אפקט ה"אמא הפולנייה"

NightElf

New member
אפקט ה"אמא הפולנייה"

השבת הזאת נשארתי בדירה בת"א, וגם שבת שעברה. ובהתאם לזאת, אמא שלי שיחקה לי קצת על המצפון שאני "שוכח אותם", את המשפחה (כמובן שזה נאמר בהלצה אבל עדיין...). אבל מה לעשות, שיותר נוח וכיף לי בדירה שלי מאשר בבית ההורים, הכוונה נחמד לי לבוא לבקר בבית ההורים מידי פעם, אבל אני כל הזמן חושב מתי אני אחזור כבר לחדר שלי בת"א. אני אפילו שוקל "להבריז" מליל הסדר ולהשאר בת"א, השאלה היא אם ואיך ניתן לעשות זאת מבלי לפגוע באמא שלי? אם אתם הייתם רוצים "לברוח" מערב חג כלשהו ולא לעשות אותו עם ההורים, איך הייתם עושים את זה מבלי לפגוע ברגשותיהם?

Mיקי_

New member
אומרים שהעבודה שלי רוצה אותי

כל שנה מחדש הייתי מתפללת שיצטרכו אותי בעבודה, שנה שעברה זה אפילו כמעט קרה... אבל אם יש דרך לא לפגוע זה "דרך שלא תלויה בך"... השנה אני נוסעת להורים של בן זוגי, וזה נתפס אצל המשפחה שלי כמשהו מתקבל על הדעת כי אנחנו הרבה זמן יחד... אבל בלי זה אין לי שמץ איך אפשר היה לא לפגוע בהם, כי כל שנה כשעשיתי אצל מקום אחר (והיו שנתיים כאלו, פעם אצל חברים ופעם אצל דודים מהצד השני) הם נעלבו... לגבי לנסוע אליהם בשבתות תזכיר להם שיש שני צדדים לכל מטבע, ושהם מוזמנים לבוא לבקר אותך, מה שגם מבטיח שתצטרך לסבול רק לכמה שעות, ושם בניגוד אלייך לא יאלצו לישון

NightElf

New member
מממ...

אני עובד אצל דוד שלי, שהוא הבוס שלי, ושהוא האח של אמא שלי, ובנוסף גם אחי עובד במקום העבודה הזה, אז תירוץ "רוצים אותי בעבודה" עלול להכשל "טיפה"
גם חשבתי על למצוא "סיבה" שלא תלויה בי, אני אחשוב על משהו בכיוון. ואני יודע גם שלא משנה מה תהיה הסיבה, או מה שאני אגיד, זה יפגע באמא שלי...
אבל מנגד, אם אני אגיע לעשות עם המשפחה, אני יודע שאני רק אחשוב כבר מתי אני חוזר לת"א. בקשר להורים שלי שיבואו לבקר, זה אין מצב (לטוב ולרע
), אבא שלי לא אחד שעוזב את גבולות הבית שלו כמעט, ואמא שלי ללא רישיון, ונוסיף לזה שהיא לא נוסעת בשבת מטעמי מסורת, אז זה די מבטל את עניין הבואו לבקר
אבל מהבחינה הזאת הגעתי להסכם "פשרה" יחסי שאני מגיע ביום חמישי וישן עד שישי, ואז חוזר לת"א לסופ"ש, ואז גם באתי לבקר וגם "נשארתי לישון"

chicka

New member
אני נורא מבינה אותך...

גם לי יש בעיה עם חגים ועודף משפחתיות, נראה לי שזה משתנה כשמתחתנים ומביאים ילדים... אבל למרות כל זה ובגלל שאחרי הכל זאת המשפחה שלי ואני מאד אוהבת אותם, אני מתכוונת ללכת לליל הסדר ולהיות איתם. אחרי הכל, את האוכל של אמא שלי שום דבר בעולם לא יכול להחליף...

NightElf

New member
אוכל של אמא בחג ../images/Emo99.gif

זה באמת נתון שקשה להתעלם ממנו. אולי אני בכל זאת אלך בחג, אבל "אברח" בהזדמנות הראשונה שאני אוכל. אני אראה מה מצב התחבורה הציבורית ואשקול את צעדיי בהתאם.

NightElf

New member
אני אמביוולנטי... ../images/Emo3.gif

ובמקום "לרדת" עליי אולי תיתן עצות טובות איך מבריזים מלילסדה מבלי לפגוע באמא'לה?

NightElf

New member
בעעעעעעעע ../images/Emo3.gif

אתה לא עוזר במיוחד
ומה בקשר לקדושת החופש האישי שלי?!

להבריז מליל הסדר?

מה??? אתה עד כדי כך סובל מזה? אני מתה על ליל הסדר... זה הדבר האחרון שהייתי חושבת להבריז ממנו... מקסימום תלך לליל הסדר, תהיה לילה אחד בבית, ואז כשתחזור לדירה שלך תחשוב על זה בתור "מעבדות לחירות"

NightElf

New member
חשבתי על זה...

בסוף אני אסע ביום שישי בבוקר לאשדוד, אהיה בליל הסדר עם המשפוחה, וביום ראשון אני אחזור לת"א. ובקשר לסבל...
נראה לי שאני באמת ארגיש מעבדות
לחירות

כל הכבוד ../images/Emo152.gif

מקווה שלא תסבול יותר מידי. אני מתכננת לבלות את כל חול המועד אצל המשפחה, נראה אם אני אצליח לעמוד בזה...

NightElf

New member
../images/Emo6.gif

היום בצהריים התקשרתי לאמא שלי להודיע לה סופית שאני מגיע לסופ"ש, וישר היא התנפלה עליי ב"מה שמעתי שאתה לא מגיע לחג?!", ישר נלחצתי רק מהטון שזה נאמר
אבל היא ישר נרגעה כשאמרתי לה שאני אגיע בסוף

למעלה