אפליקציה ליצירת Tile Maps

Yotam Noy

New member
אפליקציה ליצירת Tile Maps

היי ושלום, לפני שאני מתחיל חיפוש בגוגל וכל העניין המבולגן הזה, מישהו יכול להמליץ לי על אפליקציה טובה ליצירת Tile Maps למשחק שהוא Tile Based? אם אפשר, משהו עם GUI טוב. אם אני זוכר נכון, אפליקציות כאלה בדרך כלל נותנות איזה קוצץ טקסט, בסופו של דבר. בדיוק משהו כזה אני צריך. אני זוכר מהלימודים איזו אפליקציה מעניינת, אבל שכחתי את שמה. בכל אופן, מחר אני אמור להתחיל לחקור את הנושא, והייתי רוצה לגמור עם זה כמה שיותר מהר. תודה!

Yotam Noy

New member
הדרישות מעט לוטות בערפל...

אני אמור למצוא כמה שיותר אופציות, ואז לתת את זה למתכנת הראשי שלנו, כדי שיראה מה מתאים לו. למיטב הבנתי אני צריך שתהיה לי היכולת לקבוע מה גודל ה-Tiles, מה גודל המפה, שיהיה לזה ממשק גראפי נוח לשימוש, ושיתן לי קובץ טקסט (הכי טוב XML, אבל נסתפק במה שיש) בסוף. אני מניח שרוב מחוללי המפות מספקים את האופציות האלה... אם אני יכול להחליט איזה סימון יהיה לכל tile בקובץ הטקסט, זה גם יהיה נחמד מאוד. בכל אופן, תודה על הקישור, אני אבדוק אותו.

kkaploon

New member
זה בדיוק הדרישות שהצבתי לעצמי

בEDITOR שאני עושה. למה אתה מתכוון כשאתה אומר להחליט איזה סימון יהיה לכל tile?

voguemaster

New member
יש כמה וכמה, כנס

האפליקציה שאני הכי ממליץ עליה, בלב שלם לגמרי היא TileStudio. חינמית וניתנת להורדה מ-SOURCE FORGE. אפשר ליצור TILES כמובן בכל תוכנת ציור סטנדרטית אבל היתרון בשימוש באפליקציה ייעודית למטרה הוא שיש לה כמה וכמה תכונות שמקלות מאוד על יצירת TILES. החל מכלי ציור מיוחדים שמאוד שימושיים ליצירת TILES, תצוגה מתאימה ל-TILES וכד'. כמה יתרונות חשובים של TS: 1. כלי ציור מאוד שימושיים למטרות TILES. 2. גם EDITOR למפה וגם ל-TILES. (עם תמיכה מובנית בשכבות..) 3. תמיכה בכל גודל שהוא של TILES ומפות. 4. הממשק, לדעתי בכל אופן, מאוד נוח 5. אפשרות ליצור PALETTEים, אנימציות ועוד מלא דברים. 6. אולי היתרון הכי חשוב - היכולת לייצא את המפה ואת ה-TILESET באיזה פורמט שמתחשק לך. פה נמצא הכח האמיתי של התוכנה. בעצם זה מאפשר לך לייצא את המפה או סדרת מפות לקובץ טקסטואלי או בינארי ויש לך שליטה מלאה על הפורמט. זה יכול להיות בפורמט של קוד מקור ב-C (או כל שפה אחרת), זה יכול להיות פורמט טקסטואלי טהור, זה יכול להיות פורמט בינארי טהור וכד'. מעבודה עם הכלי הזה גיליתי שהוא הכי נוח וגמיש. רק מדי פעם כשיש איזו מניפולציה מיוחדת שאני צריך לעשות על TILE מסוים אני מייצא אותו ל-PNG ועורך אותו עם PAINT SHOP PRO לדוגמא. זה לא קורה לעיתים תכופות. אם משום מה לא מצא חן בעיניך הכלי הזה יש כלים אחרים לא רעים: Tile Mapper, גם אפליקציה טובה. יש גם את Mappy שהיא גם מאוד מושקעת ונחמדה. ההתקנה קצת יותר מעצבנת כי צריך להוסיף איזה שני DLLים באופן ידני כדי לקבל תמיכה ב-PNG אבל התוכנה עצמה לא רעה בכלל ותומכת ב-TILES איזומטריים ובצורת HEXAGON בצורה טבעית (מה ש-TS לא תומכת).

למעלה