אפרוח בר מוח.

אפרוח בר מוח.

הספר הראשון שקראתי בחיי היה "אפרוח בר מוח". ספר מצויר עם תמונות צבעוניות גדולות ובו מסופר על הרפתקאותיו של אפרוח קט שאיבד את אימו ואחיו האפרוחים. בחיפושיו אחרי משפחתו עבר האפרוח הרפתקאות מסמרות שיער. הוא נפגש עם החתול, עם הכלב, עם הסוס, ועם תרנגולת אחרת ואפרוחיה, ואפילו נפל על ראשו תות מעץ תות, עד שמצא את אימו ואת אחיו לשמחתי הרבה. והעולם המשיך לחיות כרגיל והאפרוח הגיבור השורד נשאר חקוק אצלי ויישאר, כניראה, עד יום מותי. גם "בעל זבוב", ספר מכונן, מספר על קבוצת ילדים שורדת שיצרה לעצמה חברה מפחידה של מבוגרים. גם הגיבורים הילדים האלה יילוו אותי עד יום מותי. גם הילד הגיבור ההולנדי שסתם באצבעו את החור שבסכר. גם "הלב" של אמיצ'יס והילד האמיץ שמצא את אימו. גם הילדים בתקופת המחתרות בישראל שנשלחו להעביר הודעות ובטח ובטח גם "חסמב"ה". כולם כולם האפרוחים ברי מוח חכמים ואמיצים, שהמבוגרים נורא גאים בהם, עד ש...זה מגיע להורים ישראלים בארץ הקודש. ההורים הישראלים לא מוכנים בשום פנים לקבל את ההנחה שילד יכול להיות גיבור וחכם ואמיץ ורב תושיה. גם כשהוא בצבא ויש לו רישיון להרוג וגם כשהוא בעל בעמיו עם ילדים וגם כשהוא סועד את הוריו בערוב ימיהם וגם כשהוא מופיע כזמר בתכנית טלוויה חביבה "בית ספר למוזיקה" לעולם יהיה הילד ילד ונפשו תמיד תהיה רכה כפלומה של ציפור ותמיד תמיד ההורה הוא כאן להגן עליו. ביחוד עם הוא מופיע ב"בית ספר למוזיקה" תכנית טלוויזיה שלפי דעת המומחים נועדה להשחית נפשותיהם הרכות של ילדים זמרים ונועדה לעשות כסף על גבם החלש. כל מומחי הילדים מתקוממים נגד התכנית. שום עובדות על כוחו של ילד, על גבורת ילדים, ולא רק בספרים, לא יזיזו מדעתו של ההורה הישראלי שילד נשאר ילד עד שהוריו נאספים לאבותיהם. שום עובדות המעידות שפער הידע בין דור המבוגרים לבין דור הילדים הצטמצם לכמעט אפס. שום עובדות לא יזיזו את ההורים מחיבוק הדוב להגן על ילדיהם. ההתקפות על התכנית "בית ספר למוזיקה", הן הוכחה נוספת להיסטריה של העם הישראלי. אין כמו עם היסטרי לכוון אותו לכיוונים היסטריים מזוועים באמת.

אגל ט ל

New member
מרוב דובים לא רואים ת'יער... זה מה שעלה לי

כשראיתי את התכנית על כל פרקיה ותהליכיה וניזכרתי בהיסטריה שתקפה את אנשי החינוך, הורים ואלו האחראים לשלומם של ילדי ישראל... במקום לקחת את הכלים החיוביים שרכשו הילדים, אנחנו ואולי גם ילדים אחרים ברחבי הממלכה - העדיפו להיתפס בצורה היסטרית לעובדה שהנשמה שלהם תיפגע.. ראיתי את הילדים המדהימים האלה אתמול... לא נראה לי ששיחקו אותה...נכון, גם היו כאלה שהיו בלחץ ונורא רצו לצאת מצטיינים... SO WHAT? חלק מהחיים.. נכון שבשורה התחתונה - הרייטינג דיבר.. גם כאן - SO WHAT. טלויזיה מסחרית עושה לנו את זה . מה לעשות.. בסך הכל - אתגעגע לביצפר הזה...נהניתי לראות שירים מחודשים מבוצעים בצורה כל כך מדהימה על ידי הילדים. נהניתי מהשופטים ומההתרגשויות של אנשי הוועדה היושבים בקהל.. בקיצור - אני מוכנה שיעשו החלפות... שישאירו אותם וישלחו את ה'אח הגדול' לעוד מספר חודשים של תנומה.

גאיה ק

New member
אסי נראה כמו חמאסניק

ישלח האח הגדול לאלתר

שרונהה

New member
ראיתי רק פעם אחת את התוכנית הזאת

הילדים מקסימים ומוכשרים בטירוף. אני מנסה תוך כדי הקלדה, לעשות "סריקה היסטורית" של ילדים שהפכו לכוכבים ענקיים, וכרגע עולה בראשי שירלי טמפל.... מעניין יהיה לבדוק, היסטורית כמובן, מה עלה בגורלם של ילדים שניסו ולא הצליחו, שהתחרו ולא זכו.... מנתונים של בדיקה כזו, אפשר יהיה אולי להחליט האם המומחים צודקים או טועים... קשה לי להביע דעה לכאן או לשם...

אודרי11

New member
אני לא יודעת מי אלה המומחים..

מבקרי תכניות טלויזיה? אנשי חינוך? פסיכולוגים? אישית..לא אוהבת את התכנית, ומעבר לזפזופ, לה צפיתי בה...אני לא אוהבת שגורמים לקהל לדמוע, .. ודוחפים פרסומות באמצע...גם נראה לי שלחשוף ילדים לתחרות כזאת..כשרוניים ככל שיהיו, לא ממש בריאה. אבל זאת אני, מסתבר שיש הרבה שאוהבים.....שיהיה להם לבריאות.

קליפסו 8

New member
מסכימה איתך אודרי
כל אכזבה שילד עובר

בצעירותו, עושה לו חריטה בזיכרון, וזה בעתיד בא לביטוי במקומות שאף אחד לא מקשר אותם עם זה. אני לא בעד להעלות לבמה ילדים כדי לשעשע מבוגרים, לגבי הצגות והופעות ילדים בפני ילדים זה משהו אחר, ההורים יכולים לבוא, אבל כדאי שישתקו.

אגל ט ל

New member
אכזבות הן חלק מהחיים.. מה ל'שות...

גם אם הם לא יהיו כוכבים גדולים, הם זכו בחווייה יוצאת דופן... הם ימשיכו לקבל שיעורים באותו בית ספר. אני חושבת שזו היתה תכנית נפלאה ומרגשת. כן. מה יש.. לדמוע זה לא רע במיוחד כשיש מסך מפריד בינך לבין הנפשות הפועלות. לא תמיד יש לנו את הפריבילגיה הזו. כל תכנית שתקדם את המוסיקה בארץ - מבורכת. אם אני צריכה לבחור בינה לבין ריאליטיות אחרות - אז עדיפה לי עשרה מונים תכנית כזו. אף אחד לא מנצל את הילדים. הם חגגו ובגדול...גם המשפחות שלהם..

שירלי טמפל

הפכה להיות לשגרירה של ארה"ב. לא זוכר באיזו מדינה. יש ילדי פלא שהפכו לקשי יום. יש ילדי פלא שהפכו למאד מצליחים, כמו דרו ברימור.

אגל ט ל

New member
ויש אנשים ללא הפלא שהפכו למה שהפכו...

לפחות זכו לחוויה אחרת.

גאיה ק

New member
הוציאה אלבום בגיל 7 או 8

והלהיטה בפס קול בסדרה תהילה. והזמיר מדימונה ~ כפרה עליו,ידעתי מהתחלה שיזכה.תשאלו את אמא שלי
ברצלונה ווווואאאווו. רק בהצלחה לו גם כשהקול יתחלף.

כמה מלים

למזלי יש תוכניות שאינני צופה בהם, כך שאין לי מושג על מה אתה מדבר. עם זאת נפשו הרכה כפלומה של הילד לא מנעה משני בני 6 לרצוח באכזריות ילד אחר, ולהישפט כבגירים באנגליה אאל"ט, והנשמות הטהורות הללו כשהן נטפלות לילד/ה דחויים, זרים שונים האכזריות שלהם לא תאומן. כך שהתמונה הרומנטית שאתה מצייר מתוקה עד אשר זה מגיע לילד שלך שחוזר הביתה חבול, מסריח משתן שהשתינו עליו ומלוכלכך בצואה שמרחו עליו הנשמות הרכות כפלומת הציפור. באשר לתסביך הילד וסירובם של בני אדם להתבגר, התרבות המערבית מעודדות אדולצנטיות בקיצוניות.

אה טו ברוטוס?

מה אתה רוצה ממני? כל הפוסט הזה נועד להראות שילדים הם לא פלומה של ציפור. הם חכמים, מתוקים, אכזריים, ולא נשברים בקלות. ילד שיודע יותר מהוריו, הוא כבר בגיר. ילד רוצח הוא בגיר רוצח. שוב לא קראת עד הסוף. או לא קראת בכלל. נסה להתגבר על הריצוד של הצג. אני כותב טוב. תאמין לי.

בית ספר למוסיקה אחת התוכניות היפות בעיניי

החשיפה של הכשרונות הנהדרים שהתגלו ..רק תביא להם טוב! הילד מישל כהן הפייטן מדימונה עם קול חוזליטו שנחשף בעזרתו של יהורם גאון לשירי ארץ ישראל ושר אותם כפי שלא שמעתי מימיי... הילדה שי המבר הנהדרת ושלוו וקטלין הנהדרת ...כשרונות מבטיחים שללא הטלויזיה מי היה יודע על קייומם... גם לטעמי יכלו להדיר את "האח הגדול" ולהמשיך את עם "בית ספר למוסיקה"

yon222

New member
לא'כפת לי מה אומרים......... ומי ולמה.

בין קפה מרטיני כשחלפתי מול המכשיר,שאיני נוהגת לצפות בו... ראיתי. נעצרתי ודמעתי והתרגשתי. אולי זה הטרום וויסתי שהעלה לי ובי תמרגישות. אבל הפעם. וויתרתי על ביקורת. ואולי אני טועה. מ'כפת.

למעלה