אפילפסיה זה באסה!

אפילפסיה זה באסה!

איך בן 16 אמור להתמודד עם אפילפסיה?! גם אם היא פטיט מאל?!?!?!? סעמק עם האפילפסיה הזאת! סעמק עם התרופות! נשבר לי! אני לא יכול לעשות רישיון אפילו בגלל שהאפילפסיה שלי לא מאוזנת! כבר חודשיים שאני על דפלפט והאפילפסיה שלי לא מאוזנת!!!!!! אני עכשיו מתחיל לחתור לכיוון ה1500 ביום! וגם אז לא מובטח כלום! אולי נתחיל תרופה חדשה! ואם היא לא עובדת אני מאושפז לEEG של 24 שעות זה ממש פוגע בתפקוד שלי ראבקקקקקק! טוב,אחרי שפרקתי,יש לי כמה שאלות. הראשונה: אחרי שתתאזן לי האפילפסיה(אם תתאזן),האם אני צריך להוציא אישור כדי לעשות רישיון? ואם כן איזה אישור ואיפה עושים את זה. השניה:האם המחלה יכולה לעבור בתקופת טיפול של שנתיים? ואם לא,בכמה זמן כן? השלישית: מבחינת הצבא,אם אני חולה אפילפסיה לשעבר(במידה ועוברת המחלה),אני יכול להיות פרופיל 97? או שבשביל הצבא אפילפסיה זו צלקת לכל החיים גם אם מחלימים? תודה רבה על ההקשבה:)

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

לגלות שיש אפילפסיה זה לא קל בשום גיל. אבל מה לעשות זאת המציאות ואתה צריכים לחיות. אני מקווה שתתאזן במהרה. מציאת תרופה לאדם היא לא מדע מדויק והרבה עובד על ניסוי וטעיה של הרופאים ושל החולה. ברוב מכריע של המקרים מתאזנים. לגבי רישיון תוכל להוציא שנה אחרי שנה של איזון. לגבי צבא - קרבי כבר לא תהיה אבל גם כלא קרבי יש דברים מעניינים לעשות בצבא. אם אתה לא מאוזן בגיל 16 ואתה עדיין לא יודע כמה זמן ייקח עד שתתאזן וגם אחרי שתתאזן תמשיך לקחת תרופות לכן עבור הצבא אתה אפילפטי.

ufo11

New member
בוקר טוב לך

כפי שאמר חיים, אפילפסיה לא קלה להתמודדות בכל גיל. אני לדוגמא, קיבלתי את ההתקף הראשון שלי בגיל 17.5. בדיוק באותם ימים הייתי אמור להתחיל בלימודי נהיגה. אז מה? אז נכון, לצערי לא למדתי נהיגה אז, אבל תאמין לי, שהדבר הראשון שצריך להדאיג אותך ולהיות בראש סדר העדיפויות שלך זה איך להיות מאוזן ובריא. בסופו של דבר, נהיגה זה לא הכל בחיים. אתה תבין את זה עם הזמן. מה עוד שברגע שתהיה מאוזן תקופה מסויימת, כבר תוכל להוציא רישיון ואז זה הכל עניין של בירוקרטיה מול משרד הרישוי. לגבי צבא, קרבי בהחלט לא תהיה. אלא אם כן יהיה כאן איזה נס...אבל בעיקרון, לא הייתי בונה על זה. 97 זה מאוד רחוק ממה שבאמת עשוי להיות הפרופיל בסופו של דבר. אבל, שוב אגיד לך. אתה חושב רחוק מדי. כרגע, לפי מה שאני מבין, אתה עוד לא מאוזן. תחשוב על זה, לא על צבא...נהיגה...תחשוב על החיים היומיומיים שלך עכשיו. איך לחזור לשגרה, ללימודים, לחברים שלך. אתה צריך עכשיו סביבה תומכת שתעזור לך להתגבר על הפחדים ותעזור לך לחזור לתפקוד מלא ככל האפשר. ואתה יודע מה? אתה תראה שעם הזמן, לאחר שאתה מאוזן, החיים הם בדיוק אותו דבר כמו של כל בן אדם אחר, פלוס כדורים ביום ובדיקת אי אי ג'י פה ושם. תנסה להתעודד, אל תשקע עכשיו בדיכאון עמוק, כי זה בטח לא יעזור לך. תפוס את עצמך בידיים ותוכיח לעצמך שאתה יכול להתגבר על זה. שיהיה בהצלחה, אתה מוזמן לשאול שאלות ככל שרק תרצה. יום נעים.

דוּש

New member
שכחת להזכיר בקשר לנהיגה,

שמדובר בהמון המון המון בירוקרטיה מול משרד הרישוי. ובלגאנים ונסיעות ולחכות ולשלוח עוד טפסים וכו' וכו'. ובקשר להתקפים עצמם ולחברה, תרגע - למרות שכולם מסביב נראים נורא לחוצים. תסתכל על זה בצורה משעשעת, זה יכול להיות נחמד. לבריאות, עדי, אפילפסיה מהבוקר של יציאה (שלא יצאה לפועל, כמובן,) לטיול של בנ"ע, החופש הגדול של סוף שישית, עם שתי הפסקות של שנה בהן יכולתי להספיק ללמוד נהיגה במשך עוד חצי שנה, אבל התעצלתי לעשות את כל הבירוקרטיה...

חיים כמו של כל בנאדם אחר?

זה כבר לא יהיה לי. לצבא אנלא אתגייס כלא קרבי,זה בטוח. אני רואה במחלה ככפייה,זה הכל. ויש לי עוד שאלה: ה-EEG,MRI,איאיג'י בשינה-שלושתם תקינות. זה הקטע המוזר אצלי,הבדיקות תקינות,אבל זו אפילפסיה לפי הסימפטומים. בשביל הצבא\משרד הרישוי זה משנה בכלל?

מסודי17

New member
באמת קוראים לה מחלת הכיפיון

אבל באמת שצריך להתעודד , ואתה תראה שאחרי שתתאזן אתה כבר תרגיש הרבה יותר טוב עם עצמך ובאמת שלא כדאי לך להיכנס לדיכאון מזה . אני קיבלתי גם בגיל 17 את האפילפסיה , אמנם אפילפסיה יותר קלה ממה שיש פה לכולם , בלי איבוד הכרה. התאזנתי במהירות אחרי טיפול של דפלפט 500 . תדע לך שיש כמה תרופות לאפילפסיה ובסופו של דבר תמצא את התרופה שלך לכל אחד יש את התרופה שלו . בקשר לשאלה שלך , גם אצלי כל הבדיקות תקינות . אי אפשר לגלות את האפילפסיה לרוב בEEG . שאר הבדיקות נועדו למצוא גידולים במח אם הם קיימים. ותתעודד , תחשוב על כל האנשים שקיבלו מחלות כמו סרטן , איידס , עיוורון . אנחנו יכולים להתלונן לעומתם? כל אחד יאכל חרא בחיים , אתה פשוט צריך להתמודד איתו.

גם האפילפסיה שלי די קלה מרוב האנשים

אנלא מאבד הכרה או מפרכס או משהו כזה.. יש לי אפילפסיה מסוג פטיט מאל(משהו כזה)

sbh100

New member
ניתוקים

ניתוקים זה איבוד הכרה. גם לי יש ניתוקים אצלי קצרים מספר דקות וזהו. בזמן הניתוק -ההתקף- אני ממש מנותק מהעולם החיצוני ואינני יודע מה אני עושה באותו זמן. למי שיש ניתוקים יש לא הרבה מיגבלויות כמו אסור לא לעבוד בעבודות של מכונות חשמליות - מסגרות לדוגמה- אסור לא לנהוג בגדול החיים קשים וכדי למצוא עבודה צריך פרוטקציה או עזרה מביטוח לאומי.

חייםלוי

Member
מנהל
גם פטיט מל או ניתוקים זה אפילפסיה

אתה יכול לקרוא עליה במילון המונחים בשורה הכחולה למעלה. אנשים עם אפילפסיה יכולים לעשות הכל או כמעט הכל. להיות קרבי כבר לא תהיה כמו שאמרתי אבל לא קרביים יש בצבא. אני בצבא הייתי במודיעין ומאד נהניתי ממה שעשיתי. צריך להסתגל למחשבה שזה מה שיש ולהוציא מזה את המיטב. או מה שנקרא חלשוב חיובי וכחושבים חיובי הכל נהיה קל יותר.

Son Gocu

New member
בדיוק!

מה שאני עושה, ואומר לאנשים. קח את המצב שלך, תתייחס אליו ברצינות אבל קח הכל בקלות, בכייף הנאה, שמחה, תיהי אפילו ציני למצב, העיקר שלא תתבאס כל הזמן ותיכנס לדיכאו, זה מצב ממש לא טוב. לי גם עשו בעיות עם הרשיון, אבל אחרי 3 שנים ללא התקפים הוצאתי רשיון, ואני כבר נוהג שנתיים וחצי, וגם התגייסתי לצבא ואני ממש נהנה ממה שאני עושה... בהצלחה.

97 לא יהיה לך.

וסביר להניח שגם לא קרבי, כי עכשיו אתה בן 16 משמע אם האפלפסיה תתאזן לך בזמן הקרוב הכי הרבה שיהיה לך איזון עד הצו ראשון זה שנה נגיד.. יש אפילפטים מאוזנים עם פרופיל קרבי אבל צריך כמה שנים של איזון.. ולהיות ג'ובניק זה לא כזה רע, יש לזה יתרונות הכל תלוי איפה אתה נופל. ואני מאוזנת 3 שנים בע"ה, 3200 מ"ג ביום(ניורונטין), אם זה מנחם אותך בצורה כלשהי.. חשוב שתזכור שברגע שמאזנים, אפשר להחיות עם זה כמו כל אחד אחר.

למעלה