אפקטים לבס

יאסון1234

New member
אפקטים לבס

טוב אז ככה, אני ממש לא מבין באפקטים לבס מישהו יכול לתת לי הסברים על סוגי אפקטים? (מלבד דיסטורשנים ווואה וואה) תודה רבה, יאסו(ן)!

The Walrus

New member
בערך אותו דבר כמו לגיטרה

קומרסור, דיסטורשן, ווא-ווא, פלנגר, קורוס. חלקם במיוחד לבאס. ואגב, מי שאמר עזוב אותך אפקטים - למה רק לגיטריסטים מגיע להנות? גם לבס יש אחלה אפקטים.

eran377

New member
אני אישית שונא אפקטים לבס.

מה שיפה בבס זה הניקיון והשומן שלו שבא לתת ביצים ללהקה. למה ללכלך את הסאונד עם אפקטים?

RoieL

New member
דווקא אפקטים שלא מעוותים את הצליל

יושבים על הבס יפה לדעתי- ריוורב, קורוס, פייזר..

eran377

New member
ריברב לא החשבתי...

זה חובה אפילו... קורוס יכול דווקא להוסיף, תלוי איך מכוונים אותו.... לדוגמא בפתיחה של סוויט צ'יילד של גאנז, הבס נכנס בקטע קצר עם קורוס וזה נשמע מעולה. פייזר? האמא של העיוות.

RoieL

New member
לא נכון

פלנג'ר נגיד אני לא סובל- הפייזר פשוט נותן לך תצליל העגול הזה שהבס מסתובב סביבך- יש שירים שזה יושב עליהם בול. תשמע את הביצוע של וולווט של סלש ל- Money של פינק פלויד- הפייזר שם קצת גס, אבל מדהים..

יאסון1234

New member
תוכל להסביר במילים

איך נשמע אפקט "קורוס"? או למשל איפה משתמשים בו? או לתת דוגמה לשיר מוכר שיש בו את האפקט הזה? תודה!

RoieL

New member
לא יותר איך להסביר

כשאני שומע את הצליל אני מדמיין כלים מכסף, לא יודע למה.. זה צליל יותר בהיר ומתכתי בעיקרון, אבל אפשר לכוון אותו להמון דברים.. באמת שאני לא יכול להסביר, וגם אין לי רעיון כרגע לשיר עם קורוס.. אולי לאחרים יש, מצטער. מה שאני יכול להמליץ לך זה להכנס לאתרים כמו של בוס ודיג'יטק, יש שם סאמפלים של הקורוס לעומת הסיגנל בקלין וכך תוכל לשמוע "דפטים" שונים של קורוס ולהתרשם מהאפקט..

אממ

אפקט קורוס נותן צליל מימי כזה (מהמילה מים) תשמע שירים של מיוז למשל או קח לדוגמא את הפתיחה של הגיטרה בשיר COME AS YOU ARE של נירוונה ותבין איך נשמע קורוס.

The Walrus

New member
לא חושב שהיה קורוס בזמנו

והביטלס מעולם לא השתמשו בשום stompbox משום סוג.

RoieL

New member
רוויה טבעית של מנורות.

ואפיפון קזינו או סטראטוקסטר.

למעלה