אפילפסיה- פטיט מל

איילה39

New member
אפילפסיה- פטיט מל

אני בת 22 - עם אפילפסיה מסוג פטיט מל מגיל 20 - עקב חוסר שינה בשירות הצבאי. מטופלת בטופמקס במינון לא גבוה. שאלתי- האם לתרופה זו יש השפעה על זכרון ולמידה? על ראיה?, הרופא המטפל אמר שלרוב המחלה היא שפירה וחולפת עד גיל 24 - האם נכון שמחלה מסוג זה חולפת? המודאגת

טלטול232

New member
פטיט מל

שלום איילה פטיט מל בילדים ( כשמתחיל בערך בגיל 5 ) הוא בעל סיכוי גבוהה לחלוף אחרי מספר שנים. בכל אופן יש סיכוי שזה יעבור , יש לעקוב אחר EEG ולראות שהמצב משתפר , ואים במשך למעלה משנתיים לא היו פירכוסים , ו EEG תקין יש לשקול ( עם הרופא כמובן ) להתחיל לאט לאט להוריד תרופות. הבת של - טלטול כבר 5 חודשים ללא תרופות ( גם לה היה פטיט מל) ובנתיים הכל תקין. שיהיה לך בהצלחה , וגם את תוכלי לומר " פעם היה לי אפילפסיה " ושיהיה רק טוב לכולם אבא של טלטול

איילה../images/Emo24.gif

יש הרבה מידע על הטופמקס תבצעי חיפוש בפורום. תרגישי טוב וברוכה הבאה, דינה

אני רוצה לתקן אותך

שאמנם אחרי תקופה מסויימת מומלץ לשקול את הפסקת התרופות בהדרגה אך לפעמים לאדם החולה לא שווה לו לנסות להפסיק מכיוון שזו תקופה לא קלה של לפחות שנה ומשהו שצריך להיזהר אם זה מבחינת שעות שינה או מאמץ וגם לנהוג אסור לו או ללכת לבריכה בליווי צמוד וכהנה וכהנה ואם הוא אדם שעובד ומסודר בחייו לא יודע אם זה שווה לעבור את הטלטול הזה

שלום איילה

אפילפסיה זה שם כולל לקבוצה של מחלות דומות אבל שונות, שיש להם מספר סיפטומים , אחת מהם היא פטיט מל. פטיט מל זה לא האפילפסיה שלך אלה סיפטום, לכן בקשי מרופא המטפל אבחנה של סוג האפילפסיה. לכל סוג אפילפסיה יש את הסיכויים שלו לריפוי. לדוגמא היא יכול לחלוף ב- 50% סיכוי. בדרך כלל אין אף פעם ודאות שאפילפסיה תחלוף. מכוון שפרץ אצלך בצבא ומחוסר שינה, יש מקום לתבוע את הצבא, ולקבל אחוזי נכות. זה חשוב לעתיד. תבררי שרופא המטפל הוא מומחה לאפילפסיה ולא רק נוירולוג.

למעלה