אפרופו בר-מצווה

דליה.ד

New member
אפרופו בר-מצווה

בני (ביום שני בן 12), יהיה בר מצווה בשנה הבאה. זהו נכד ראשון לאבא שלי, אחרי השואה שחוגג בר מצווה ואבא שלי באמוק מעכשיו. האבא של בעלי גם הוא ניצול השואה, מתכנן כל מיני דברים. הילד, הוא ממשיך שם המשפחה....משהו שנורא חשוב לסבא הזה. בברית מילה שלו הוא התעקש להיות סנדק ושיקראו לילד על שמו - ואם לא - אז הוא יושב שבעה על בעלי.... אז אתם מתארים לכם את הלחץ המופעל עלינו. אבל הילד, לא רוצה כרגע לעלות לתורה, ולא רוצה בית כנסת. ואנחנו לא רוצים להכריח אותו. מבחינתינו בבית הספר יש שנת "שורשים" יפה מאוד ובקיבוץ יש מסיבה מצוינת. וזה בעיננו מספיק. מה עושים עם הסבים? עם שתי הבנות לא היו בעיות כמובן, כי הן "רק" בנות....וזו בת מצווה ולא בר מצווה.... ידעתם שאנשים נותנים סכומי כסף ומתנות יותר יקרות לברי מצווה מאשר לבנות מצווה? כן, זה נכון!

גליה12

New member
דליה שלום - היתה לי אותה בעיה

אבל בדיוק- אני מצידי הייתי מוותרת על כל העליה לתורה כי אני לא מתחברת לזה בכלל- אבא של בעלי נימק את אותם הנימוקים- ורצה הגורל המר וכחצי שנה לפני בר המצווה האבא נפטר- כך שממש היתה זו כעין צוואהכפשרה הילד עלה לתורה בבית כנסת קונסרבטיבי- בקבוץ חנתון- והיה יפה ומרגש-ותאמיני או לא גם אני עליתי לתורה. אולי תנסי איזה פשרה כזו. ובקשר ל"אפליה" במתנות- בושה כן בושה

זהבה נ

New member
אצלנו הילד הקטן לא רצה מסיבה באולם

ובכל זאת ערכנו לו והוא מאוד נהנה בדיעבד וגם סיפר על כך. אבל לא היו לנו קשיים עם העליה לתורה, הם למדו כל אחד בתורו את הפרשה (כמה שאפשר ללמד ידל דיסלקטי- הקטן, והגדול שיתף יותר פעולה) ועברנו את זה כי אנו יהודים ולא בגלל שום דבר אחר, כמו שכאשר נולדו ערכנו להם ברית מילה , דבר נהוג אצלנו. לדעתי כך צריך להתיחס לזה וגם כי זה חשוב ללמד אותם ערכים ולכבד את הדור של הורינו ומולידנו. לדעתי הסיבות הללו מספיקות למרות שאנחנו בית לא דתי!!! לא צריך לעשות מזה עניין צריך פשוט לזרום עם העובדה הזו שכן תיערך עליה לתורה וזהו. זהבה פורום זכויות הורים

bimbo.

New member
לדליה, אני מאוד מבינה את רצונך

לנהוג לפי דרכך ואמונתך, אבל במקרה זה (סבים ניצולי שואה), אני חושבת שחשוב וכדאי להתחשב בהם. בשבילם זה לא רק מנהג, זה משהו עמוק לזכר הנספים. וסליחה על השפה המליצית...

AYELET1

New member
לי מפריעה מאד הסחיטה הרגשית

שמפעיל הסב על כולם. אם לא תעשו כדברי, אשב שבעה
אני לא מאמינה גדולה (למען האמת גם לא קטנה
) , אבל לבעלי עניין המסורת חשוב מאד. אף על פי כן ולמרות הכל, הוא הודיע שאם הבנים לא ירצו לעלות לתורה, לא יחייב אותם ולא יפעיל לחץ (קצת נסיונות שכנוע, דיבר אל ה"פינה היהודית" וכד´, לא יותר), כדי לא להמאיס עליהם את הדת. לדעתי זו הגישה הנכונה ביותר, שעשויה להביא לאדם המסורתי את הפירות הרבים ביותר בבוא הזמן. אולי כדאי להסביר ולהבהיר דברים אלו לסב. ואולי לנהוג כפי שהציעה יעל, ולחפש פשרה בעליה לתורה בבי"כ שאינו אורתודוכסי. ושיהיה במזל טוב

זהבה נ

New member
כבר כתבנו פעם על הדור של ההורים

שלנו, ידוע שהם באים ממקומות אחרים(שואה וגלויות שונות ומנטאליות אחרת) ואנו לא תמיד יכולים לשנות אותם שיקבלו את מה שאנו ההורים "הצברים" רוצים, עושים, מתנהגים, מחנכים וכדו´ לפעמים צריך ללכת עם זה ולא נגד זה. (לשבת שיבעה אם לא...זה ממש קיצוני) אולי אני מרובעת כזו ברית מילה, חתונה, בר מיצוה, וכן הלאה. אבל איש הישר בעיניו יעשה אנני שופטת אף אחד על הדרך שבחר, הוא זה שצריך לחיות עם הדרך שהוא בוחר בשלום עם עצמו וכך גם המלצתי לדליה אם אתם יכולים לחיות עם ההחלטה לא לעלות לתורה בשלום אז אולי כדאי... ואם לא אז לא לעשות מהבר מיוה עניין ולזרום. לשיקולכם. זהבה פורום"זכויות הורים" בתפוז

למעלה