אפי-נו

Kessie29

New member
אפי-נו

היי בנות! אני בשבוע 30 להריון. מבררת לגבי שימוש במכשיר האפי-נו לקראת לידה לצורך הרחבת האיזור ושאיפה למנוע חתכים... מישהי משתמשת / שוקלת להשתמש? באיזה דגם? ומה דעתכן עליו בכלל? תודה :)

הדעות לגביו חלוקות

מנסיון אישי שלי (בשלושת ההריונות) ומנסיון של יולדות שליויתי.
מאד עוזר להכירות עם רצפת האגן, מלמד איך לשחרר, ברב המיקרים גם מנע קרעים.
חשוב כמובן להתאמן בהדרגה ולהיות קשובה לגוף.
לי באופן אישי היה קל יותר איתו מאשר עיסוי ידני.

Kessie29

New member
נכון, העיסוי הידני נראה לי בגדר

המאוד קשה עד בלתי אפשרי. ועזרה של בן הזוג לא ממש באה בחשבון.... נראה מה הרופא יגיד ואז אחליט.

השתמשתי

וזה עזר. לא נקרעתי. גם עשיתי כסוי פרינאום. עשיתי הכל כדי להיות מוכנה ולתחושת הבטחון שלי. שווה את החוויה הלא מרנינה, לעומת קרעים. לשיקולך. את מזכירה לי שיושב אצלי אפינו מיותם שאמור לנמכר כבר 6 שנים... לגבי סוגים- בזמנו היו שניים, עם מד ובלי מד לחץ. לי יש את זה עם המד והיה טוב.

savvysunflower

New member
גם אני השתמשתי, וגם אני מרוצה

נסרטתי קצת--קרע שלא הרגשתי בכלל בלידה עצמה ושלא היה צורך לתפור אותו--בלידה ראשונה, ובלידה שנייה ושלישית לא נקרעתי בכלל. (שזה פחות קשור לאפי-נו. בלידה השנייה השתמשתי רק פעם אחת איזה יום וחצי לפני הלידה.) שלב הלחיצות שלי היה מאד קצר בכל הלידות (5-10 דקות).

השתמשתי בדגם בלי מד הלחץ כי לא הרגשתי בו צורך. השימוש העיקרי שלו זה לביופידבק בזמן תרגול שרירי רצפת האגן. הרגשתי שיש לי מספיק מודעות ושליטה על האזור כדי לתרגל בלי זה.

יש נשים שזה מאד מרתיע אותן, ויש אנשי מקצוע שטוענים שזה מזיק, אבל לעניות דעתי, כאשר משתמשים בו נכון ולפי ההוראות (בעדינות ועם הרבה הקשבה לגוף, ורק משבוע 37), אין שום סיבה שזה יזיק. יש מחקרים קטנים שמראים שזה מועיל, אבל לא הייתי קוראת לזה ראיה מחקרית מבוססת.

Kessie29

New member
האמת היא שהתחלתי להתעניין

בעקבות המלצה של מיילדת (שפגשנו לאחרונה בסיור בחדר לידה) שממליצה מניסיון שלה לאחרונה עם כמה יולדות שהשתמשו. תודה על התגובה :)

Kessie29

New member
ממה שהבנתי, זהו מעין בלון

המוכנס לנרתיק ומנפחים אותו כל פעם קצת יותר, על פי ההוראות, עד שזה מגיע בסופו של דבר לגודל הדומה לראש של תינוק. נועד להרחיב את איזור הנרתיק ולהכינו ללידה, בין היתר כדי לצמצם חתכים/קרעים. ממה שיצא לי לברר (ממש קצת), יש כמה דגמים כאשר היקר שבהם (עם מד לחץ) עולה כמה מאות טובות (כ- 600 ש״ח?). הכול עדיין בערבון מוגבל...

Kessie29

New member
תודה על התגובות. ולגבי הרכישה -

היכן רכשתן? איפה יש בהכי פחות יקר?

למעלה