אפילפסיה

אפילפסיה

שלום לכולכם הגיעה אליי לקליניקה מטופלת צעירה (בת 19+) עם אפילפסיה. נוטלת תרופות קונבנציונאליות וסובלת מהתקף יומיומי במשך כל חייה, למרות התרופות. מכיוון שאין לי נסיון עדיין עם המחלה הזו אני עורכת מחקר, כדי להבין את המחלה לעומק ולמצוא את המענה הנטורופטי הכי טוב שיכול להיות למחלה זו. אשמח לשמוע מכם, באם יש לכם נסיון, בכל אחד מתחומי הנטורופטיה (תזונה, צמחי מרפא, עיסוי, פרחי באך,ועוד...) כרגע בשלב החקירה, אשמח לדווח לכם בהמשך על תוצאות... בינתיים טופלה אצלי רק בעיסוי, כי הגיעה למטרה זו, אך מהיום נפגשות לתשאול נטורופטי על מנת לבנות תכנית טיפולים תודה לכולכם, תמי

../images/Emo208.gif לאף אחד אין משהו???

למרות שיש לי כבר כוון לתכנית אשמח לשמוע רעיונות וזוויות ראייה שונות על נושא האפילפסיה שוב תודה, תמי

yperelman

New member
מהכרותי

חולים באפילפסיה הם אנשים רגישים מאוד אנרגטית-רוחנית ובעלי ראיה על חושית מצויינת (העין השלישית פתוחה מאוד) ולכן ישנה תגובה מהירה מאוד לפרחי באך (זהירות מריאקציות חזקות בתחילת הדרך) בהצלחה

../images/Emo45.gif אכן...

מעניין שזה הדבר הראשון ששמתי לב אליו בטיפול הראשון עם הבחורה הזו כנראה ההתנתקויות האלה שהם חווים מחברים אותם לדברים שלאדם הרגיל קשה להגיע אליהם ללא אימון מיוחד... הבחורה הזו מאוד יצירתית ובעלת ראייה מאוד יחודית והשקפת העולם שלה מיוחדת, כותבת שירים וסיפורים על החיים מתוך זווית ממש מעניינת ומרתקת. אני ממש מסכימה עם מה שאתה אומר. ואקח בחשבון את מה שאמרת לגבי ריאקציות לפרחי באך. תודה, תמי

את הגישה הסינית אני מניחה שאת מכירה

לא יצא לי לטפל בסובלים מאפילפסיה, אבל מבחינה סינית יש שרואים בזה מצב של רוח פנימית. רוח פנימית מושפעת בעיקר ממצב הכבד, עודף או חוסר, ומצב הדם. אם יש מצב של חוסר דם, יש מקום לרוח לנשוב, וזה מתבטא בפרכוסים. זה בערך המעט שאני יודעת, האם זה מתאים לתמונה הכללית של המטופלת? ומה שלום הילדון שפעם שאלת עליו? אני עדיין סקרנית.

תודה מיכל

לא בקיאה ברמות כאלה בראייה הסינית, מכירה קצת את חמשת האלמנטים וקצת את הפתולוגיות בראייה הסינית, דווקא מאוד עזר לי הכוון שכתבת לגבי רוח פנימית. על פניו נראה כי אין לה בעית דם, בעיית כבד חייבת להיות קיימת, כי היא נוטלת כבר מעל ל-11 שנים כדורים נגד פרכוסים ונגד התקפי אפילפסיה, כך שהכבד בטוח מורעל, רואים זאת גם על הפנים שלה ש"מפוצצות" באקנה, היא גם נטלה במשך כחצי שנה רואקוטן, שאכן פגע לה בכבד ולכן הפסיקה (לפני כשלוש שנים), לא ידעה לומר לי מה הייתה הבעיה בדיוק בכבד, ביקשתי ממנה לברר לפעם הבאה, ואם אפשר להביא בדיקות דם. לגבי הילדון... מצבו השתפר פלאים בעזרת טיפול פסיכולוגי פעם בשבוע, שהוא אפילו מעוניין ללכת אליו ורוצה ללכת אליו וטיפול בעיסוי וכמובן תשומת לב הורית... שאמנם לצערי לא מוקפדת כפי שציפיתי (שעה בשבוע...) אבל יש יותר תשומת לב וזה כבר שיפר פלאים את מצבו, הוא אפילו התגאה לספר שקיבל מכתב מבית הספר על שיפור ביחסו למקצועות ושיפור בהתנהגות. (אגב- לא אובחן כבעיות קשב וריכוז כי אם דיסלקציה ודיסגרפיה- לקויות למידה, קיבל בעקבות כך הרבה הטבות מבית הספר- בחינה בע"פ וכו'... וגם זה כמובן עושה את שלו...) תודה שוב, תמי

hal767

New member
ניתן לעזור לחולי אפילפסיה

הניסיון מלמד על הצלחות משמעותיות בטיפול בחולים אלה בדרך הטבעונית, למרות שבדרך כלל קצב השיפור במצב הינו איטי. כמובן שיש להתייחס לצד הריגשי והפסיכולוגי של הפציינט. רגיעה נפשית, בטחון עצמי וחשיבה חיובית, מאד מקלות על הסימפטומים של המחלה, ומונעות בזבוז אנרגיה חיונית מהגוף. מעבר לנ"ל, הוצאת הכימיקלים מהתפריט וכן מזונות מזיקים כמו קפה, קולה, חומץ, סוכר לבן, מזונות מהחי ועוד, חשובים ביותר. שיטה תזונתית המבוססת על שפע של פירות וירקות אורגניים טריים, שלמים או בשילוב של מיצים, ללא חריפים וחמוצים, עוזרת מאד. רצוי מזון חי ככל האפשר, ולהתאים את יתר מרכיבי התזונה למקרה. חשיבות רבה אני מייחס לנושא הנשימה הנכונה ולהימצאות, ככל האפשר, במקומות בהם האוויר נקי יותר, כמו על שפת הים למשל. הפעלה גופנית, בכל דרך שאינה מתישה, ועושה טוב, עוזרת מאד. הפעלה גופנית בשילוב של נשימה עמוקה, מסייעים לגוף להתנקות מרעלים גורמי הבעיה, לספק לגוף הרבה חמצן חיוני ולחזק את החוסן הגופני. במיוחד במקרים כאלה, חשובה מאד שינה מספקת. עיקר תהליכי הריפוי מתבצעים בזמן מנוחה ושינה.

כרגיל...

מאוד נהנית לקרוא את הדברים שאתה כותב הכוון התזונתי הוא בהחלט ניקוי הגוף מהרעלים, התזונה שלה "על הפנים" תרתי משמע (הכל מופיע כ"אקנה" על הפנים שלה...) היא צמחונית, כך שאין עניין עם הוצאת מזון מהחי, מלבד העניין של מוצרי חלב (אוכלת קופסאת קוטג' ליום...) למזלי (או למזלה) יש מקום לעבוד עם הצמוחנות לכוון חיובי, כי היא אוהבת ירקות ובעיקר ברוקולי, כך שזה יקל על חיזוק התזונה הצמחונית לכוון הנכון, גם אין לה בעיה עם אורז מלא, כך שהמעבר לא יהיה חד מדיי עבורה- בקיצור, יש נכונות לשינוי תזונתי ... אין ספק שיש קשר ישיר למצה הנפשי- רגשי וזה עלה בראיון בצורה כל כך שקופה וברורה, (כמובן שזה תמיד מפתיע שהמטופל אומר דברים ולא רואה את התשובה מול העיניים- כי היא כל כך ברורה...) במקרה שלה, היא אמרה בעצמה, כי כשהיא בבית, היא סובלת מהתקפים וכאשר היו תקופות שהייתה מחוץ לבית, לא היו לה התקפים לתקופות של חודש ואפילו חצי שנה... "הכתובת על הקיר"...בעיקר היא סובלת מהתקפים, כאשר היא דואגת למצבה של אמה מבחינה בריאותית... הכוון הטיפולי מהפן הרגשי יהיה כמובן עניין דאגת היתר כלפי אמה, שגורמת לה להתקפים אפילפטיים חזקים (מדווחת שכאשר היא במצב סטרס ודאגה כלפי אמה יכולים להיות גם התקפים של חצי שעה, לעומת מצבים קלים של מס' דקות ביום) העניין של השינה הוא מאוד בעייתי, היא ערה בלילה וישנה ביום וכאן אני מרגישה שבהדרגה נצטרך "לסדר" לה את השעון הביולוגי ולהתחיל להרגיל אותה לישון בלילה ולהיות ערה ביום. מכיוון שהיא כותבת זה יהיה קצת קשה, כי היא אומרת שכל היצירתיות שופעת ממנה בשעות הלילה, כשהיא נכנסת למיטה מתחילות לעלות כל המחשבות והיא חייבת לקום ולכתוב אותן, וכך היא מוצאת עצמה הולכת לישון בשעות הבוקר המוקדמות (4-6 בבוקר...) בקיצור מחכה לפנינו עבודה מרתקת... שוב המון תודה על הכוונים- מאוד חיזקת את הכוון אליו התכוונתי ללכת... תמי

hal767

New member
ושוב אני מדגיש

חשיבות עליונה למזון אורגני. תזונה בעלת תגובה בסיסית. לצמצם במזון מבושל לטובת מזון חי. לעיתים, שילוב מיצי ירקות ופירות מסויימים עוזרים מאד. אין ספק שדאגות או חרדות מחמירות את הסימפטומים ואת תכיפות ההתקפים, הם לא בהכרח הסיבה הראשונית לבעיה. בוודאי שהם מקשים על הגוף להשתמש בכוחות הריפוי שלו.

Desertillution

New member
זהירות עם דיאטה והמלצות לסילוק מזון

כזה או אחר! אם נלך על התפיסה הסינית כפי שהתעניינת, נלמד שאפילפסיה ע"פ אותה תפיסה היא רוח העולה מן הכבד. התופעות לרוב הן איבוד הכרה פתאומי,ליחה שעולה וחוסמת את פתחי הלב,עיניים מתגלגלות,עוויתות ופירכוסים,לעיתים מלווה בהקאות ועוד. יש מצבי חוסר ומצבי עודף. במצבי חוסר יהיה חוסר של יין הכבד והכליות, בנוסף לחוסר צ'י של הטחול והקיבה. במצבי עודף כמו שתארתי למעלה, הרוח העולה מהכבד על רקע ליחה תופעה העלולה לחמם את הליחה מה שיגרום לתופעת אש הכבד. חשוב לברר איזה מזונות הבחורה אוכלת, ציינת שהיא צמחונית. נסי לבדוק מה רמת הגלוקוז אצלה בד"כ. ע"פ התפיסה הסינית הגלוקוז הוא מאגר של צ'י בגוף. כאשר הלבלב והטחול לא מתמודדים איתו כראוי נוצרת ליחה.. אותה ליחה העולה עם רוח הכבד . בנוסף צריך לבדוק את מצב פעילותה הגופנית של הנערה. האם היא עוסקת בספורט כלשהו? פעילות גופנית מאומצת, מעייפת את הצ'י. היין של הכליות נפגע,התוצאה העדר חלבונים. כמובן שישנם עוד הסברים. הנושא מאד מורכב ומאד לא פשוט. כל מקרה חייב להתברר לעומק. קשה לכן להמליץ על צמחים שיפרקו ליחה כבדית, זאת אם איננו בטוחים שהליחה היא לא טחולית.. חייבת להיות אבחנה מדוייקת.. לפיכך נדרש מחקר אפידמיולוגי מקיף שיאפיין את האבחנה הסינית לאפילפסיה. שלילה או אישוש יסייעו בהבהרת העניין וימקדו את הטיפול הנכון.

hal767

New member
יופי

אינני עוסק ברפואה סינית, אלא ברפואה טבעונית. לכן אני עונה ע"פ השיטה בה התמחתי, ובה יש לי ניסיון מצויין בטיפול במקרים אלה. ומה לעשות, דעותי שונות משלך, ואני כן מחשיב את נושא התזונה כחלק חשוב מדרך הריפוי האמיתי. מלבד זאת, מה פרוש המילה דיאטה? האם ידוע לך? ולמה להזהר מסילוק פריטי מזון מהתפריט? אם הם מזיקים, יש לסלקם. יש להזהר בלהשאיר פריטי מזון מזיקים.

Desertillution

New member
איזה תוקפן..

לאט לך.. איפה בדבריי ראית שאין חשיבות למזון? מרוב חשיבות אני גם ממליצה להזר בסילוק מזונות מסויימים לפני בירור! פירוש המילה דיאטה בלטינית היא תזונה.. וביוונית היא דרך חיים, זה מספיק לך או שתרצה עוד פירושים למילה דיאטה? שאלת למה להזהר מסילוק פרטי מזון בתפריט. אשיב לך. גם אם יש רכיב מזון המזיק, צריך לברר מהו,עם מה הוא נצרך,והיכן בדיוק הוא מזיק, ומה יקרה אם נסירו. האם להסיר את הרכיב החשוד בלבד? האם נצטרך לדאוג למחליף? הידעת שיש דיאטה מיוחדת ומורכבת ומדוייקת מאד ( על הגרם!)לחולי אפילפסיה ? או שרק דרכך הטיבעונית היא המעניינת אותך? אל תפסול שיטות ודרכים אחרות מדרכך. דיאטה, החלפת מזון,שינויי הרגלה תזונה אצל חולה אפילפטי כרוכים בבירור מעמיק. הזכרתי קודם בדבריי תהליכים שונים הגורמים לליחה, כמו למשל הגלוקוז הנוצר בגוף מתוך המזון אותו אנו אוכלים. אם נתייחס לאבות המזון, תוצר הבערה של חלבונים,שומנים,ופחמימות נבין למה להזהר בהסרת רכיב מסויים. צריך לבדוק ולהזהר מ החלפת חומר ה´דלק´ בגוף מפחמימות לשומנים. אצל חולה אפילפסיה יש השלכות היכולות לבוא לידי ביטוי במניעת או עצירת פירכוסים או הגברתם. מצב המצריך תשומת לב מירבית. ולא משנה באיזה שיטה תטפל,, סינית,מערבית,טבעונית, או כזו שטרם הומצאה.. סבלנות טבעוני יקר..

שלום לך ותודה על ההסבר הסיני

מה שכתבת על נושא אש הכבד והליחה מאוד מתחבר, הבחורה סובלת באופן כרוני מסינוזיטיס, כך שבהחלט יכול להיות שהכוון הוא עודף ולאו דווקא חוסר, אבל את זה אני עוד צריכה לברר... לגבי הגלוקוז, עוד אין לי תשובות של בדיקות דם, כך שאין לי מושג מה המצב ציינת שקיימת תזונה מיוחדת לחולי אפילפסיה האם את מוכנה לפרט במה מדובר? תודה מראש, תמי

Desertillution

New member
ציינתי שקיימת דיאטה מיוחדת

הדיאטה נקראת הדיאטה הקטוגנית. הדיאטה הזו מיושמת במחלקה הנוירולוגית בשיתוף עם המרפאה לרפואה משלימה בבית החולים וולפסון. היתי מציעה לך ליצור קשר עמם ולברר פרטים מדוייקים יותר ממה שאוכל להעביר לך כאן. בכל זאת אנסה בקצרה להבהיר את השיטה. באופן כללי זו דיאטה רפואית המחושבת לכל מטופל בהתאם לגילו,משקלו,גובהו. זו דיאטה שכוללת ברובה חלבונים ברמה בינונית עד נמוכה מאד,שומנים,ופחממות ברמה מזערית. יישום דיאטה זו אינו תהליך פשוט, והבנת הדרך הכרחית להצלחתה. אל דיאטה זו פונים כשמבינים שטיפול תרופתי אינו מסייע בתופעת הפירכוסים. ע"מ להתחיל בדיאטה שכזו נדרש שיתוף פעולה הדוק של דיאטן,רופא המשפחה,נוירולוג,ורופא/מטפל הרפואה המשלימה . על פי הגישה הסינית דיאטה זו עובדת כך: כאמור אפילפסיה בתפיסה הסינית היא רוח פנימית של הכבד העולה מעלה, ומובילה איתה ליחה שחוסמת את דרכי הלב. הלב הוא האחראי על ההכרה. הליחה גורמת גם לכהות של נקבי גוף המקשרים חושים שונים הקשורים להכרה, כמו עיניים,לשון,במצב התקף ניטל כושר הדיבור, פזילה של העיניים,עוויתות המעידות על חסימת מרידיאנים ע"י הליחה. מצבי חוסר נגרמים לרוב כתוצאה מחוסר של יין הכבד והכליות,וחוסר של צ'י הכיבה והטחול.יתכן גם חוסר דם. מצבי עודף נובעים מעלייתה של הרוח והליחה כתוצאה מחום, מה שיגרום לתופעת אש הכבד. דרכי הפעולה של אותה דיאטה אמורים לטפל ע"י הורדת הרוח,ייצוב הלב, פתיחת נקבים חסומים ע"י הליחה. באש הכבד הטיפול ישאוף לטיהור הכבד מרעלים,ניקוז החום, ופתיחת נקבים חסומים. בחוסר יין של הכבד והכליות,ובחוסר צ'י של הכיבה והטחול הדיאטה אמורה לתת מענה בחיזוק והזנת יין הטחול והכבד,לרכך ליחה. מבחינה תזונתית פחמימות ידועות כמייצרות צ'י, אך בנוסף מייצרות ליחה. בעיה נוספת תהיה במצב שהטחול לא ימיר את המזון לאנרגיה, ויאגור אותו לשומנים שאף הם יגבירו את הליחה. הדיאטה היא למעשה דיאטה יינית ברמה האנרגטית. כיוון היין הוא כלפי מטה! מה שמסייע בהורדת הרוח הרוצה לעלות מן הכבד. כשמצליחים למנוע מהרוח לטפס מעלה, מסייעים בהפחתת הפירכוסים. אבל לא רק.. זה קשור בעוד כמה מנגנוני פעולה. זה רק קצה המזלג, מקווה שישפוך מעט אור על המורכבות. לכן אני מציעה טיפול שיהיה משולב עם כל הגורמים ותהיה בקרה מתאימה של כל גורם. ואז ניתן יהיה להרכיב תפריט דיאטטי מאוזן ומפוקח. התפריט יבנה בדיוק רב והדיאטה דורשת פיקוח רציני של מאית הגרמים לעיתים. במחלקה לרפואה משלימה בבית החולים וולפסון בשיתוף עם המחלקה הנויירולוגית, רשמו לפניהם לא מעט הצלחות, ונסיון טיפולי רב במיוחד בילדים. עצתי היא לפנות אליהם ולהתייעץ בהצלחה.

תודה רבה

אשקול את הנושא, יש לי בעיה עם דיאטה שמושתת על חלבונים בעיקר, היא נראית לי באופן אישי לא נכונה לגוף, אך תודה על ההפניה לבי"ח וולפסון... לגבי הגישה הסינית, אתעמק בכך, זה נראה מעניין ואני אוהבת את הגישה הסינית לניתוח מצבים פתולוגיים. שוב תודה, תמי

hal767

New member
זה עוד היה בעדינות

לעומת מה שהיה צריך להיות. 1-דיאטה פרושו תזונה נכונה. ע"פ תפיסתי, תזונה נכונה היא חלק חשוב ביותר בדרך הריפוי. הפרשנויות שלך לגבי תזונה נכונה וחשיבותה, שונות משלי. הידע והניסיון הרב שיש לי, שונה משלך. אינך עוסקת בטבעונות וריפוי טבעוני, ונראה שגם אין לך ידע וניסיון בתורה זו, ולכן תגובתך לתשובתי אינה במקום. מחובתך הייתה להגיב לשואלת ולהעביר לה את גישתך, ולא להגיב לתשובתי הבאה ממקום שאת אינך נמצאת בו כלל. 2-לגבי שיטות הדיאטה שלך לחולי אפילפסיה, המדויקות כל כך, אז אני לחלוטין לא מסכים איתן, והערתך לגבי גלוקוז אינה נכונה. דווקא הפירות, המכילים כמות ניכרת של סוכר מעולה, מומלצים מאד לחולים, ע"פ השיטה בה אני דוגל. והפירות לא גורמים לליחה, אלא להפך, מסייעים לגוף להתנקות מהרעלים שהצטברו בו, שהם הגורמים לליחה. בתפריט הטבעוני אין הסתבכות במקורות אנרגיה. אכילה מספקת של פירות, מספקת לגוף את כל חומר הדלק לו הוא זקוק. 3- כל התאוריות המובאות בסוף דבריך, אינן רלוונטיות מבחינתי, אבל אין לי עיניין לנהל ויכוחים איתך. זה פשוט בזבוז זמן ואנרגיה יקרים. אינני זקוק לשיעורים ממטפלת מתחילה. הניסיון של למעלה מ-25 שנים בטיפול באנשים, הוא שיוכיח לי אם דרכי נכונה, או לא. וההוכחה שהוא נותן לי, היא חיובית ביותר. לכן, בנושא הסבלנות, סינית יקרה, כדאי שתתמלאי בה ואל תטיפי לי מוסר, אלא עסקי בדרכך, ורק בה.

Desertillution

New member
תגובתך מעידה בדיוק על מי אתה :)

לא הפסקת להלל ולשבח את עצמך ואת נסיונך הרב לרגע בכל ההודעה "העדינה" שלך. לדעתי הגזמת בנסיון שלך להשתיק אותי,את תובנותיי ואת דרכי. אטיף לך ולשכמותך מוסר ככל שאחפוץ. כמובן אם אמצא צידוק לכך. אתה גם קבעת בדבריך שאני מטפלת מתחילה,, וציינת את נסיונך רב השנים שדוחק במחי יד את דרכי. א. זה גובל בהוצאת דיבה - היות ואין ביסוס לדבריך! ב. אוייי למטופליך אם זו גישתך. זו דעתי :)

hal767

New member
אכן, זה היה בעדינות

נראה לי שיצאת משלוותך, ותוקפנותך מרקיע לשמים. זה גרם לך להתבזות.

desertillution והאל היקרים

אין צורך להתווכח ולריב על הגישות השונות שניכם מאוד עוזרים לי, איש/ה איש וגישתו/ה... משניכם אני לוקחת את מה שמתאים לי ומתחבר לדרך בה אני מאמינה וחושבת שדברים צריכים לקרות. לכל אחד/ת מכם הנסיון המוצלח שלו/ה בטיפול זה או אחר ועם הצלחות לא מתווכחים, אבל כידוע "כל הדרכים מובילות לרומא" וכל אחד ימצא כי דרכו היא הנכונה והנוחה... אני בוחרת לקחת מכל אחד את הטוב שלו ולשלב בין השיטות, מכיוון שנסיוני הראה לי שזו דרכי הנוחה והנכונה... חבל לבזבז אנרגיה על אגו... תודה לשניכם, מכל הלב
תמי

למעלה