אפיקי מעבר

badbuda

New member
אפיקי מעבר

אהלן :)
אני כרגע לומדת ביולוגיה מולקולרית ומדעי התזונה שנה א בתקווה להמשיך לרפואה.
ברשותכם מספר שאלות, מתנצלת אם זה טיפה מבולגן

-שמעתי שמועה שמישהי מביולוגיה הצליחה לעבור אחרי שנה לרפואה על בסיס ציונים. יש חיה כזאת? אם כן מה הדרישות?

-במידה ולא (אני יודעת שזה עוד רחוק) אבל בהנחה ואני מסיימת את התואר בממוצע של 90+ (עם כל הקורסים שנדרשים לתוכנית ה4 שנתית), עם פסיכו לא מזהיר (בסביבות 650), מה הסיכויים להתקבל לרפואה 6 שנתי עם פטורים?

-שמעתי שמתכננים לפתוח עוד פקולטות למסלול ה4 שנתי בירושלים ובטכניון. אמת או שקר?

-ואני יודעת שקצת קפצתי מדבר לדבר, אבל תחום נוסף שאני מתעניינת בו זה רפואת שיניים. מה תנאי הקבלה לבעלי תואר ראשון? ושוב, יתחשבו בקורסים שעשיתי, או שאני אצטרך להתחיל מאפס?

תודה רבה!

RBD1

New member
תשובות ממה שאני יודע

1.לא שמעתי על מעבר ישיר על בסיס ציונים, נשמע כמו הנפצה לגמרי. יש כל מיני תוכניות שמאפשרות לך לגשת לראיונות/מבחני מור/קם על בסיס רקע אקדמי חלקי/מלא. לדוגמא אם שמרת על 3 סמסטרים רצופים מעל 95 או 4 מעל 90, את יכולה לגשת לראיונות בבן גוריון. יש גם משהו דומה בטכניון על רקע אקדמי חלקי שמאפשר להחליף את הפסיכומטרי בחישוב הסכם(לא סגור מה התנאים במפורש, אבל מכיר מישהי שעברה לשנה ב' ממעבדה רפואית) שווה לפנות לטכניון כדי לברר פרטים
&nbsp
2.אני חושב שמצב של פסיכו כמו שלך, הדרכים האפשריות לשש שנתי זה מה שרשמתי בסעיף 1
3.כבר לפני כמה שנים הטכניון הודיע שהוא יסגור את ה6 שנתי ויפתח 4 שנתי במקומו, אבל כשהגיע הרגע הטכניון הודיעו על דחיית הרעיון למועד לא ידוע כרגע.

למעלה