אפרוח לבואה שלי!

אפרוח לבואה שלי!

מחר אני מאכיל את כל הנחשים שלי ואני נוסע לחנות חיות ואני רוצה להביא לבואה קונסטריקטור שלי אפרוח. אני צריך לנקות את האפרוח קודם או משהו? לתת אותו חי או מת? הבואה באורך 1.35 והיא שמנה ואוכלת הכל(חולדה בוגרת היא כבר אכלה בלי בעיה). תודה מראש רע ליבני

T0M3R

New member
אפרוח....

למה לנקות? ותן לה חי אין לו שום דרך לפגוע בה, הבורמזית של חבר שלי אוכלת אפרוחים אבל רק אפרוחים היא לא נוגעת בעכברים או חולדות אפילו לא בכוח (בדוק, הוא ידע את זה כשהוא קנה אותה) הוא קנה אותה לפני כחודש, עכשיו הבעיה היא לגדל אפרוחים. האכלה הראשונה שלה הייתה אצלי, לפני כשבוע הוא השאיר אותה אצלי כי הוא ט"ס לחו"ל אז סיכמנו שנעשה ככה, פעם בחודש נוסעים לבית החיות ומביאים לה במכה 4 אפרוחים. הבאתי לה 4 חיים אכלה את כולם תוך שניות ותוך שלושה ימים כבר אפשר להחזיק אותה. קיצר היא קטנה עוד איזה 80 ס"מ תחשוב שאם היא בלי בעיה השתלטה על אפרוח (שבכל מקרה אין לו איך לפגוע) אז לבואה שלך תן כמה, הם נראים גדולים בגלל הפלומה אבל מבחינת מסה הם דיי קטנים, תחזיק אותה ביד לעומת חולדה ותרגיש את ההבדל.

חשבתי שאולי צריך לנקות...

כי שהייתה לי בורמזית באורך 1.30 הבאתי לה אפרוח והוא התחיל לעלות עליה והיא לא עשתה לו כלום. אז אתה אומר שאפשר לתת לה 3-4 אפרוחים?

T0M3R

New member
רע תזכור זה אני ../images/Emo8.gif

אבל בואה בכזה גודל בלי בעיה..

obb

New member
רע,עזוב אותך אפרוחים..

תן חולדות.. אפרוח זה הרבה שער.חולדה הרבה מכילה הרבה יותר בשר.. יותר נוח גם מאפרוח. שאתה נותן אפרוח אתה מסתכן שהיא לא תרצה יותר מכרסמים אלא רק אפרוחים. זה מיותר.. אם לא היה לך איך להשיג חולדה או עכבר אז מילא.. אבל זה לא הבעיה..

salingre

New member
תומר כנס

תגיד לחבר שלך שירגיל אותה לאכול עכברים אתה יודע יותר טוב ממני בנחשים , נכון.. אבל לפי דיונים על זה בפורום אני זוכר משהוא על חלבונים או משהוא כזה?....

אין לי בעיה גם להשיג אפרוחים....

חולדות דווקה אני לא ממש מצליח להשיג יש לי עכשיו זוג.

obb

New member
נו אז דבר איתי אני יביא לך איזה 10.

אם יש לך מקום,או שתקפיא..

T0M3R

New member
אורי...

אי אפשר, יש יוצאי דפון גם בעולם הנחשים (כמו שיש אצלנו צמחוניים) אז יש נחשים שמעדיפים אוכל מסויים. וזה גם מראה כמה שונה כל נחש מנחש אחר גם אם הם מאותו סוג ואפילו אחים, לכל אחד אופי משלו. היא מבית החיות, כשהיא בקעה היא לא אכלה עכברים, אוגרים, חולדות קטנות כלום להכל היא סירבה, חוץ מלאפרוחים. תאמין לי ניסינו הכל, מאז שהיא הגיעה אליי זה היה כבר חודש שהיא לא אכלה, חיכיתי עוד שבוע וחצי ואז ניסיתי לשים לה עכבר, תקפה אותו חולדה, כנ"ל אבל מה רק שמתי את האפרוחים ותוך 10 דקות הארבעה ממתרוצצים וצפצפים לתוך הבטן שלה..

T0M3R

New member
"רע זה אני"

השם שיצא לי אצל כמה וכמה אנשים כאחד שמפטם
לא נעלב, כל אחד והשיטות שלו.

o r i 6 6 6

New member
כל עוד לא מת לך נחש...

אבל הנחשים שלך עוד צעירים, עוד כמה שנים תדע אם השיטות שלך באמת טובות

T0M3R

New member
הקטע שהוא שהשיטה שלי

זה לא מה שאתם חושבים... נחשים בייבי וצעירים אני מאכיל הרבה (3-6 וולדות בשבוע תלוי בגיל) אבל משהם 55-60 ס"מ אני מוריד את כמות האוכל לכ3-4 עכברונים ומשם ל2 עכברים כל 5-6 יום. זה כשהם עוד ב"ילדות נוער" אחרי שהם יהיו בערך בני שנתיים וחצי (קצת אחרי בגרות מינית) אני מוריד את האוכל ל2-3 עכברים בשבוע או חולדה או אפרוח שזה ממש לא כמות גדולה.

o r i 6 6 6

New member
זה נחמד מאוד

אבל כמה נחשים יצא לך לגדל ככה? אני רואה שיש לך רק 3 זעמנים די צעירים בינתיים...ואותם נחשים בחנות שבה אתה עובד, אתה לא ממש יכול לראות אותם כל הזמן ולהסיק מסקנו לגביהם. אז השאלה שלי היא-מה גרם לך לבסס את השיטה שלך לגבי האכלה? ד"א כמה זמן אתה כבר מגדל נחשים?

T0M3R

New member
תגובה

מגדל נחשים רק כשנה וחצי, אבל מגיל 8 שאני מתעניין ונמצא בקשר עם גידול וטיפול בנחשים. השיטה הזאת מבוססת בעיקר אל כל מיני אתריפ פרטיים של אנשים שונים בעולם ששמו כל מיני caresheet על הנחשים שונים וחלק גם תיעדו את האכלות באתר שלהם. בכל מקרה, כמו הוויכוח שהיה לי עם רע בזמנו (שאתה אגב צידדת בי) לא משנה כמה נחשים גידלת בשביל לדעת יותר ממישהו אחר. תקרא ספרים תיכנס לאתרים תבדוק עם אנשים ותשאל שאלות ולאט לאט תצבור עוד ועוד ידע, ברור שזה לא כמו ניסיון אבל מספיק קרוב ותאמין לי שאם היה לי תקציב גדול, ושיתוף פעולה יותר גדול מההורים היו לי כרגע יותר מ20 נחשים. בכלל בקטע של הניסיון תחשוב ככה, ביומהולדת 8 שלי הזמנו את אישתו של סלע להרצאה על נחשים ו"מופע" שבו היא הסבירה על סוגי זוחלים בעיקר נחשים, אחרי המופע דיברתי איתה קצת והיא התרשמה כל כך מהידע שלי שכמתנה ליומהולת היא רצתה להביא לי או את הקינג 2 מטר שלה או את הכרכן 1-1.5 שלה (תזכור הייתי בגיל 8 והיא הייתה מוכנה לתת לי לטפל בנחש יחסית לא רגיל, אחרי הכל לא כל יום רואים קינג של 2 מטר) אבל שוב כמו תמיד יש את ההורים שבשום פנים ואופן לא יכניסו זוחל הבייתה שזה מגעיל אותה, קיצר הידע שלי הוא מגיל קטן מאוד מאוד... הורים לך תבין

o r i 6 6 6

New member
נכון שצידדתי בך שם

אבל כאן אמרת משהו שאני לא מסכים איתו. בתור מגדל רציני אתה צריך לדעת שהרבה ממה שכתוב באינטרנט זה שטויות לא מבוססות, ואין ויכוח בכלל שהידע הטוב ביותר נצבר מגידול וניסיון אישי ולא מקריאת חומר.. ועוד משהו, אני חושב שלכולנו(שגרים עם ההורים) היו 20 נחשים אם היה כסף ושיתוף פעולה עם ההורים(זה בערך 2 הדברים שצריך בשביל כל דבר בגיל הזה שעולה כסף) ד"א אני גידלתי את הנחש הראשון שלי בגיל 8, תמיד התעניינתי בנחשים ורק עכשיו(15 וחצי) החלטתי לחזור לזה באופן רציני.

אני מאוד מקווה שהנחשים שלך יגיעו

לגיל ריבוי וגם יעברו אותו בצורה טובה. כי לטווח הארוך השיטה שלך נשמעת לא משהו בכלל מבחינת הנחשים. קצב גדילה מואץ גורם לגדילה לא סדירה של האיברים ובדרך כלל הנחשים מתים מזה בגיל צעיר. זה שאתה תוריד את הכמות בעתיד לא בהכרח יעזור כי בגילאים מבוגרים הנחשים בעיקר עולים במשקל וקצב הגדילה יורד בכל מקרה.

o r i 6 6 6

New member
ואני גם רוצה להגיד פה את דעתי

תומר, אתה עושם רושם של בנאדם רציני וחבל שאתה יותר מדי מתנשא. עם כל הכבוד לא ממציאים שיטה חדשה משנה וחצי של גידול, ואני חושב שפשוט אין לך סבלנות ואתה רוצה נחשים שיגדלו מהר ויאכלו הרבה, והשיטה הזאת שלך היא כיסוי לאי הסבלנות שלך כדי שלא תעשה רושם של ילד קטן וחסר סבלנות. באמת קשה לי להבין אותך, סבבה שאתה מאמין שככה צריך, אבל את ההשלכות לא רואים בגיל 3 של הנחש, אלא אתה תראה שאולי נחשים ימותו לך בגיל 6 במקום 15........אני ממש מתקשה להבין על סמך מה ביססת את השיטה הזאת.

למעלה