אפקט קרקע

חגי

New member
זה נראה יותר כמו אפקט משיכה בגובה

נמוך... מה אפקט קרקע? למה מה? שוב מתדרדר DOD

sam1961

New member
סופסוף

מישהו מתייחס אלי... תודה ולנסי. דודו וחגי עסוקים כל-כך בעקיצות ודקירות הדדיות שהם לא שמים לב אפילו לשאלות בנושאים רלוונטיים.

kitoman

New member
סאם - קבלי התייחסות

אפקט קרקע הוא אפקט המשרה תחושת עילוי מוגדלת הנוצרת בעקבות הקירבה לקרקע. האפקט נוצר בעיקבות הצטברות של אויר בין הקרקע לגלשן (תארי לעצמך שהגלשן כביכול אוסף את האויר בנתיב הנחיתה ומונע מחלקו להשתחרר בחופשיות אל אחורי הגלשן, בעיקר בגלל זוית ההתקפה הגבוהה), הצטברות האויר מגדילה את הלחץ מתחת הכנף וגורמת לעילוי. מצורפת תמונה - שלא תגידי שלא השקיעו בך

מה לגבי החישוב המדוייק שאומר

גובה הכנף מהקרקע יהיה שווה או קטן מחצי מוטת הכנף. יש גם תוספת הקשורה לנושא צלילה וצבירת מהירות יחסית (איני זוכר את ההסבר בשלמותו). הדוגמא הקלאסית לשימוש יום יומי באפקט הקרקע הם השחפים העושים זאת על פני המים. השאלה היא, אם את עובדת אצל נימי מדוע הוא לא מסביר לך את כל זה (אולי לשם כך הוא צריך מחשב חדש)
בהצלחה לך ולשאר המתלמדות בהתכתבות (יש ללהקת כוורת הסבר מצויין על סוג כזה של למידה). בתקווה שהציניות לא תובן לא נכון איתי

sam1961

New member
עדיין לא לומדת

ולא מתלמדת אלא, כיון שאני משוטטת בפורום, אני אוהבת להבין על מה מדברים. כשאני בעבודה אצל נימרוד, אנחנו מדברים על ענייני עבודה (בעיקר) ולא על גלישה. בכל אופן תודה על התוספת להסבר. אני חושבת שכבר הבנתי על מה מדובר.

גלעד HPAT

New member
לא מדברים על שליש מוטת כנף?

ככה זכור לי. וגם בהתאם לכך הרוסים תכננו מתי שהוא מזמן מטוס תובלה אדיר שתוכנן להשתמש בתופעה המדוברת. (אם אני לא טועה טופולוב משהו)

YoramRozen

New member
חבל רק שההסבר לא נכון

עקב הפרש הלחצים בין המשטח העליון של הכנף לתחתון יש מגמת השוואה. האוויר בחלק התחתון מחפש דרך לעבור לעליון. הדרך שהוא מוצא היא בקצה הכנף (לא בחלקה האחורי). אלו הן למעשה מערבולות קצה הכנף. בקרבת הקרקע נבלמות המערבולות ע"י הקרקע וזרימת האוויר מעלה מופרעת. כאשר אוויר עולה אנו מאבדים עילוי (החוק השלישי של ההוא עם התפוח) ולכן אם נמנעת עליית האוויר מאבדים פחות עילוי. אם מדברים על מספרים אז במרחק של מחצית מוטת הכנפיים העילוי משתפר ב10% ושיפור של חמישים אחוז דורש טיסה במרחק של עשירית מוטת הכנף. כנף המצוידת בכנפונים מונעת חלק ממערבולות קצה הכנף ולכן גם "תרויח" פחות מאפקט הקרקע.

ג ל נ ט י

New member
ידעתי שתגיב

ולכן לא היעזתי להעלות השערות שערוריתיות :) מענין הענין הזה עם הכנפונים בצדדים, דווקא שאלתי את עצמי למה זה טוב אחרי שראיתי כמה מטוסים כאלה. אגב, באותו מטוס שראיתי הכנפונים היו מוטים מעלה, ולפי ההסבר שלך הם צריכים להיות מוטים מטה. יש לזה הסבר ?

חגי

New member
וההסבר האמיתי - כמובן אי אפשר בלי

ההסבר פשוט וכל הדיוט יבין שכאשר הכנף קרובה לקרקע דחיקת האויר כלפי מטה שנעשית ע"י הכנף במהלך טיסתה, מקבל התנגדות ע"י המשטח הקרקעי ...שפשוט מונע מהאויר לברוח למטה בחופשיות. עקב כף נוצר אפקט קל של דחיסת האויר בין הכנף לקרקע - דחיסה זו היא שמשפרת את העילוי על הכנף והופכת את שלב ההצפה לארוך יותר. אגב יורם - מערבולות קצה כנף ... ממש לא נראה לי בהקשר זה .

David Gerby

New member
איזה כיף ליצור שרשורים כאלה

שגם חגי מבין שהוא למד משהו. סאם, מצטער שהתרכזתי בעצמי ולא הסברתי, אבל מה יותר טוב מהסבר של יורם? לדעתי ההמחשה הטובה ביותר היא "להנחית" דף נייר על שולחן חלק.

sam1961

New member
בסופו של דבר

קיבלתי הרבה יותר ממה ששאלתי. אם נורא אתאמץ, אולי אצליח להבין את ההסברים אבל הרעיון הבסיסי ברור ותודה לכל המסבירים והממחישים.

מעריצות לספקן

מה שאני לא מבין חגי, איך אתה מצליח לשמור על עדת מעריצות למרות השטויות שאתה כותב בפורום. גם על דבריו של יורם הגורו יש לך עוד מה להוסיף או לבקר? דחילק, הוא יכול לתת לך הרצאה, (כמו שהוא כבר נתן לי) שאחרי חמש דקות אתה צריך לחפש את מי שיתיר לך את הפלונטר במוח. בכל אופן, כולנו יחד לא מגרדים את מה שהוא כבר שכח (אגב, הוא ממוצא פולני, ואלה כידוע, לא שוכחים). בקיצור הנחמה היחידה שלי היא שהוא לא יודע לרכב על אפניים ואם הוא כבר פעם עושה קרוס תבור-צמח, זה רק בגלל שהוא רוצה להרגיז את אמיר יפה, שממשיך להרגיז את המנהל עם הגלשן הממונע שלו. אבל את מי אמיר אוהב להרגיז, (את כולם) זה כבר פרק בפני עצמו. בקיצור "קינגי" תבדוק לפעמים שהמלך לא עירום...

למעלה