אפילפסיה וPDD

נעמיאר

New member
אפילפסיה וPDD

האם יש כאן הורים לילדים המאובחנים כ- PDD ובמקביל יש להם גם אפילפסיה?

נעמיאר

New member
האם ניתן לקבל מידע

על הקשר שבין PDD לאפילפסיה. בני בן 3 ו- 4 חודשים. קיבל התקף ראשון של אפילפסיה. ואני קיבלתי עם ההודעה הזו התקף חרדה... בעיקר מאחר ולא נתנו לי מספיק הסברים על הנושא למעט העובדה שקיבלתי בשבילו תרופת אפלפט והפניה לMRI. מכניסה למאמרים באינטרנט על הנושא קיבלתי מידע מסויים. אם כי לא היה רשום בשום מקום על הקשר בין זה ל- PDD אשמח לקבל כל מידע אפשרי תודה מראש

rutimay

New member
מציעה לך לפנות לתלמה פינץ

היא האורים והתומים בנושא.

rutimay

New member
היא בטח תגיב לך בקרוב. אם לא,

שלחי לה מסר. היא פה בפורום.

אחת התופעות המאפיינות אוטיזם היא

עודף בחומר לבן במוח. החומר הלבן הוא האקסונים המקשרים את גופי התאי העצב (חומר אפור). עודף קישור זה מעלה את הסיכוי לקישורים פגומים שיוצרים קצרים חשמליים. מקום במוח בו יש קצרים חשמליים תדירים הוא ''מרכז אפילפטי''. מרכז כזה עדיין לא הופך אדם לאפילפטי. רק אם הקצרים מהמרכז יוצרים שרשרת קצרים באזורי מוח נרחבים, האדם לוקה באפילפסיה.

נעמיאר

New member
אם כך, האם יתכן

כי התקף אחד לא יעיד על המחלה עצמה? אם כי ליום המחרת היו עוד "אפטר שוקים" של שתי נפילות אחורה ללא פירכוסים.

לשליש מילדי ה- PDD יש אפילפסיה. חלקה סמויה

כן, זה נפוץ מאד למרבה הצער. הטיפולים כוללים תרופות, שינוי תזונתי, תוספי תזונה והימנעות מגורמי הפרכוסים. במקרה שלנו, כימיקלים העלו את רמת ותדירות הפירכוסים. חומרים של ריסוסים וכימיקלים אחרים. פרכוסים אפילפטיים, די נפוצים אצל ילדי הספקטרום התקשורתי. לעיתים הם נראים כמו ניתוק או בהייה ולא כמו פרכוס ממשי, אך הרבה פעמים רואים פרכוס מלא או חלקי. יש לא מעט נוירולוגיים בתחום האפילפסיה, אך מעט מהם מכירים טוב אוטיזם. דר' בן זאב, היא ההמלצה שלי, למרות שהיא מאד שמרנית.

היי תלמה

בכנס רפלקסולגים וADHD שהיה שבוע שעבר הרצה ד"ר ניר אמיר מנהל מחלקת ADHD מבית חולים וולפסון אמר שם שיש הרבה ילדים שבעית הקשב שלהם היא בעצם התקפים היפלטים קצרים וקלים, הא לפרק זמן קצר נראים מנותקים מהמציאות אך בעצם חווים התקף אפילפתי.שאלתי היא איך ניתן לאבחן זאת?

snooopi

New member
אבחון התקפים קצרים

עשו את זה ליפתח אחרי האבחון לאוטיזם, השיטה היא באמצעות בדיקת EEG בשינה. אני לא זוכר את הפרטים, אבל לא מדובר בהרדמה אלא בשינה טבעית. עמנואל

תודה לך

את הבידקה הזו עשינו במצב ערות עם חומר שמזריקים לוריד האם זה תקף או שזה חייב להיות רק במצב שינה.

את יודעת מה

הכול יכול להיות. רק שעכשיו אני מבולבלת אשמח לקבל הסבר על שתי הבדיקות מה האבדלים

תודה לך

את הבידקה הזו עשינו במצב ערות עם חומר שמזריקים לוריד האם זה תקף או שזה חייב להיות רק במצב שינה.

snooopi

New member
צריך להתיעץ עם נוירולוג

ככל שאני זוכר זה חייב להיות במצב שינה

rutimay

New member
eeg בשינה

ממה שאני הבנתי מחברה טובה שעוברת את הסיפור עכשיו, מה שבודקים ב-"eeg בשינה" זה למעשה את פעילות המוח במצב של חוסר שינה יזום. כלומר - את השלב שבו נמצא אדם שנמנעה ממנו שינה שעות ארוכות - רגע לפני שהוא נרדם ומיד לאחר מכן. יכול להיות שאני טועה, אבל הבנתי ממנה שמצב כזה יכול להוות טריגר להתקפים אפילפטיים (אם אכן יש אפילפסיה), מפני שהמוח נמצא בסוג של מצוקה בגלל חוסר השינה המתמשך, ואז אפשרי לאתר את ה"קצרים" בפעילות המוחית. אנחנו עשינו eeg כזה לשני ילדים שלנו - אצל שניהם משכנו אותם שעות ארוכות ללא שינה ובביה"ח, כשהם נרדמו, חיברו להם את האלקטרודות לראש ובדקו.

רותי770

New member
בילד קטן זה חייב להיות במצב שינה כי אסור לזוז

אבל בילדים ומבוגרים שיכולים לשבת בלי לזוז הם לא צריכים להיות במצב של שינה בכלל

למעלה