אפרופו גזים...

אפרופו גזים...

אני אפופת גזים כמעט כל הזמן, (חברי לשעבר היה טוען שאפילו מים מזוקקים עושים לי את זה..אבל זה היה בחיבה... אופס?! אולי בגלל זה הוא לא התחתן איתי? עליתי פה על משהו...) בקיצור, זה ממש לא נעים, גם לי וגם לסביבה.. 1. יש מזונות אהובים ובריאים שמחמירים את הבעיה למימדים חריגים: כל משפחת המצליבים (ברוקולי, כרובית, קולורבי, כרוב, לפת ועוד.) כל הקיטניות הנפלאות והבריאות והטעימות כל כך (שעועית, חומוס, נבטי אספסת ומאש, עדשים ואפונה..) מה שכחתי...? גם בצל וסומסום קלוי ופשתן קלוי (שאני אוהבת להוסיף לתערובת הגרנולה!! וזה הכל מלא בריאות וטעם, ואני צימחונית...אז מה עושים?! בתודה...ובסערת רוחות.

יכולה לפנות לטיפול.

אנחנו יכולים לשאול אותך עוד המון שאלות לגבי התזונה, והיציאות. אבל לטפל מפה כמעט ובלתי אפשרי. אולי טיפים. בגדול, גזים נובעים ממצב של חום במעיים. המזון עובר תהליך של תסיסה. בד"כ הצואה אמורה לצאת עוד לפני שמגיעים לתסיסה כזאת מאסיבית שמייצרת גזים. כל עוד יש גזים, חשוב להוציא אותם. זאת דרך של הגוף לפנות מקום, להתנקות מרעלים ולעזור בהמשך הזרימה החוצה. בשורה התחתונה. הייתי מציעה לך לגשת למטפל בדיקור סיני. בהצלחה.

SideKick

New member
ובמקביל...

הייתי מציעה לך גם לבדוק עם עצמך, האם יש גורם-על האחראי לתסיסה. תוסף מזון מסוים שאת מוסיפה לרוב המאכלים, או תבלין מסוים שהוא הגורם ולא הירק עצמו. למשל, אצל אנשים רבים שום מחולל התקפת גזים, והורדת השום מכל המזונות מנטרלת את התופעה.

מוטימוט

New member
גזים

שלום רב האם יש סימפטומים נוספים: נפיחות לאחר הארוחה, צואה רכה, חוסר תיאבון ? בברכה מוטי

עוד פרטים...

צואה נורמלית, פעם ביום, כמו דואר (ולא כמו שעון, כי השעה קצת משתנה) גזים יש בעיקר לפני יציאה, כשאני חושבת על זה.אין נפיחות אחרי ארוחה. תאבון בריא, הרגלי תזונה בריאים ומחושבים (הרבה ירקות, פירות, מוצרי חלב רזים עד 5 אחוז, ביצה מס' פעמים בשבוע, הרבה מים, כמעט לא נוגעת במטוגן וג'נק, בשר עוף 1-2 בשבוע, וכמעט לא לועסת מסטיק. אני במשפחה עם נטיה להשמנה, אחותי כל חייה, ואימי ואחי השמנה שקרתה החל מגיל 30. אני בת 31, לכן שומרת, אך יש לי תנודות קלות במשקל, עד 4 ק"ג,כמעט תמיד סביב 54 ק"ג, שהוא הגבול התחתון. גובהי 164. הגזים די משפחתיים, כשאני חושבת על זה, ואני כמעט לא משתמשת בתבלינים, וזה לא קושר ע"פ ניסיוני על עצמי (יש תבלינים שכן- שום, בצל), כי אם אני אוכלת ברוקולי מאודה או מורתח בלי כלום (ככה הוא הכי טעים לי) אז אחרי 12 שעות אני בהתקפה. שאלה: הגזים לא קשורים לחומרים שקשה לעכל, ואז החיידקים מתלבשים עליהם? זה מה שלמדתי במקרו ביולוגיה, אם התשובה חיובית, אז מה עושים לשיפור העיכול? תודה לעונים..

למעלה