אפילפסיה

atrac3

New member
אפילפסיה

שלום לכולם, האם יש לאפילפסיה דרגות חומרה? האם במידה ואובחנה למישהו המחלה בזמן שירות בצה"ל משחררים אותו אוטומטית? ואם כן האם אפשר להתנדב לחזור לשירות? מה לגבי רישיון נהיגה? אודה לעונים

שלום

בכל מקרה של שחרור על בסיס רפואי ניתן לחזור להתנדב בצה"ל, במעמד השחרור נותנים לחייל את כל המידע הדרוש בנוגע להתנדבות לצה"ל בעבר היו משחררים או לא מגייסים חולי אפילפסיה אך קיום זה השתנה וחולי אפילפסיה כן מגוייסים לצה"ל ברוב המקרים.

tani101

New member
אפילפסיה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

קודם כל למי שלא יודע אפילפסיה (מחלת הנפילה) היא סערה חשמלית במוח הנובעת ממוקד אפילפטי..זאת אומרת משהו מפריע למערכת ההולכה החשמלית במוח לפעול כראוי.. בנוגע לשאלתך לגבי דרגות אכן ישנם שלוש דרגות והן: 1.petit mal-התקף קל בו אדם לוקה הוא בוהה באוויר ואינננו יודע מה קורה סביבו. 2.grand mal- גדול,התקף גדול שילווה באובדן הכרה,התכווציות,הפרשות,אי שליטה על סוגרים ופירכוסים למשך 4-5 דקות. 3.status epilptcus- מתמשך, התקף מסוכן ביותר עם אותם הסימפטומים של התקף גדול רק שההתקף מתמשך למשך 4-5 דקות וזה מתשמך מספר פעמים. לגבי השאלות האחרות אין ביכולתי לענות לך מכיוון שלא תענינתי בדבר...אך אני בטוחה שישנם עוד אנשים אחרים שיוכלו לענות לך על השאלה..

אלו לא דרגות של המחלה

אלא אלו הם סוגים של התקפים, אגב סוגים אלו הם מוגדרים כך רק לפי הספר, בהרבה מן המקרים המצב הוא מצב ביניים

paradan

New member
רק לידיעה

שלושת סוגי ההתקפים הם כללים וקומץ ממה שכתוב בספר ולמחלה יש סוגים והגדרות ברורים. למי שמעוניין להתעמק קצת ואין לו בעיה עם אנגלית: http://www.emedicine.com/neuro/topic415.htm

New member
אפילפסיה וצה"ל

לאפילפסיה אין דרגות חומרה מוגדרות ולרוב מתארים את חומרת המחלה ע"פ סוג ההתקפים, ותדירותם. לגבי ההשלכות של אפילפסיה וצה"ל: בחייל רפואה יש ספר עב כרס בשם ספר הפרופילים ובעזרתו קובעים איזה פרופיל יינתן לכל מחלה ע"פ חומרתה והרלוונטיות שלה לשרות צבאי כזה או אחר. למרות שלא יצא לי לעיין בספר הפרופיל לגבי אפילפסיה אני יכול להניח שלאחר התקף אפילפסיה יחיד הפרופיל יכול להישאר קבוע (כלומר שהרופא מניח שההתקף חד פעמי) לרדת ל64 או 45 (כלומר תומך לחימה או חייל עורפי) או לרדת 21 שאומר שהחייל פטור משרות ביטחון בכלל וזה בתלות בסוג ההתקפים, תדירותם, ההשפעה של על תפקוד החייל והאם הוא לוקח תרופות מסויימות. בעלי פרופיל 21 רפואי רשאיים להתנדב לצה"ל במגבלות מסויימות (כמו שהאחריות הרפואית עליהם לא תהיה של הצבא והם יוכלו להגיע רק לתפקידים מסויימים). לגבי רישיון נהיגה המצב סבוך, ותלוי פחות או יותר בגורמים שתוארו לעיל. ייתכן שהחולה יוכל להשאיר את הרישיון הנהיגה שלו, ייתכן שיצטרך לוותר עליו למספר שנים כדי לראות איך הוא מאוזן תרופתית וייתכן שהוא יאלץ לוותר עליו לצמיתות. בברכה, אבירם.

katalanh

New member
לגבי פרופיל

התקף אפילפסיה ראשון מגובה בממצאים ב EEG (בדיקה חשמלית של המוח) גורם לירידת פרופיל ל 24 לשנתיים. במידה ובמהלך שנתיים אלו התקף נוסף, יורד הפרופיל ל 21 וגורם לשחרור מצה"ל. ניתן להתנדב. במידה ובמהלך שנתיים לא היו התקפים, הפרופיל עולה חזרה ל 45 חולה אפילפסיה אינם רשאיים להחזיק ברשיון נהיגה. קטלן

amitp

New member
לא תמיד

רשיון נהיגה נשלל אוטומטית לשנה או שנתיים (אני לא זוכר כרגע) שאחריהן אפשר לעבור ועדה רפואית שעשוייה, בתנאים מסויימים, להחזיר לך את הרשיון. לגבי רכב כבד, ציבורי או בטחון אין, מן הסתם, על מה לדבר...

למעלה