אפקט הזוגיות

s h i r k u s h

New member
אפקט הזוגיות ../images/Emo58.gif

לחברה קרובה שלי יש חבר 3 וחצי חודשים, כל שיחת
שלה או שלי אליה זה אומר שאני צריכה לשמוע על כמה הוא חמוד, כמה הוא נפלא וכו'. אני מפרגנת לה וכו', ותמיד שמחה בשבילה על זה אבל בשלב מסויים זה כמו שהורים יספרו כל הזמן על הילדים שלהם לאנשים ללא ילדים- לא הכי מרתק בעולם... נסו להיזכר בתחילת הקשר שלכם ועכשיו כאשר עברתם כברת דרך- אם קשר רציני ארוך, אירוסין או נישואים ותחשבו היטב לפני שעונים על השאלות הבאות: - כשאתם בזוגיות, האם אתם מדברים יותר ויותר על הזוגיות, הקשר, הבן/ת זוג וכו' עם חברים
- האם משהו השתנה מבחינת השיחות שלכם עם חברים/ות- כלומר האם מדברים יותר/פחות על הזוגיות עכשיו כשאתם בשלב מתקדם

Miss פטל

New member
חחח

האמת אני ממש לא זוכרת על מה דיברתי בשיחות
עם חברות בתחילת הקשר..אני בטוחה שרוב הזמן על הקשר שלי, אבל דיברתי על זה עם מישהי שגם היתה בתחילת קשר ולכן היתה הזדהות משני הצדדים והשיחות עניינו את שתינו. עכשיו, בשנה האחרונה בערך נשמאס לי לדבר בטלפון, גם לקבל קרינה וגם לשמוע על מה הן עשו ומה חדש, שבמילא מתישהו ניפגש והן יוכלו לספר לי פנים מול פנים. וגם לי אין דחף לספר משהו,בקשר שלי אין שום דבר חדש, ואני יודעת שפרטים על העבודה שלי לא מעניינים אותם, אז אני לא מספרת. רוב הזמן הטלפון שלי על שקט. היחידים שאני מתקשרת אליהם זה בעלי ואמא שלי וזה ברור, כדי להעביר דברים חשובים ולא סתם כי נגיד משעמם לו בצבא/באוטובוס , אין דבר כזה אצלנו ואף פעם לא היה.

lili81

New member
../images/Emo163.gifלא כל כך זוכרת אבל

אני לא זוכרת מה היה בהתחלה אבל אני יכולה לומר מהיום.. שיש לי כמה חברות שהנישואים שלהם לא ממש מוצלחים .. ואת שלי אני מחשיבה מוצלחים מאוד--טפו טפו
אבל זה לא אומר שאני באה לאותה חברה שהנישואים שלה לא בשיאם ומדברת שוב ושוב עד כמה שלי שטוב עכשיו.. אני פשוט משתדלת לא לפרוס זנב טווס..

ענתי 10

New member
לא חושבת הרבה לפני שעונה...

כי ככה התשובות אמיתיות יותר
אני בקשר עם בעלי כבר כמעט 6 שנים. הקשר הזה מהתחלה כ"כ שונה מאחרים, וגם התייחסות שלי אליו הייתה אחרת לגמרי. בקשר הזה לא היו ספקות - ישר ידעתי שזה זה. לקחתי את הקשר ב"איזי". זרמתי בתוכו בחופשיות. אף פעם לא התרידו אותי השאלות - אולי הוא לא אוהב אותי, למה הוא לא מתקשר, למה הוא מדבר ככה ולא אחרת וכו' וכו', בקיצור כל הדברים שבדר"כ מדברים עליהם עם החברות פשוט לא היו. היה לי כ"כ טוב ונעים בתוך הקשר הזה שלא היה לי צורך גדול מידי לדבר עליו. מצד שני גם לא הייתה התלהבות מופרזת. מהתחלה זה היה בדיוק כמו שאני רוצה - לא יותר מידי, לא פחות מידי. פשוט הרגשתי שזה מתאים לי בול, כמו כפפה ליד. התאהבתי בו כמעט מיד, והייתי באופוריה תקופה די ארוכה, אבל זאת לא הייתה התלהבות חולנית וחסרת גבולות, אלא התאהבות טהורה, שהביאה לי רק אושר, והאושר הזה הקרין גם לתחומים האחרים בחיי (עבודה, לימודים) - אפילו התחלתי לקבל ציונים יותר טובים באוניברסיטה
אבל לדעתי - אם מדברים הרבה הרבה על משהו זו מעין אובססיה. משהו לא בסדר. או שמדברים על נושאים "כואבים" או שמדברים על "כמה טוב" וגם זה לא טוב. תקופה של 3.5 חודשים היא תקופה מאוד קצרה. כנראה שחברתך נמצאת עדיין בשלב של התאהבות עיוורת, עדיין לא מצאה את האיזון בין האהבה לבין המציאות, כי הרי לכל אחד יש את החסרונות שלו. תני לה את הזמן שלה! לגבי השיחות בקשר בשל / ארוך יותר - יש עכשיו כ"כ הרבה נושאים אחרים לדבר עליהם שפשוט לא מגיעים לזה. כמובן לפעמים מדברים גם על זה. אבל בעיקר על ילדים, קצת על לימודים, עבודה. לדעתי ככל שהזמן עובר מדברים על הנושא פחות (ולא משנה איזה נושא), אלא אם מתעוררת בעיה. קחי דוגמה - נניח שזכית במיליון $. בהתחלה תתלהבי ותרוצי לספר לכולם וכל היום תדברי רק על זה. עם הזמן ההתלהבות תדעך, ודברים אחרים יעסיקו אותך - כמו מה לעשות עם הכסף הזה למשל. זה טבעי שנושא אחד לא מעסיק אותך הרבה.

ממש קשה לי להיזכר איך זה היה בדיוק

רק זוכרת שמצד אחד הלכתי באוויר וירדתי במשקל מרוב התרגשות. ומצד שני הייתי אכולת חששות בייחוד לאחר נישואים כושלים. בכל מקרה הייתי כבר בת 30 ונראה לי שיש הבדל בין אישה (די) בוגרת שמתאהבת לבין בחורה בת 20 וקצת.

Tully Is Here

New member
אצלנו, בגלל שמהתחלה כל הזמן היינו

יחד והוא מיד נהייה חבר של כל החברים שלי, לא היה לי צורך לדבר עליו ועכשיו הוא ממש לא נושא שיחה ביני ובין החברות. אבל בד"כ כשהייתי מתאהבת אז הבן זוג היה נושא השיחה העיקרי עד שההתלהבות היתה שוכחת ואז מדברים על זה פחות ופחות. אני יודעת עד כמה זה מעיק לשמוע אבל תני לה קצת זמן והיא תעבור לנושאים אחרים

למעלה