אפליקיישן לphd

MarBahur11

New member
אפליקיישן לphd

שלום לכולם,

אני ממלאת את המסמכים של האפליקיישן ובחלק של ההמלצות, ראיתי שיש את השאלה הבאה:
Waive your right to review? Yes/No
השאלה שלי היא כזאת: מדוע לוותר? ואם אני לא מוותרת האם יש לזה השפעה שלילית כלשהי?

תודה!

Gidi Shemer

New member
לגמרי לוותר

אם את לא מוותרת יש לזאת בהחלט השפעה שלילית. רוב הממליצים מרגישים הרבה יותר נוח כשהם יודעים שהמכתב חסוי.

זה הנוהל השגרתי. כמובן שאם ממליץ מעוניין שהמועמד יקרא את המכתב הוא יכול לשלוח לו אותו באופן פרטי.

לוותר.

שאלה טכנית בנושא

הממליצים שלי נתנו לי את ההמלצות חתומות בלי בעיה (המלצות מאד מפרגנות),
ואני לא רוצה להטריח אותם לשלוח את ההמלצות במיוחד לכמה מוסדות בארה"ב... חלקם עסוקים ויש פה עניין של לוח זמנים...
איך אני שולחת את ההמלצות, ממש טכנית, בלי שהאונ' תדע שקראתי אותן?
לסגור אותן במעטפה ו"לוותר" על הזכות שלי?
תודה על כל תשובה :)
הפורום הזה נהדר ומספק המון מידע בתהליך ארוך ומבלבל...

Gidi Shemer

New member
אני לא חושב שהייתי עושה את זה

נהוג (אם כי לא חובה) שהמעטפות יהיו חותומות וסגורות על ידי הממליץ כשהן נשלחות לאוניברסיטה.

לא הייתי מוטרד מלהטריד את הממליצים. זה חלק מתהליך ההמלצה. תודה להם בצורה מנומסת. שלח להם מכתב תודה אם בא לך ואם ממש בא לך, שלח להם חפיסת שוקולד ובזה תם הסיפור.

ובכל זאת-

גידי תודה על התשובה,

אבל רק כדי להיפגש לשיחה (!) עם המרצה שלי לקח לי חודשיים, בהם היא לא ענתה לי למיילים... וזה בהינתן שהיא מחבבת אותי ושמחה לעזור.
היא הייתה בחו"ל הרבה, מנהלת מחלקה באיכילוב, מנחה מאסטרנטים ודוקטורנטים, מלמדת ועוד ועוד...
סיימתי BA ולא מאסטר כך שהעבודה שלי עם הממליצים היא סבבה, אבל הם לא יהפכו עולם בשבילי.

יש לי את המלצות, עם חתימה בכתב יד.
בהינתן שאין מצב שכל ממליץ ישלח 2-3 המלצות לכתובות שונות בחו"ל (מה גם שלא כל הממליצים מהאקדמיה, יש לי ממליצה מהשדה והבוס לשעבר):

האם כדאי לי להכניס את ההמלצות למעטפות סגורות ולחתום על ויתור?
תודה לכל העונים.

עדי

אני פתרתי זאת כך...

ביקשתי מהממליצים להכניס את המכתב למעטפה של המוסד בו הם עובדים, לסגור ולחתום על הלשונית. באתי, אספתי מהם את המעטפות (היו לי ממליצים שונים למוסדות שונים כך שבעצם היו לי חמישה ממליצים שחלקם כתבו מכתב אחד והמנחה שךי שכתב לכל המוסדות) ואז שלחתי את הכל לכל מוסד בנפרד את כל המעטפות שמיועדות אליו יחד יו במעטפה גדולה אחת עם דואר ems ואישור מסירה.

corrigenda

New member
מה שאני עשיתי

הייתי במצב דומה לשלך (לא עם מכתבי המלצות אלא עם מסמך אחר שביקשו שאשלח במעטפה חתומה שתעיד שלא פתחתי אותה והמסמך מקורי). מה שעשיתי היה ללכת למזכירת החוג (המקסימה והנחמדה) שלנו. הכנסנו ביחד את הטפסים למעטפות רשמיות של האוניברסיטה והיא חתמה בחותמות שלה על הפס שסוגר אותן. את המעטפות האלה שלחתי אח"כ לארה"ב.
ולא, לא ניצלתי את זה כדי לשים שם מסמך מזוייף

phdnik

New member
נשמע לי מוזר שכ"כ הרבה מוסדות דורשים המלצות על הנייר

כולכם כתבתם מטה שאת ההמלצות המרצים שלחו כעותקים קשיחים.
אצלי באף מוסד לא נדרשתי לבקש מהמרצים שישלחו במעטפות.
פשוט הכנסתי את הפרטים של הממליצים לאפליקיישן, זה שלח להם אוטומטית זימון להגשת ההמלצה אונליין.
בלי שום מעטפות וחותמות.
&nbsp
אני מפספס משהו?
אין לכם את האופציה הזו?

למעלה