אפקט "ברית מילה" לבני שמונה ימים - מה עוד אפשר להמציא?.....

הר תבור2

New member
אפקט "ברית מילה" לבני שמונה ימים - מה עוד אפשר להמציא?.....

היהדות הביאה לנו טקס שאנחנו לא מתגאים בו .... לעשות את זה לבני 8 ימים . אנחנו מקבלים את זה ועושים את זה ולא שואלים שאלות. הרי אפשר להחליט על הקלה... למשל לבצע רק הקזת דם ולא "קילוף האבר הזה". ולך תדע איך יושפע בעתיד הקורבן.... כשהוא יגדל - יתכן מאוד שהוא יסבול מאוד מאוד מאותו רגע נורא . אז האם בבסיסה של הפרעה פוסט טראומתית עומד טקס ברית המילה? כי יש משהו שקודם לזה..... בדיקת מי שפיר . אני לא יודעת מה יותר מפחיד בכל אופן - אני קוראת מכאן לעם היהודי......יש איזה ענין שאפשר להחליט עליו - הנושא של כובעים שעשויים מפרוות שועלים ....אמיתיות .... אני מדברת כרגע כשועל שחושש שעומדים ללכוד אותו על מנת שישמש ככובע ליהודים . אז אולי הפוסט טראומה שלי קשורה גם לפחד-השועלי הזה.... שעומד בכל שבת ברחבת הכותל המערבי ובכל בתי הכנסת באירופה.... זה מה שעובר לי.... פחדם של השועלים מהציד ..... אני אדם רגיש כנראה ואני קולטת את השועלים... ואני מחברת את ברית המילה ואת כובע הפרווה לפחד אחד עמוק מיהודים. אני הרי יהודיה ולא יכולה להיותאנטישמית ... אבל "פחד השועלים" יחד עם "פחד האמהות והתינוקות".... מרחף באויר ואנשים רגישים קולטים את זה... ומקבלים פוסט טראומה בערב שבת ובשבת... ויוצאים לטבוח

הר תבור2

New member
ברגע של חולשה כתבתי את זה ..."הרי לא כולם קולטים מסרים"....

בכל אופן אני חושבת - כלומר צריך המון אומץ להגיד את זה - וצריך הרבה פחדנות בשביל להרגיש את זה.... כלומר הנושא של "צער בעלי חיים" מתחבר עם "צער האמהות".... . ..- אולי הנושא של אנטישמיות כתוצאה מ"פחד השועלים" זה המצאה שלי. לא יודעת. סליחה.

הר תבור2

New member
"לעשות את זה לתינוקות" "-" לעשות את זה לחיות"....

אם לא היינו יהודים היינו מכריזים על אישפוז כפוי לכל מי שמעיז לחשוב על מעשה נורא כזה - ברית מילה... - וכנראה שיש עוד כמה דברים כאלה ... "שעוברים בחברה"..... למרות שמדובר בדברים אכזריים מאוד מאוד... (( כשמכריזים מלחמה נניח ))

ladybug4NLP

Active member
ברית מילה - את טוענת שצריך לאשפז את העושים- אישפוז כפוי

וגם כאלה שמשתמשים בכובעים עשיויים פרוות שועל (או אחרים)

אם כך - היו צריכים לאשפז אישפוז כפוי חצי עולם כי היום חוץ מיפי-נפש כולם רצים לעשות ברית מילה לתינוקות
גם של גויים כי זה נחשב בריא יותר
של לומר שמוכח כי לבעלי ברית המילה יש פחות סרטן ועוד כל מיני עינא בישא הקשורים לאיבר.
את גם טבעונית?

אני בהחלט מבינה את הרגישות שלך ללא שום שייכות לעם היהודי. יש בהחלט מחקרים שקובעים יש אנשים שנולדים
עם רגישות יתר או מסיבהכלשהי פיתחו רגישות יתר, לאנשים מסויימים, קולות וטון מסויימים והכלל.

אז יש לך כמה אפשרויות:.
1. להמשיך לסבול מהרגישות שלך עד שאולי ביום מן הימים ייפול לך האסימון שזה רק שלך ואפשר גם אחרת
2. לצאת למלחמה בעושי ברית המילה ומכיני כובעי שועלים (וגם של מינק וחיות אחרות) - שיהיה לך בהצלחה
3. להחליט שאת לא תקני או תשתמשי בכובעים עשויים פרוות מכל סוג
4. להחליט שזו בעיה של העולם, את לא תמולי את בנך (ותעשי לו עוול לא רק ברמה היהודית אלא ברמה של מי שגר בישראל
ועלול להיות לצחוק בעיני חברים בבית ספר/תיכון/צבא.)
5. שיהיו לו (לבנך/נכדך) בעיות לכשירצה להנשא בישראל (בארץ אפשר רק דרך הרבנות שתסרב להכיר בבנך כיהודי ובנישואין)
6. להחליט שאת רוצה להמשיך להיות רגישה ולחיות עם זה בשלום. יש לזה צדדים טובים וצדדים פחות - ולכל צד המחיר שלו.

כל זה בתנאי שכל זה לא נובע מאידאולוגיה.
כי עם אידאולוגיה אין לנו וויכוח ומי אני שאומר לך במה להאמין. (למרות שגם את זה אפשר לשנות)

אבל. אם את מעוניינת להחליט שאת לא רוצה כל החיים להיות שונה ולסבול מרגישות יתר ולטפל בזה כדי שתרגישי טוב עם עצמך
עם הסובבים אותך ובכלל עם העולם שאת חיה בקרבו - אז כדאי ללכת לטיפול ולשנות את האמונות המגבילות שיש לך בקשר לעצמל ובקשר לעולם.
כי מגיע לך ויפה שעה אחת קודם

סינבד

New member
בלי כל קשר לאמונתי הדתית

מעשה ברית המילה כשלעצמו נופל תחת הקטגוריה של התעללות בחסר ישע על פי כל קנה מידה מקובל בחברה המודרנית.
&nbsp
אין ספק שזהו ארוע טראומטי למי שחווה אותו אבל מעטים מגיעים למודעות הנדרשת להתמודדות עם טראומות כל כך ישנות. רובנו מתמודדים עם טראומות הרבה יותר חדשות ו/או כאלו שחוזרות על עצמן שוב ושוב.
&nbsp
&nbsp

למעלה