אפקט הפרפר

stkachov

New member
אפקט הפרפר

הפורום יבש משהו בימים האחרונים. אז אני אפתח שרשור חדש. ראיתי לפני יומיים סרט מצויין - אפקט הפרפר. הפואנטה של הסרט היא שלכל דבר קטן בחיים יש משמעות. וגם כשהמצב נראה רע, אם תתקן את המציאות מתוך כוונה לשפר את מצבך, בכל זאת יהיה דבר רע אחר, ואפילו חמור וקשה יותר. קשה לי בדיוק להסביר למה כוונתי, בקיצור אני ממליץ בחום לכולם לראות את הסרט. אני עשיתי מהסרט השלכה ישירה על הגמגום. הרי אנחנו כולנו בטוחים במאה אחוז שאילולא הגמגום חיינו היו טובים יותר. אבל זה חייב להיות כך? לפי הסרט הזה לא בהכרח. למשל תחשבו שאם לא הייתם מגמגמים מילדות, אולי לא הייתם זוכים לאותה תשומת לב והאהבה מהמשפחה ומי יודע לאן זה היה מוביל. אילולא הגמגום אולי לא היה לכם את כוח הרצון העז להוכיח לעולם שאתם לא פחות טובים, לא פחות חכמים מהשאר. אולי הייתם מזניחים את הלימודים, העבודה...הייתם מדרדרים לפשע, הימורים וסמים. אני יודע שזה נשמע הזוי לחלוטין מה שאני כותב כאן אבל בכל זאת, זאת אפשרות וזה יכל היה לקרות. כך שאין לנו אפשרות לדעת מה היה יוצא מאתנו אילולא היינו מגמגמים. סביר להניח שהיינו במצב טוב יותר, אבל גם יש אפשרות שלא. מי שרוצה לקרוא על הסרט... http://www.seret.co.il/movies/s_movies.asp?MID=1383

VirtualBoy

New member
הסרט

גם אני ראיתי אותו אבל לי קשה להשליך ממנו על הגמגום. אין עד כמה שידוע לי לאוכלוסייה הסובלת מגמגום הנחות או הטבות כלשהן בחיים. בניגוד למתואר בסרט, הפרעת הדיבור אינה פועל יוצא של החלטה אישית או מעשה יזום. ללא הפרעת הדיבור המציאות היתה יכולה להיות רק יותר טובה, זה לא חייב לבוא על חשבון משהו אחר, אבל בסרט זה כמו בסרטים...

diana25

New member
גם אני ראיתי את הסרט...

אני גם לא מסכימה עם ההשלכה ממנו על הגימגום, אבל אני גם לא כל כך מסכימה עם המשפט שאתה כתבת:"ללא הפרעת הדיבור המציאות היתה יכולה להיות רק יותר טובה...". הגימגום פיתח בכל אחד מאיתנו הרבה תכונות טובות שאולי לא היו מתפתחים בלעדיו. לפי דעתי, כל מה שניתן להגיד, זה שללא הגימגום לא היתה לנו בעית דיבור והתבטאות מילולית, הינו אומרים מה שאנחנו רוצים, איך שאנחנו רוצים, באותם המילים שחשבנו אליהם (ללא החלפת מילים). אך לא ניתן להגיד שללא הפרעת הדיבור המציאות היתה יכולה להיות רק יותר טובה, כי אתה בפרוש לא יכול לדעת איזה תכונות אופי הית מפתח ללא הגימגום. אולי התכונות האלה היו מביאים אותנו למציאות הרבה יותר קשה...

stkachov

New member
או

זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו, רק לא הצלחתי לנסח זאת כראוי. מה שלומך אגב? מזמן לא כתבת. האם חיפושי העבודה הצליחו?

diana25

New member
../images/Emo140.gif

שלומי בסדר. המחשב שלי עשה בעיות, אז לא יכולתי לכתוב. מה שקשור לחיפוסי עבודה...עדיין לא מצאתי שו דבר
בינתיים אני ממשיכה לשלוח קורות חיים ולקרא מודעות... מה שחשוב שעדיין לא אבדתי את התקווה (או שאני מנסה לעודד את עצמי).

gali90

New member
לא ראיתי את הסרט..

אבל נשמע לי מעניין.. גם לי קורה לפעמים שאני נתקלת בנושא - ומשליכה עליו את הגמגום שלי.. אנשים אחרים לא מבינים את ההקשר. אני ממש לא בטוחה שאם לא הייתי מגמגמת אז חיי היו נראים יותר טוב.. אני רואה ונתקלת באנשים ללא בעיית גמגום , אבל עם הרבה בעיות וקשיים אחרים.. פחדים , חרדות, מצבי רוח, חוסר יציבות בעבודה, חוסר שביעות רצון כרוני, - לא חסרות בעיות.. - הרבה אנשים שכביכול לא אמורים לפחד לדבר.. ובקושי מוציאים מילה.. יש ימים שאני חושבת , שהגמגום עשה אותי לאדם יותר טוב, יותר נחוש, יותר רגיש.. יש ימים שאני לא יכולה לסבול את הפחדים שהגמגום גורם. אני כן חושבת , שהגמגום גילה לי כמה כוחות נפש יש בי - וכשאני צריכה לעשות משהו- אני עושה - לא משנה מה. היום אני בת 28 והגמגום והפחדים הם כ"כ חלק ממני שאני כבר לא יכולה לדמיין את עצמי - ללא. אין ספק שבימים שאיני מגמגמת - אני יותר קלילה ומאושרת .. וכ"כ מעריכה את הימים הללו .. שנותנים לי כוח לימים גשומים..!

VirtualBoy

New member
אני לא מבין

איך אפשר להתייחס לבעיה שהיא בסה"כ לא קלה (בלשון המעטה) כאל נקודת יתרון או מזל. איך הפרעת הדיבור יכולה ליצור אופי אחר ? לדעתי ההפרעה לכל היותר יכולה לפתח רגישות גבוהה יותר לאנשים עם מוגבלויות אחרות בשל הרגשת הזדהות, שזה מבורך אבל זה לא ממש יתרון גדול בחיים. מגבלה אישית, מטבע הדברים לא יכולה להוביל למקומות יותר טובים והצלחות רבות יותר, אלא במקרים חריגים בלבד ואלו אינם מייצגים את הכלל. כוח ההרגל למשהו רע לא הופך אותו לטוב, הוא רק עוזר להתמודד איתו. זה נחמד לי לקרוא כאן איך אנשים אחרים מתמודדים עם הבעיה הזאת יפה , אבל אני גם חייב להיות מציאותי.

RobinhooDw

New member
מסכים

אין הרבה דברים שיותר גרועים מגמגום.. במציאות היום יומית אנחנו מתמודדים עם הגמגום למשך 24 שעות ביממה, כך שגם אם הייתם חיים לבד ולא היה לכם גרוש על הנשמה אני לא כלכך בטוח שחייכם היו פחות טובים מחייכם כיום, לפחות אני רואה את זה ככה, משום שאני חושב שהאפשרות להביע את עצמי ולדבר היא הרבה יותר חשובה מהרבה דברים אחרים.

הכל בעיני המסתכל

בעיניך מהגמגום לא יכולה לצמוח שום טובה אך בעיני גלית כן. אי אפשר להתווכח על רגשות, תסכים איתי? קח לדוגמא איש נכה מרותק לכסא גלגלים, לא מסוגל להזיז שום איבר חוץ מראשו. אדם כזה איזו טובה יכולה לצמוח ממצבו? עדיף כבר למות, לא? אבל מסתבר שלאנשים יש את הרצון והצורך לשרוד, גם מבחינה נפשית. אז אותו נכה מתחיל לצייר עם פיו, ציורים מדהימים ביופיים ומיוחדים. האם הנכה הזה היה פונה לציור אילולא הנכות שלו? לא חושבת....זה נבע-נולד מתוך הנכות שלו. אז מסתבר שגם במקומות הכי שחורים והכי תהומיים ניתן לראות את האור, תלוי איך מסתכלים על הדברים. (ואגב, הפירוש שלי לא מעיד על דעותיי כלפי הגמגום שלי ועל מה שהוא תרם או לא תרם לי, פשוט איני רואה לנכון להתווכח עם תחושות ואמיתות של אחרים).

stkachov

New member
אף אחד

לא אומר שגמגום זוהי זכות או יתרון. מה שכן ההנחה שללא הגמגום חיינו היו טובים בהרבה אינה בהכרח נכונה. מי יודע מה היה יכול לקרות. הגמגום הוא מרכיב חשוב בעיצוב האישיות שלנו. אני יודע שאותי אישית הגמגום חישל ועשה ממני אדם חזק יותר.

gali90

New member
תראה הכל עניין של נק' מבט ..-ויטואל

הבנת מדבריי שאני עושה אידיאליזציה לגמגום - ממש לא.. יש ימים שמאוד קשה לי וגם אני שואלת את עצמי מאיפה הצרה הזו נפלה עליי.. אני מרגישה שהגמגום לפעמים מעמיס עליי כ"כ ומסרבל לי את התחושות .. יחד עם זאת הצלחתי לעשות בחיי הרבה מאוד דברים- למדתי, אני עובדת בעבודה שעוזרת לי להגשים את עצמי.. עבודה שמעריכים אותי.. יש לי חברים , בן זוג..טיילתי שני טיולים ארוכים בחו"ל -ולא התביישתי לדבר אנגלית (כלומר, אין משהו כמעט שהגמגום מונע ממני ..) - חיי די ממצים ..אבל יש לי גם את הגמגום - ויש ימים קשים שהוא צובע לי את כל היום באפור ושחור.. אני אהיה לא מציאותית אם אני אגיד אחרת. דווקא השבוע יצא לי לגמגם יחסית הרבה .. והרגשתי מתח אדיר באיזור של הפה- לא קל לי , אבל זה מה שאני .. לטוב ולרע. שבת שלום

shuky63

New member
תלוי מה זה יותר טוב

אם הגימגום והמשבר בלימודים ובחברה שבא בעקבותיו לא היה פורץ לו פתאום בגיל 12 אני מניח שחיי היו די משמימים.בטח הייתי רופא או עורך דין כמו שניבאו לי אולי גם בעל משפחה אבל מתחת הייתי מדחיק המון בעיות שהגימגום הכריח אותי להתמודד ולהבין.היה נחמד אם יכולתי לכתוב כאן שהגימגום הציל את חיי אבל האמת היא שאני לא בטוח מה יותר טוב.

shuky63

New member
כנראה שכל כך התרכזתי בצרה שנפלה

עלי באמצע החיים,שהפסקתי להתרכז בלימודים ומתלמיד מצטין הפכתי לתלמיד בינוני מינוס.

דבריך יפים שוקי . . . נוגעים ללב

אני כ"כ רוצה לשמוע שאתה מקים משפחה. אני בין הראשונים שאקפוץ עד לב השמים. זאת שתבחר בך , תזכה באדם רגיש ואמיתי חוץ מהחתולות יש משהו חדש ?????????????????.

למעלה