אפי-נו - חסרונות

מבחינתי אם יש אישור של יהודית שריג

המלצה שלה, אני לא צריכה לברר במאמרים. היא האוטוריטה של רצפת האגן.

lavendula

New member
פיזיותרפיסטית שמתמחה ברצפת האגן

היא אחת משלוש פיזיותרפיסטיות שהתמחו בצרפת ושהקימו בארץ, לפני עשור, את קבוצת העניין לשיקום רצפת האגן. קבוצה זו מהווה היום חלק מקבוצת העניין לבריאות האישה – של העמותה לקידום הפיזיותרפיה. היא לקחה על עצמה את קידום המודעות בארץ, בקרב מקצועות הבריאות השונים, באמצעות קורסים, ימי עיון, סדנאות ועוד, והכשירה קרוב למאה ועשרים פיזיותרפיסטיות/ים – העובדים כיום בתחום שיקום רצפת האגן ברחבי הארץ. לדעתי, ולדעת רבים היא הכוהנת הגדולה בתחום רצפת האגן. יש לה אתר מעולה שעוסק בתחום, עם המון מידע, גם על הריון ולידה, ויש שם גם פורום שהיא מנהלת, שבו אפשר לשאול אותה שאלות בנושא. הנכונות שלה לעזור עצומה. אשה מקסימה! תקראי קצת תשובות שלה בפורום, ותביני באיזה אדם מדובר.

א י ו ש י

New member
../images/Emo26.gifהודעה של אמאאור בהקשר

מיותר לציין שהיא דולה ואם מרסי תבוא היא גם דולה ועד כמה שאני מבינה היא מאוד בעד הנה הודעה של אמאאור שכתבה לי על השימוש באפינו (תודות לזה ניצלתי מואקום)

אמאאור

New member
../images/Emo41.gif את גם צודקת וגם טועה ../images/Emo26.gif

את צודקת - מיילדות יכולות לזהות מי השתמשה באפינו ומי לא. אבל - זה לא בגלל שהנרתיק מורחב, אלא בגלל היכולת של הנרתיק להתגמש ולהתרחב, שכן השימוש באפינו מגביר את האלסטיות שלו. זה לחלוטין לא נכון שהאיזור אינו חוזר לצורתו המקורית - דבר כזה קורה בדר"כ אחרי 3-4 לידות לפחות, בעיקר אם הן צפופות, ולא אחרי לידה ראשונה. אני יודעת שיש מיילדות, שאינן בעד שימוש באפינו - מדובר לרוב במיילדות מאוד ותיקות ומיושנות בדעותיהן, שמבחינתן, לעשות חתך חיץ זה מקובל, כי "ככה תמיד היו עושים". בעיני, להתמודד עם חתך אחרי לידה, במיוחד אם הוא לא היה חובה (למשל בגלל מצב חירום רפואי), זה מיותר לגמרי. זו החלמה הרבה יותר קשה וכואבת, ואם אפשר להימנע - אז שווה להשקיע בעיסוי פרינאום, אפינו או שילוב של שניהם.

../images/Emo53.gifואם אני מתכננת 3-4 לידות ?

(ומקווה שהרבה יותר מזה) בזמן קצר? האם אז לא מומלץ אפינו?

הייתי מסתכנת ואומרת

שאחרי שתי לידות, שימוש באפי נו מיותר. הנרתיק הוא לא מאוד אלסטי. אחרי הלידה הוא לא חוזר לצורתו הראשונית בד"כ. אחרי שתי לידות הוא כבר מתרחב (בד"כ) שאין צורך בשום אפי נו.

זה ממש לא נכון. אכן אפשר לדעת מי

השתמשה כי סביר שהיא לא תחתך בלידה. אבל זה לא נכון שהבלון מרחיב את האזור לתקופה ארוכה. ממש ממש לא!!!!

winterbabe

New member
נצל"ש - שאלה על אפי נו

ממי שהשתמשה, עדיף את זה שהוא עם מד לחץ או בלי? הבנתי שבמכשיר שהוא עם מד לחץ אפשר להשתמש גם אחרי הלידה לחיזוק רצפת האגן - האם זה נכון?

lavendula

New member
עדיף המכשיר עם השעון

אני מעתיקה לך את תשובתה של יהודית שריג, ה"כוהנת הגדולה" בנושא רצפת האגן. "לדעתי מסג´ פרינאלי אינו מחליף את האפי-נו מאחר והוא אינו מלמד אותך להרפות שרירים בלידה...במקרה הטוב הוא מגמיש את הפרינאום (וגם על זה יש לי השגות...מה גם שאצלך זה לא ממש עזר לך בלידה הקודמת!!!). הדרכה לשימוש באפי-נו אני מעתיקה לך מתשובה קודמת: ----------------------------------------------------------- תרגול נכון עם האפי-נו מתחיל ברכישת המכשיר עם השעון ולא בלעדיו!!! הסיבה לכך הנה שכאשר יש למכשיר שעון ניתן להשתמש בו עבור שתי פונקציות חשובות: הראשונה – כביופידבק, קרי: מנפחים את שרוול האויר המוחדר לנרתיק (חצי בפנים וחצי בחוץ) מעט מאוד – וכל פעם שהמשתמשת בו תכווץ את רצפת האגן היא תראה על השעון כמה כוח היא מפעילה + וכמה זמן היא מצליחה להחזיק את הכיווץ מבלי להתעייף. באופן נורמלי, אם הכל תקין, היא צריכה להיות מסוגלת להחזיק כיווץ (מבלי לעצור אויר) במשך 10 שניות / ולאחר 10 שניות מנוחה לבצע שוב את התרגיל – במשך לפחות חמש דקות, 2-3 פעמים ביום (עם או בלי המכשיר). תרגול עם המכשיר נותן גם אינפורמציה על יכולת ההרפיה בזמן המנוחה, מידע חשוב מאוד עבור אישה האמורה לדעת להרפות במהלך הלידה!!! בנוסף, אם היא תבצע את התרגול לא נכון (קרי: תדחוף החוצה במקום לסגור ולמשוך פנימה) השרוול הנ"ל יפלט החוצה!!! תרגול כזה מאפשר לאישה לפתח מודעת לשרירי רצפת האגן שלה (הן לתחושת הכיווץ והן לתחושת ההרפיה הנכונים) ולכן הוא חשוב כבר מהשבוע ה- 16 להריון (= תחילת הטרימסטר השני, כאשר הרלקסין = הורמון ההריון המעניק גמישות יתר לגידים והרצועות, מתחיל לעלות בדם של ההריונית ובכך מאפשר גם את התחלת רפיון רצפת האגן). כיום אנו יודעים שתהליכי צניחת האברים ודליפות השתן מתחילים כבר בהריון ולא רק בעקבות הלידה!!! מאליו מובן שמומלץ יהיה להמשיך באותו תרגול גם לאחר הלידה (= כאשר הדימום חלף). השניה – משבוע 36 ניתן להשתמש באפי- נו לצורך הגמשת רצפת האגן. הכיצד? מומלץ לבצע זאת בשכיבה על הצד, ברכיים כפופות (כך שמשקל הרגל העליונה מחזיק את הבלון שלא יפלט החוצה ולא השרירים של המתאמנת), יד אחת אוחזת בשעון מול עיני המתאמנת ויד שניה מנפחת את הבלון עד רגע לפני שזה כואב (זהירות! כאב יגרום לכיווץ הגנתי של שרירי רצפת האגן!). כעת, במשך כ-3דק´, המתאמנת מנסה להרפות את שרירי רצפת האגן (= דבר שיתבטא בהורדת הלחץ שמפעילים השרירים על הבלון, קרי: המחוג של שעון המדידה ירד בסיפרה או שתיים). בצורה זו לומדת המתאמנת להרפות למרות תחושת לחץ בנרתיק (דבר שישרת אותה בשלב השני של הלידה). כאשר חלפו 3 דקות יש לנסות ולנפח עוד קצת - ולחזור על כל תהליך ההרפיה במשך 3 דק´ שוב (שימי לב - מבלי לשחרר את האויר מהבלון) = סה"כ 3 פעמים (קר: משך השהיה עם הבלון המנופח בפנים = 9דק´). בשלב האחרון, מבלי להוציא את האויר מהבלון, היד שאחזה קודם בחלק המנפח של הבלון עוברת להחזיק את הבלון עצמו, הרגל העליונה מורמת ומועברת לצד השני (= נוצר פיסוק רחב) וכעת המתאמנת נותנת לבלון לצאת בהדרגה מנרתיקה (היד האוחזת בבלון מונעת ממנו להפלט במהירות החוצה) – ובמשך כל אותו התהליך עיני המתאמנת מקובעות על שעון המכשיר והיא מנסה לשמור על ההרפיה שהשיגה. למעשה בצורה זו היא לומדת לשמור על ההרפיה של שרירי רצפת האגן למרות שמשהו גדול ולא נעים נפלט החוצה מנרתיקה. שימי-לב....האימון נפרש בארבע רמות: פיתוח מודעות + חיזוק שרירי רצפת האגן, לימוד הרפית שרירי רצפת האגן - ללא מתיחה של רקמות מבוא הנרתיק, לימוד הרפית השרירים למרות מתיחה סטאטית של רקמות מבוא הנרתיק, לימוד הרפית השרירים למרות מתיחה של רקמות מבוא הנרתיק + תנועת גוף זר דרכו."

gaetana

New member
לדעתי, המכשיר עולה גם כך יותר מדי,

כך שלרכוש אותו עם מד לחץ - ממש מוגזם! חוץ מזה, קראתי פה די הרבה המלצות לקנות אותו בלי, כי השעון הזה היה די מיותר. את היקף הבלון מודדים עם סרט מדידה או עם הגלויה המצורפת, ואת מידת ההרפיה ניתן להרגיש גם בלי שום מכשיר.

lavendula

New member
לא יודעת מה ההפרש במחיר

אבל מההסבר שקראתי, נראה לי שווה את ההשקעה אם מנצלים את המכשיר לא רק כהגנה מפני חתך החיץ, אלא לאימון כללי של רצפת האגן. מנסיוני האישי, אמנם עשו לי חתך בלידה הראשונה, אבל בהשוואה לנזק שנגרם לי לרצפת האגן, החתך וגם התפרים היו דאגתי האחרונה. התפרים החלימו, אבל הצניחה של אברי האגן נותרה.

totatol

New member
אני משתמשת מעכשיו במכשיר לתרגל

את רצפת האגן והשעון מאוד עוזר לי,נכון שהוא עלה לי יותר אבל רק עכשיו אני יודעת איפה לעזאזל הרצפה הזו.... ומכל מה שאני שמעתי וקראתי המכשיר מצויין להגמשת האיזור ולא גורם לפעולת אל-חזור,אחרת אף אחת לא הייתה משתמשת בו-זה איזור שרירי ואת מתרגל כיווץ והרפיה.

שאלתי רותי - משווקת על הרחבת האיזור

והיא אמרה שאו שזה יתרחב באופן טראומטי במהלך הלידה או שאני אכין את האיזור בהדרגתיות לכך. כך או כך זה יחזור (לפי דבריה) לגודל נורמלי, השאלה רק אם זה יההי טראומטי או לא. כמובן, היא המשוקת ויש לה אינטרס למכור - אז לא יודעת למי להאמין ???? אשמח לעוד תגובות בנושא תודה

lavendula

New member
אני ממליצה לך לשאול

את יהודית שריג (פיזיוטרפיסטית של רצפת האגן) בפורום שלה. את יכולה גם לעבור על שלל תשובות שהיא נתנה בנושא.

1תפוחית

New member
אומנם זה עדיין קצת מוקדם אבל....

מישהי אולי יודעת איך זה נקרא באנגלית ואיפה אפשר להשיג את זה בארצות הברית?

shirag1

New member
שאלה לגבי האימון עצמו !

התחלתי להתאמן לפני 4 ימים והצורה שבה אני מתרגלת היא כ - 30 שניות ניפוח ואז שיחרור האויר מהבלון ומנוחה של כ - 10 שניות. אני עושה את זה במחזוריות של רבע שעה כל אימון. האם זו הצורה הנכונה של התירגול (אם יש בכלל דבר כזה?) או שצריך מיד אחרי שיחרור האויר לנפח שוב בלי מנוחה? או אולי בכלל לא אמורים לשחרר את האויר בכלל??? דרך אגב, ב- 4 ימים הגעתי להיקף בלון של 6 ס"מ - מהו קצב ההתקדמות הממוצע שלכן?? האם זה נשחב איטי/מהיר?

למעלה