אפילפסיה

atrac3

New member
אפילפסיה

שלום לכולם, האם יש לאפילפסיה דרגות חומרה? האם במידה ואובחנה למישהו המחלה בזמן שירות בצה"ל משחררים אותו אוטומטית? ואם כן האם אפשר להתנדב לחזור לשירות? מה לגבי רישיון נהיגה? אודה לעונים

atrac3

New member
חשוב להוסיף

אני שואל בשביל חבר שלי, הוא עבר בדיקת EEG אחת והרופא (צבאי) אמור לו שזה כנראה אפילפסיה אבל הוא מפנה אותו לרופא בשם ד"ר בלאט ועליו לעבור עוד EEG בלי לישון 24 שעות לפני וכך הוא עשה... יום שני הוא הולך לד"ר בלאט שיפענח את העניין. כל העניין התחיל אחרי שהיה לו התקף אחד קטן באיזה יום בצבא ומאז זה לא חזר וגם לא היה בחיים קודם כלום.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

ראשית ד"ר בלאט הוא מבכירי האפילפטולוגים (נוירולודים המתמחים באפילפסיה) ואפשר לסמוך על מה שהוא יגיד. בדר"כ מאבחנים אפילפסיה אחרי שני התקפים אבל אם EEG מצא משהו אז אכן יש לו אפילפסיה. בשביל זה צריכים לחכות לאבחון של ד"ר בלאט. במידה וזו אכן אפילפסיה אפשר לנהוג שנה אחרי ההתקף האחרון. יש דרגות חומרה כמו בכל מחלה.יש כאלה המקבלים התקפים לעתים קרובות ויש כאלה שמקבלים לעתים רחוקות ויש כאלה וזהם הרוב שתרופות מאזנות אותם, כלומר לוקחים תרופות ואין התקפים בכלל. לגבי הצבא זה משתנה ולא הבנתי עדיין לפי מה. יש פה גולשת שקיבלה התקף בצבא והמשיכה לשרת. לעומתה יש אחרת שקיבלה התקף והצבא מיהר לשחרר אותה. בהצלחה

סיכוי גבוה שישוחרר אבל הוא יכול

לחזור תוך פרק זמן קצר בתור מתנדב זה בקשר לצבא. רשיון, יתכן וישללו לו את הרשיון עד שיהיה מאוזן עם תרופות לפרק זמן מסוים לפי דעתי שנה, אבל לא לתפוס אותי במילה.

אוגי 22

New member
שלום רב

כאשר למישהו מאובחנת אפילפסיה בשירות צבאי הוא משוחרר אוטומטי - או במילים אחרות בועטים לו בתחת אוטומטית - סורי שנאה לצבא!!! מה שכן תמיד אפשרי לנסות ולהתנדב ואני מדגישה את המילה לנסות :) לגבי רישיון נהיגה, צריך להמתין שנה מההתקף האחרון.

הקסום

New member
הייי

לגבי השירות בצבאי אם זה קורא בצבא רוב הסיכויים הם מוציאים את החייל לשנה על 24 זמני בשביל להיות בטוחים אחריי שנה יש לו ועדה ואז מחליטים אם להחזיר את אותו חייל, ויש דרגות חומרה כן, להתנדב תמיד אפשר כמו שאמרו קודם מחכים שנה או שנתיים בשביל לראות אם היה לו התקפים ושהוא לוקח טיפול כמובן. גם לי זה קרה בצבא האפילפסיה אז ככה שתדע יש עוד הרבה מאוד חיילים שיש להם האפילפסיה והם משרתים בצה"ל .

אוגי 22

New member
אחרי שנה ועדה?

סתם לידיעה כללית שיחררו אותי לפני שלוש שנים ואני עדיין מחכה לועדה שאחרי שנה, יש לי המון סבלנות כי גם ככה הם ישלמו על זה בסוף :)

הי...

לי איבחנו אפילפסיה לפני 9 חודשים..ואני חיילת! ואני משתחררת באוגוסט...משמע, לא מגיסיים אוטומטית חיילים עם אפילפסיה. רצו לתת לי פרופיל 24 לחצי שנה בבית אבל לא הסכמתי...ובגלל שבצבא לא רגילים למוטיבציה גבוהה כי מי שמגיע לוועדה רפואית ברוב המקרים רוצה לברוח משרות...אז סיכמנו על פרופיל 45...אם כל מיני הגבלות... הכל תלוי ברצון שלך!

אוגי 22

New member
שריונרית

היו לך רופאים נחמדים בוועדה, שום דבר לא תלוי ברצון שלך, אני אמרתי שנשאר לי עוד חודש ואני רוצה להישאר אותו אז אמרו לי תתנדבי, לא עניין אותם כלום, זה גם תלוי בתפקיד שלך, מבחינתם חובשת עם אפילפסיה לא יעיל לצבא ולכן אין סיבה להשאיר אותי. כשהלכתי להתנדב הם אמרו לי, גם ככה עוד חודש את מסיימת אז אין לך למה להתנדב, ולכן אני חוזרת ואומרת, הצבא פשוט בעט לי בטוסיק. מה אני אגיד לך שיבורכו הרופאים שהיו לך בועדה אבל זה ממש חריג שנותנים למישהו שחווה התקף ראשון בצבא להמשיך ולשרת

שי מאיל

New member
אנשים שרצו להמשיך לשרת יכולים בד"כ

היו אנשים שהיו להם רק שני התקפים וכדומה ובעזרת אי"ל הצליחו להמשיך לשרת. מי שמעוניין שיפנה וננסה לעזור

גם לי היה התקף ונשארתי בשירות

אומנם הפנו אותי לועדה רפואית, אבל כמו ששריונרית אמרה-בוועדה הרפואית לא הסכמתי בשום אופן לשמוע על פרופיל 24 ובסוף "התפשרנו" על 45. ממה שזה נראה לי אז אם אתה תיהיה מספיק עקשן- ישאירו אותך. לא נראה לי שזה קשור לרופאים נחמדים כי הרי הכל בצבא זה חוק יבש...

אוגי 22

New member
תראו

ככל הידוע לי התקף בצבא זה כרטיס יציאה מהארגון ה"מדהים" הזה!!!! אם רופא השאיר אותך בשירות זה תלוי בתפקיד שלך ועד כמה אתה חיוני לצהל ועד כמה האפילפסיה עלולה להשפיע על התפקיד. בכל אופן רופא נחמד יותר היה משאיר אותי לעוד חודש, הייתי חובשת היו צריכים אותי למשמרות לילה, ומין הסתם חובשת שלא עושה לילה לא עוזרת בצבא- לכן שיחררו אותי או יותר נכון בעטו לי בטוסיק

לאוגי 22

לי גם יצא שעשיתי לילה בשמירות וכאלו דברים "נחמדים", ופשוט או שנתנו לי לישון לפני או אחרי... בקשר לתפקיד החיוני- היה לי תפקיד חשוב, אך יכלו להחליף אותי בקלות במישהי אחרת כך שזה לא נראה לי פקטור. מה שנראה לי פה מכל הסיפורים, זה שזה תלוי בועדה הרפואית אליה הגעת ובבסיס בו את משרתת. אצלי לא נתנו שום הנחות מלבד שעות השינה (רס"ר מרשע!!) במקרה שלך- כנראה שהעובדה שנשאר לך רק חודש הכריעה את הכף.

למעלה