אפליה בשיבוץ בצה"ל ?

RubberSoul92

New member
אף אחד לא יפלה איש בידור

אדם מדובר בציבור, זמר, שחקן, זה לא מדד לכלום. המדד הוא עיתונאים, פרשנים, שמשדרים את התוכניות, ולא אנשי בידור שהוזמנו להנחות תוכנית רק בגלל שהם מדוברים בציבור או אהובים על הציבור.

Astroo

New member
מדובר במנחי תוכניות בפריים טיים

ולא סתם סטנדאפיסטים. אם את רוצה דוגמאות למנחי תכניות רציניות, יש מלא כאלה ממוצא שאיננו סלאבי ברוסיה.
למשל, וולדימיר סולוביוב יהודי, איראדה זיינלובה אזרית.

RubberSoul92

New member
בחיל האוויר עדיין יש רוב אשכנזי

במשטרה צבאית כבר מזמן לא. יש לי כמה מכרות ששרתו שם והן מזרחיות.

TaL53

New member
בעבר נתקלתי בכמה כתבות או סיפורים

על בעייתיות השיבוץ הצה"לי וזה לא רק כלפי העולים אלא כלפי כולם. נגיד ככה, המערכת הצבאית היא מסואבת וביורוקרטית ובמקומות מסויימים גם בלי שום רצון לצאת מתוך הקופסא. מי שאמון על השיבוץ לצבא הן לרוב מאבחנות פסיכוטכניות בעלות הכשרה לא מספקת בתחום הרגישות למוצאו ותרבותו של אדם וחוסר יכולת להבחין בניואנסים כאלה. מה גם שאין לאותן המאבחנות את התמריץ להגדיל ראש.
&nbsp
לפני משהו כמו 15 שנה התפרסמה כתבה באחד העיתונים על בעייתיות השיבוץ של אוכלוסיות תרבותיות כמו חרדים ועולים כאשר הטענה שעלתה משם היא שבאופן אוטומטי (וכדי לחסוך כאב ראש) המערכת "מחליטה" שחרדים הם כנראה בלי הרבה השכלה ולכן משבצת אותם כטבחים והעולים כנראה לא יודעים עברית (מבלי לבדוק זאת) ומשבצת אותם כמחסנאים. מקרה נוסף שנתקלתי בו הייתה הרצאה של מישהי מצוות המאבחנות שסיפרה על הבעייתיות וחוסר תשומת הלב למקרים פרטניים בתהליך השיבוץ. למשל היא הביאה דוגמא על עולה חדש, אקדמאי שבא ליום אבחון והמאבחנת לא זיהתה נכון שמדובר באקדמאי ושיבצה אותו בתפקיד פח.
&nbsp
כמו כן, יש לזכור שבתחילת שנות ה-90 המערכת לא ידעה כיצד להתמודד עם המוני עולים בעלי מקצועות שבישראל גם לא ידעו מה לעשות איתם. מכאן שגם אם נניח שהייתה מדיניות מפלה כלפי עולים אני לא חושב שהיא נבעה מגזענות אלא יותר מחוסר רצון לשים לב לניואנסים נדרשים בטיפול באנשים וככל שעבר הזמן שיבוץ לקוי הפך פשוט למודוס אופרנטי של חלק ממערכת השיבוץ (בהינתן גם שעד היום חלק מיחידות העילית פועלות בשיטת חבר מביא חבר).
&nbsp
יחד עם זאת, לפחות מתחילת שנות ה-2000 אני לא ראיתי שיש מניעה מהעולים לשרת ביחידות מובחרות (ויש לי דוגמאות גם מלפני כן). אני מכיר עולים רבים שהשתלבו בהצלחה ביחידות עילית הן לוחמות והן טכנולוגיות ללא שום קושי. לגבי הסיווג הבטחוני פירטתי לפני כן.
&nbsp
לגבי טענתך שבמשטרה צבאית משובצות בנות לא יהודיות אני לא יודע מאיפה לקחת את זה.

beatman

Member
הסבר הגיוני

"לגבי טענתך שבמשטרה צבאית משובצות בנות לא יהודיות אני לא יודע מאיפה לקחת את זה."
&nbsp
היכרות אישית עם כמות לא קטנה של בנות לא יהודיות במשטרה הצבאית, אבל אין הוכחה כמו שלכל הטענות כאן תכל'ס אין הוכחה מוצקה.

beatman

Member
לא

הכרתי מספר עשרות.
אבל נתקלתי בצורה שיטתית עוד פעם ועוד פעם בנות לא יהודיות ששובצו שם באחוז די גבוה ביחס לכלל האנשים ביחידות אלה , אז זה העלה לי מחשבות.

Astroo

New member
לא הגיוני, בצבא קיים סיווג עברית

כל חייל מקבל סיווג עברית בתהליכי המיון. סיווג העברית שלי היה 8 מתוך 9 (יש צברים עם סיווג 7), ובכל זאת הוצעו לי תפקידי אפסנאי או נהג.

Astroo

New member
כתבת

"המערכת "מחליטה" ש... והעולים כנראה לא יודעים עברית (מבלי לבדוק זאת) ומשבצת אותם כמחסנאים". עובדה שכן בודקים את ידיעת העברית בצו הראשון ולכל אחד נותנים סיווג.

TaL53

New member
בזמנו העולים היו

אוטומטית מקבלים סיווג עברית נמוך יותר רק בשל ההנחה שהם יודעים עברית פחות טוב. למה קיבלת 8 ולא 9? אני מניח שהייתה לך עברית מספקת גם ל-9.

Astroo

New member
8 זה גבוה יחסית

היה לי מפקד צבר ממוצא מזרחי עם סיווג עברית 7. זה לא הפריע לו לעבור קורס קצונה.

TaL53

New member
הכרתי גם קצינים עם קבא 49

אז אם לטענתך יש פרופילינג ע'ב גזעני כיצד אתה מסביר שאין מניעה כיום לכניסת עולים ליחידות מובחרות?

Astroo

New member
הפרופיילינג עדיין קיים, אך השתנה

אז העולים מרוסים נתפסו כשואבי מים וחוטבי עצים, והיום יש סטיגמה "רוסים טובים במתמטיקה ומחשבים".

TaL53

New member
אז אם אין מניעה שהעולים

ישרתו ביחידות מובחרות, איזה פרופילינג יש?!

Astroo

New member
למשל

עדיין יש פרופיילינג: רוסי קרבי=גבעתי/צלף, בדואי=גשש, אתיופי/דרוזי=מג"ב, אשכנזי חנון עם פרופיל נמוך=8200/ממר"מ, מזרחי עם פרופיל נמוך=עובד רס"ר.

Astroo

New member
נכון, כי זה נכנס לפרופיל של הרוסים

בדיוק כמו שבהייטק יקבלו "רוסי" בידיים פתוחות למשרה טכנית. אבל למשרת ניהול מוצר/פיתוח עסקי/שיווק יעדיפו צבר אשכנזי.

למעלה