אפרוח מתוגן

Bulbul cool

New member
אפרוח מתוגן

שלום, אני זקוק לעזרה אני מנסה לאתר את השיר "אפרוח מתוגן"
אם משהו מכיר אני יודע שזה היה להרבה אנשים שיר ערש כשהיו ילדים אין לי מושג מי המבצע (אם בוצע) ומתי התקופה (רק משער שזה שיר מאד ישן) אודה מקרב לב למי שיוכל להפנות אותי אולי לשם היוצר/המבצע/או אפילו לשיר עצמו תודה מראש עופר

התרנגול

New member
אני מכיר את זה כשיר ילדים שטותי...

ולא נראה לי שהיה לזה אי פעם מבצע ממש, אם הבנתי לאיזה שיר אתה מתכוון... "אפרוח מטוגן <פסיק> אפרוח מטוגן <פסיק> יצא לו לטייל בגן <נקודה> פתאום ראו אותו <פסיק> רצו לטרוף אותו <פסיק> והאפרוח כך אמר <נקודתיים> אנ´לא סובייטי <פסיק> ולא ספגטי <פסיק> אני אפרוח מטוגן <נקודה> אז אל תאכלו אותי <פסיק> ואל תשתו אותי <פסיק> אני אפרוח מטוגן <נקודה> עד כאן השיר, ששרנו אי שם בכיתה ד´... יכול להיות שזה היה איזה עיוות לשיר ידוע ומוכר, אני בכל אופן, מכיר רק את הגירסה המטופשת הזאת
לילה טוב
תרנגול

lexigali

New member
וריאציה טיפה שונה:

מתוך שירון של השומר הצעיר משנת תשל"ה: אפרוח מבושל (זאת הכותרת כאן) אפרוח מבושל אפרוח מטוגן הלך לו לטייל בגן פתאום תפסו אותו וגם אסרו אותו וגם רצו לירות בו אנ´לא סובייטי ולא קדטי ולא עוסק בפוליטיקה אל תעצרו אותי ואל תירו בי כי גם אפרוח רוצה לחיות לצערי בשירון הזה לא מצויינים מילים ולחן. לפי התוכן (והמנגינה), כנראה משהו רוסי במקור. (מה שבטוח, שיר ערש זה לא.)

מוגג

New member
../images/Emo117.gifאפרוח על שיפוד ../images/Emo118.gif

מעניין שגם מאיר עוזיאל נזכר בשיר זה. עיינו בשני הקיצורים המשורפים. ואם בשירי ילדות דביליים עסקינן. מישהו שמע פעם את הפזמון הזה? עפה פרה על הגג והטילה ביצים עפו ביצים מהגג פץ והתפוצצו יצאו מהם עגלי-פז שטו על המים קראו מֶה וקוקריקו ואכלו דגים חיים יש לשיר בהברה אשכנזית... בתאבון.

המוזרה

New member
../images/Emo21.gifועוד גירסה

אפרוח מטוגן, אפרוח מטוגן הלך לו לטייל בגן פתאום תפסוהו-הו בסיר שמוהו-הו עשו ממנו קציץ בשר. מזעזע מה שעושים היום לאפרוחים...

גרי רשף

New member
זאת ועוד../images/Emo22.gif

מתוך שלא לשמה בא לשמה: פתחתי את ´שירים רוסיים´ מתוך הסדרה ´אלף זמר ועוד זמר´ כדי לחפש את השיר שציטטת היום על החיילים ביער. אותו לא מצאתי אבל את האפרוח המבושל בנוסח שלך- כן (עמוד 281). נותר רק להשלים: המקור ברוסית- יאקוב סמיונוביץ יאדוב (בטח שלחו אותו לסיביר על "היצירה" הזו), הלחן- עממי, והסולם- דוֹ מינור..

lexigali

New member
גרי, מעליבן אחד!

חשבת שאכתוב "לא נתקלתי בשיר בשום ספר או שירון עד היום" מבלי לכלול את 1000 זמר ועוד זמר חלק ה´???

גרי רשף

New member
אז איך לא מצאת?../images/Emo22.gif

כתבת שמצאת את זה רק בשירון של השמוצ ושאולי זה משהו רוסי.. מה אולי? רוסי באבוהָה!

lexigali

New member
לא חיפשתי את האפרוח שם!

מייד הלכתי לשירון של השמו"צ, כי זה שיר שהאחיות שלי לימדו אותי כשחזרו עם השירון ההוא מקורס מד"צים בשנת 78, ומייד ידעתי היכן הוא נמצא. דיברתי על "חיילים היינו". הוא איננו בחלק ה´ של 1000 זמר ועוד זמר.

למעלה