אפליה מתקנת במד"א?

amitp

New member
אפליה מתקנת במד"א?

... ציטוט מתוך הפרק המתייחס ללידה ב"חוברת עזר לחובש-נהג אמבולנס" של מד"א משנת 2001 (השגיאות במקור, ההדגשות שלי): "אם אין שהות להגיע לבית החולים, על החובש/נהג להתכונן לסייע בלידת התינוק באשר נמצאת היולדת. אם היולדת נמצאת במקום שבו שוררת צפיפות אם במקום ציבורי, יש להשתדל למצוא איזור נקי ככל האפשר ושיש בו פרטיות. אם היולדת היא בבית דאג לכך שהנוכחים שם יהיו מועסקים. (כך, למשך, באופן מסורתי שולחים את הבעל למטבח להרתיח כמויות גדולות של מים; אף אם אין צורך מיוחד במים הרותחים, פעולה זו מבטיחה שהבעל עסוק מחוץ לחדר שבו נמצאת היולדת). יתכן שהיולדת תשאב עידוד מנוכחותה של אישה יותר מבוגרת, ידידה, אחות, אם או שכנה." בקיצור - זה בסדר גמור אם השכנה תשהה בחדר בו מתרחשת הלידה (זה הרי תומך ביולדת) אבל הבעל?... שירתיח מים...
ואחרי זה מתפלאים, שגם את החלק הראשון של התהליך כבר רוצים לקחת לנו...

רק 7

New member
הגיע הזמן לשון

אין דבר כזה אפליה מתקנת לכן יש לומר העדפה מתקנת

amitp

New member
צודק, רשמתי לפני

חוץ מזה שבאותה שעה גם הגיע בין היתר זמן לישון...

amitp

New member
ניצול"ש - מישהו מכיר?

9/5/2004: "לראשונה בקפלן בוצע טיפול נדיר בארץ של התקנת תומכן חדשני לתיקון קרע באבי העורקים במסגרת טיפול בפצוע תאונת דרכים" - בפצוע מולטי-טראומה שהגיע לחדר הטראומה של קפלן התגלה קרע באאורטה החזית שתוקן בהליך שבוצע בפעם הראשונה בביה"ח, ובפעם ה20 בארץ על ידי הכנסת stent בצינתור.. מדהים. הצינתור בוצע בסיוע רופא מהיחידה לרדיולוגיה פולשנית של בלינסון (לא כל כך ברור לי מאיפה ומתי הוא הגיע לשם, אולי sbenzvi יודעת במקרה?). מישהו כאן טיפל בתאונה הזאת?

amitp

New member
לא, זה נגרם כתוצאה מאוטו...

למען האמת אנוריזמה זה לא בדיוק זה, מה שהיה לו זה dissection of aorta, בעוד שאנוריזמה פירושה התרחבות העורק והדקקות (מלשון להעשות דק) הדופן, מה שיכול להוביל לפעמים לקריעה ויכול להופיע, בין היתר, במחלות אתרוסקלרוטיות למיניהן.

sbenzvi

New member
שמעתי שדבר כזה קיים

לא יצא לי לראות.... מפתיע שזה בוצע בקפלן. ודווקא שמעתי שהשבוע פצועה נפטרה מקרע ב- vena cava.... בכל אופן שווה בירור על התהליך

sbenzvi

New member
הסיבה שמבקשים להרתיח מים

כדי להכין נס לצוות.... למה הבעל? --> כי בניגוד גמור למה שחושבים למעשה מיקומו של הגבר במטבח!

mr oxygen

New member
מה שנכון נכון

אני למשל הרגע הכנתי פיצה לי ולאחותי... ממממ... הכנתי? יותר נכון חיממתי בתנור...

למעלה