אפקטים בארה"ב.

eran377

New member
אפקטים בארה"ב.

השנה אני נוסע לארה"ב, וכבר התחלתי לחשוב מה משתלם לקנות שם. יש סיכוי מסוים שאני אחזור אפילו עם גיטרה, אבל מה שרציתי לשאול אתכם זה לגבי אפקטים. אני מדגיש לפני כן שמחירים מחנויות אונליין באינטרנט לא יעזרו לי הרבה כי הם שונים מהמחירים בחנויות שקונים במקום. ולשאלה- איזה אפקטים משתלם לקנות בארה"ב מבחינת הפרשי המחיר מהארץ? אין משהו מסוים שאני מחפש, אני רוצה לדעת באופן כללי על מה כדאי להסתכל. תודה מראש, ערן.

LightbuIb sun

New member
הכל, האמת.

שהייתי שם לא רציתי לקנות כלום, כי לא היה לי כסף או צורך שום דבר חוץ מכמה כבלים ומיתרים- אבל המחירים שם נמוכים בצורה לא מציאותית. אתה תתחרע שם-בדוק.

JustThomas

New member
אני מאמין שכן.

לא עושים חוואת מיסים מטורפת (כמו שאנו רגילים אליה) ליבואנים בארה"ב. אולי יהיה הבדל במחיר אבל כמובן, יותר זול מהארץ.

The Walrus

New member
שים לב לשני דברים מאוד חשובים

המס שם לא כלול במחיר. זאת אומרת, שאם אתה רואה על תווית בחנות או באינטרנט אפקט שעולה 200 דולר, תהיה מוכן לשלם בערך 230 דולר בגלל המס. ושים לב לדבר נוסף - קשה מאוד למצוא שם אפקטים יקרים בחנויות!! שאבא שלי קנה לי את האפקטים (טי רקס מאדהאני, וודוו לאב ספרקל דרייב) הוא חיפש בערך ב6 חנויות שונות באזור ניו ג'רזי, וכולם אמרו לו אותו דבר: "אין לנו כרגע בחנות, נוכל להזמין ולשלוח לך הביתה". כשהוא שאל למה, הם אמרו שפשוט לא משתלם להחזיק אפקטים כאלה בחנות. הרי כמעט לכל הרשתות שם יש עשרות סניפים בארה"ב, ופשוט לא משתלם לרשת להחזיק 100 מאדהאני (שניים במלאי בכל רשת), כאשר הסיכוי שלהם לחסל כמות כזאת אפסית (אפקטים יקרים הם בכלליות לא מאוד נמכרים, אולי בתדירות של אחד בחודש בכל סניף). אז אם מישהו משקיע סכום כסף כזה באפקט כנראה שהוא מקצוען רציני, והוא יוכל לחכות כמה ימים כדי לקבל את זה הביתה (כמובן שהעובדה שצריך לשלם דמי משלוח לא מזיקה לחנות). מה שאבא שלי עשה זה שהוא הזמין את זה בהזמנה הכי מהירה שאפשר, וזה הוסיף בערך 60 דולר לכל העסק. קח בחשבון!

The Walrus

New member
עשיתי הערכת מספרים שגויה

50 חנויות יוצא חנות אחת למדינה... צריך יותר מ200 חנויות, אולי הרבה יותר ממאתיים. אתה מבין שלא הגיוני שבכל אחת מהחנויות יהיה אפקטים יקרים כאלה?? אם אתה מחפש בוס או משהו כזה, יש לך סיכוי. אם אתה מחפש משהו נדיר יותר...

JustThomas

New member
אבל לעומת זאת

לא חסרות חנויות עם גיטרות בשווי של אלפי (ואף עשרות אלפי) דולרים במלאי המיידי בחנות. גם אותן לא קונים כל יום, אז מה האינטרס כאן?

terje

New member
מעטים

הסניפים שמחזיקים כאלה גיטרות, רק בגיטר סנטר בהוליווד יש מחלקת וינטאג' שמחזיקה כלים כאלה, של 10-100 אלף דולאר, וזה בגלל שבהוליווד גרים כל העשירים והגיטרסיטים המפורסמים, וזה גם תורם הרבה ליוקרה של החנות. אבל שם באמת כל חודש נכנס מישהו לסניף וקנה כזה כלי, בין אם זה וואי או קית' ריצרדס - אני בטוח שזה משתלם להם. והם לא נותנים לנגן על כלום שם, רק אם אתה מפורסם/עשיר.

The Walrus

New member
ובנוסף לכך

אם מדובר במותגים כמו פנדר וגיבסון אז זה די נמכר, אבל מותגים כמו טי-רקס ו-וודו לאב?

RoieL

New member
ובגלל זה

אם אתה שוהה שם משהו כמו שבועיים שווה לך להזמין דרך אתרי אינטרט- השילוח חינם, המחירים בד"כ יותר זולים מהחנות ולא צריך לשלם עוד על הזמנה של מוצר שחסר כי המשלוחים יוצאים מהמחסנים הראשיים.

grassus

New member
מה שאני מציע לך

חוץ מדיסט ועוד איזה פדאל בסיסי שבא לך לך על דברים שאין בארץ.. זה כל מה שכיף בחו"ל... ואם מה שתתכוון לקנות כמעט אותו מחיר כמו בארץ אל תקנה ותעשה לי טובה תקנה את הT REX REPLICA... אל תשאל למה פשוט תקנה

eran377

New member
עשיתם ממני איזה אחד

שלא מבין כלום מהחיים שלו ומעולם לא ניסה אפקטים... זה לא בדיוק ככה
אני יודע בדיוק מה אני רוצה ובגלל זה שאלתי רק לגבי המחירים... לא ביקשתי המלצות לאפקטים. תודה בכל מקרה.

grassus

New member
מי?

אני אישית סתם אמרתי שתקנה את הרפליקה בלי שום קשר לציוד הנוכחי שלך פשוט תקנה אותו הוא טוב ותגיד לי איפה אתה גר כדי שאני אוכל לגנוב לך אותו

The Walrus

New member
אני מניח שזה הרגל

רוב מי ששואל פה לא מבין הרבה באפקטים אז אני רגיל לשלוף המון שמות. סורי
ואגב, גם נגנים שמנגנים הרבה זמן לא שמעו על חברות כמו homebrew וvoodoo lab (בעיקר הראשונה), הם לא מוכרות ברמה של boss, נניח.

The Walrus

New member
המוצר היחיד שלהם שבאמת הצליח

זה הpower supply. אבל בכל זאת השם שלהם מוכר יחסית... בכל זאת, לא ברמה של בוס\דיגיטק\איבנז...

The Walrus

New member
בקשר לבחירה

אני במקומך הייתי הולך על איזה מודוליישן - קורוס, פייזר, פלנגר, טרמולו, יוניוייב, מה שבא לך. בקשר לאיזה לקנות - לאלקטרו הרמוניקס יש אחלה מודוליישן, מכאלה זולים יחסית (סמול קלון, סמול סטון) לכאלה יקרים יותר (אלקטריק מיסטרס, פלנגר הוקס). כדאי לך גם לשקול voodoo lab, יש להם שלושה מודוליישן נהדרים (ניסיתי את כולם בארה"ב: קורוס, יוניוייב, טרמולו), אולי h2o של ויזואל סאונד (אם בא לך גם לשדרג את הדיליי), או אם בא לך פייזר אז לhomebrew יש פייזר ששמעתי שהוא נפלא (לא ניסיתי) בשם psilocybe, שנראה ורסטילי בטירוף. סביר להניח שמעולם לא שמעת על החברה, אבל הביקורות בharmony central מעולות.

למעלה