואחר כך שוטפת מוציאה את המים ועם סמרטוט נוסף מיבשת

נופר30

New member
אם יש לי כלב ? לא אין לי אחד יש לי

שניים ודי גדולים ולכן אני מטאטא עם המטאטא השחור מגומי ( שהוא מדהים לשערות שלהם לא משאיר אחריו כמעט כלום ) סמרטוט אחד עם הסבון שאוסף שאריות של שערות וסמרטור עם מים נקיים כדי לא להחזיר מהסמטרוט הראשון את השערות לריצפה לא תמיד עוזר אבל מספיק טוב

daldan

New member
בעיה נוספת

כל עוד גרתי בדירת קרקע הייתי מוציאה את המים החוצה ובחוץ אוספת את כל השערות וזורקת לפח, עכשיו אני בבית קומות, אין לי אפשרות להוציא את המים החוצה ואני נאלצת לאסוף אותם עם הסמרטוט ואז כמה שאני מנסה לאסוף את השערות לפני כן הסמרטוט עדיין מתמלא בשערות.. יש לכן איזה רעיון להתמודד עם זה? אשמח לפתרונות

נופר30

New member
להוציא את המים למנקז באמבטיה

ואז כל המים נכנסים לביוב והשיער נשאר על הרשת ואז מרימים את השיער והופ לפח

daldan

New member
אז זהו ש..

בחדר אמבטיה יש לי רק אמבטיה ואין לי מקלחון נפרד. יש אמנם פתח לביוב אבל הוא עם מכסה כך שאם אני פותחת את המכסה אין שם רשת. אני כל הזמן מנסה לפתח שיטות אבל גם שאיבת אבק ואח"כ טאטוא לא פותר את בעיית השערות.

נופר30

New member
אז תחליפי

לכי לחנות לאינסטלציה ותקני מכסה רשת לפני השטיפה תחליפי בין המכסים וכשאת מסיימת תחזירי את המכסה הסגור ותשטפי את המכסה עד לפעם הבאה או שתשאירי את הרשת כל הזמן וככה תחסכי לעצמך את האיסוף של המים כל הזמן

kisses

New member
תעשי מה שאני עושה

הצעה מעולה, תשאבי את הריצפה קודם לפני שאת שוטפת תאמיני לי יותר קל.

rinutza

New member
פתרון מצויין. גם אנחנו עושים את זה

וזה ממש הופך את כל הסיפור לקל יותר.

danonit

New member
בדיוק - לשאוב!

הרבה יותר קל ונוח. עוזר גם אם עומדים להגיע אורחים ואין ממש כוח לעשות נקיון רציני.

Ronnie*

New member
גם אני שואבת את הרצפה ../images/Emo13.gif

וגם לי יש את הטריק הזה של "נקיון חפיף" אם באים אורחים או משהו כזה... לשאוב שטיחים + רצפה ואז לעבור על הרצפה עם סמרטוט לח (אבל לא ספוג מים). סוג הקרמיקה שלנו נראה מבהיק אחרי שעוברים עליו ככה... ובאמת, שאיבה זה פתרון מצוין לשערות כלב/חתול (ולנו יש חתול עם המון פרווה, בלי עין הרע).

רחלילי

New member
פתרון למטאטא - להוצאת כל האיכסה.

לוקחים שקית ניילון של סופר (ריקה) מכניסים אליה את כל הקצה של המטאטא (זה עם האיכסה) כשהידיים מחוץ לשקית "מורטים" את האיכסה מהשערות של מטאטא בלי בכלל לגעת בזה, הכל דרך הניילון. מסיימים והופ! לפח!

limor 2

New member
כולכן פה ממש משות חייל !!

גם אופות ומבשלות, גם יודעות לנקות וכם מומחיות בכביסה וגםם - - נשות קריירה !! מה יהיה ?? אני ממש מרגישה איזה אינולידית..

למעלה