אפיסת כוחות כללית

d@r121

New member
אפיסת כוחות כללית

חברה הגוף שלי הכריז על שביתה כללית אני באפיסת כוחות, אין לי כוח לזוז, ואפילו לגלוש באינטרנט היום דווקא היה די קצר (עד14:30 לא נורא בהתחשב שמחר אני לומד עד 16:15) מה עושים בימים הללו שאתה מתחיל בשעת 0 (7:40= מכיוון שאני גר רחוק ולוקח אוטובוס אני צריך לקום ב6:00) חוזרים מביה"ס ואין כוח לעשות כלום, רק ללכת לישון עד יום למחרת עצות, טיפים ועוד רעיונות יתקבלו בברכה נ.ב מי שיגיד ללכת לישון מוקדם זה לא ממש אפקטיבי אתמול הלכתי לישון ב21:30 וזה לא עזר נ.ב.ב רוב הסיכויים שאת התגובות אני אקרא מחר כי ממש אין לי כוח

אתה אוכל כמו שצריך?

ישן טוב? (שינה ארוכה ורציפה או מתעורר הרבה פעמים בלילה)? דווקא שינה ארוכה מדיי עלולה לעייף. אתה, לדעתי, צריך לישון את כמות השעות הנורמלית לגילך הנפלא, והיא לדעתי בין7, 8 ל-9 שעות מקסימום. בנוגע לאפיסת הכוחות, יש משהו חריג שבזמן האחרון התחלת לעשות ששואב ממך את הכוחות? (ואל תגיד לי שהתחיל בית הספר, כי גם בשנה שעברה היה בית ספר, לא?). נשמע לי שכמות החופשים שנפלה עליכם בזמן האחרון, הכניסה אתכם למצב קטטוני מסוים, ואני מניחה שאתה לא היחיד מבין חברי הפורום השפוטים במערכת החינוך הישראלית, שחווים את אפיסת הכוחות הנוכחית. יכול להיות שגם סוג של פעילות גופנית בסיסית עשויה להמריץ את מחזור הדם ולעורר אותך (וגם לתת לך כעבור כמה זמן כוח וסבולת לעמוד יותר בעומס שאתה מתאר). אם המצב לא משתפר בעקבות הצעותינו, אני לא צוחקת, אנא הפנה עצמך לרופא המשפחה הקרוב על מנת לערוך בדיקות יותר מקיפות יותר. *ואם מטרת ההודעה היתה הוצאת קיטור ולאו דווקא התיעצות רצינית, ראה את הודעתי כקוריוז קליל.

אפיסת כוחות! כמה מוכרת לי תחושה

זו, שכן למרות הגיכוחים שחלקכם העלתם, אנוכי אכן הלכתי אתמול לאימון של הכושר הקרבי, וכעת כואבים לי מקומות שלא ידעתי שיש בהם שרירים. אין מה לעשות נגד העניין, חוץת מלחכות שהחודש- חודשיים הראשונים של השנה יעברו, תתרגל חזרה לשיגרה וכך גם הגוף שלך. וחוץ מזה, אולי תנסה לישון שעתיים בצהריים במקום ללכת לישון כל כך מוקדם? זה דווקא נחמד...

d@r121

New member
לרחר שיחה קצרצרה עם ידיד טוב

ואחרי שריכלנו על כל העולם ואישתו וכוחותיי חזרו אליי רציתי להעלות עוד סוגייה קנטנה בקשר ל"נדבק" אז ככה קחו את זה כמעיין קוריזוז משעשע עד מאוד היום היה לנו דיון קטן על התאטרון ומשם הגענו לאנה פרנק אקיצור הנדבר אמר שהוא ראה את הסרט אנה פרנק אבל לא נהנה ממנו שאלו אותו למה אז הוא ענה ברוב חוכמה וIQ שהוא (הסרט) עצוב
(כן, כן עצוב) אז אמרו לו שהסרט אמור להיות עצוב כי ככה הוא אז הוא אמר שהוא לא ציפה לכזה סרט ושהוא לא אוהב סוג כאלה של סרטים ביני לבין עצמי כבר שאלתי בנקודה זו של השיחה אם הוא רוצה שיעשו לו אנה פרנק-המחזמר...
אז שאלו אותו למה הוא ראה את הסרט אם הוא עצוב אז הוא ענה כי הוא חשב שהוא יהיה מעניין (נו, לפחות משפט נורמלי אחד) ההמשך יבוא...

maayan15

New member
שלא תעז לישון צהריים!!!!

מצטערת על התקיפה אבל...מנסיוני האישי והכואב עד מאוד...לא חשוב כמה אתה עייף...אל תישן דקה בצהריים...שלשום הלכתי לישון ב3 לפנות בוקר (נדודי שינה).... וקמתי ב7.30 (אגב- השעה שבה הייתי אמורה להיות בבי"ס אבל לא משנה..)...חזרתי הבייתה מתה מעייפות..אז..מה רע?...נישן שעה-שעתיים...וזה מה שעשיתי ישנתי שעה שעתיים וקמתי עדיין עייפה אבל יותר טוב....ועם העייפות שהייתה לי, לא הצלחתי להירדם עד 1.30 בלילה...וזה קורה לי תמיד תמיד שאני ישנה צהריים.. עצות לעזרה לתשישות..אין לי!...אני זקוקה לכמה בעצמי...אבל רק עצה 1...אל תישן צהריים!!!

מה אתה מתבכיין?

אתמול התחלתי ב7:30 (זה לקום ב 6:15) סיימתי את הבית ספר ב-4 (זה כלל גם 4 שעות פיזיקה/מתמטיקה) מיד אחרי זה היה לי 3 וחצי שעות של מבחן פסיכומטרי דמי...בלי הפסקה... בסוף הייתי על סף קריסה...יום למחרת עוד היה קשה לי ללמוד בגלל זה!

d@r121

New member
נו יש לי למה לצפות....../images/Emo3.gif

ודרך אגב מעיין מכיר את התחושה... אם אני ישן דקה בצהררים אח"כ אני לא יכול להרדם בלילה

taz512

New member
תפסיקו שניכם לבכות

אתם עכשיו לומדים, זה הזמן של המנוחה, שיש לכם הרבה זמן לנוח, לישון מ21:30 עד שש? זה חלום רחוק שלי. תתחילו להזיז את עצמכם, כשיושבים בבית אז הופכים להיות פדלאות, תתחילו לעשות משהו עם עצמכם, ואז תגיעו למצב שלי. שזה מצב איכותי ביותר
או שלא.... טאז, השד והמצב

Idan91

New member
מוכר...

מאוד מוכר. קודם כל- דע לך שרצוי להרגיל את הגוף לישון 8 שעות, למשל, לא הרבה יותר. אם תרגיל אותו לישון 15 שעות ביממה, הוא יזדקק ל15 השעות האלה, וכך תהיה עייף רוב הזמן, סתם דוגמה. ובכן... אני ממליצה לך לא לעשות את מה שאני עושה. איכשהו, מתחילת שנה שעברה, כמעט כל יום חזרתי מביה"ס מתה מעייפות, וב-כ-ל פעם הצלחתי איכשוה לשכנע את עצמי מחדש שאני אישן רק שעה... כמובן שזה לא היה ככה. אפילו היום זה קרה... אבל היום אפילו לא שמעתי את הצלצול של השעון המעורר ששמתי לי, עייפווווותתתת. טוב, אני מניחה שלא עזרתי כ"כ, אבל דע לך, דור, אני בהחלט מזדהה.

sheda0ktana

New member
גם אני מותשת, ואני כבר לא הולכת

לביצפר, ככה שאין לי תירוצים (למרות שגיליתי לתדהמתי שרופאי קופת חולים מתייחסים אלי הרבה יותר ברצינות עכשיו שאני מבוגרת...אני חושבת שצריך להתלונן על אפליה!) אני אישית חושבת שזו תקופה כזו, גם אני הולכת לישון מוקדם, ובבוקר לא מצליחה להרים את הראש מהכרית. הלכתי לרופא והוא טען שלחץ הדם שלי נמוך מדי והמליץ לי לשתות קפה (איכס!). למרות שזה נשמע פרדוקסלי, הייתי ממליצה על כמה דקות (בין 20 ל40 תלוי בך) של פעילות גופנית מתונה - שחיה, הליכה ברגל (יש כלב אולי?) משהו קטן שמנקה את הראש אחרי השיממון של ביצפר, וממריץ את הדם. תחשוב על זה שאתה יושב בלי לזוז מלא שעות, זה מנוון את המערכת! תנסה גם להוציא קצת אנרגיה במהלך היום (בהפסקות נניח). למרות שזה נשמע טיפשי, למה לבזבז אנרגיה כשאין אנרגיה, הרבה פעמים הגוף פשוט צריך "זריקת התעוררות" כדי לצאת מהקיפאון שלו. וחשוב גם לשתות הרבה הרבה הרבה מים! הימים האחרונים היו נורא נורא נורא חמים וכולם בעילפון (בוא תראה את הגינה שלי!)

´בקשה, מה אמרתי על פעילות גופנית?

רק היא תציל אותך מקטטוניה ממאירה. כמובן שאני עצמי איני מיישמת את אורח החיים הזה, אבל אני מעשנת, ככה שזה מתאזן. שדה צודקת, צא מהעייפות הכרונית ותעשה משהו עם עצמך !

d@r121

New member
פעילות גופנית../images/Emo35.gif

הפעילות היחידה שאני עושה בהפסקות זה בריחה מהנודניק ...
אני אנסה ליישם את מה שאמרתם

למעלה