אפילפסיה וצבא

ARMSTRONG 6

New member
אפילפסיה וצבא

המקרה הוא כזה: התגייסתי לקרבי, היו לי שני התקפים ברצף בטירונות ועכשיו אני מתחיל טיפול ונמצא בגימלים עד הודעה חדשה... מה לדעתכם יקרה לי מבחינת פרופיל רפואי?

mori17

New member
יעשו לך כנראה ועדה רפואית

ושם יחליטו מה לעשות איתך. יש מצב יורידו לך פרופיל בנתיים רק בריאות ושלא יהיו לך יותר התקפים
אמן! מורי

Son Gocu

New member
כנראה שיורידו לך פרופיל

אבל אם לא היית לפני הצבא עפ אפילפסיה/לא ידעת את הצבא על זה שאתה חולה אפילפסיה אז יכול להיות שיורידו לך ל - 24, ועוד חצי שנה תחזור לצבא עם פרופיל עורפי.

ARMSTRONG 6

New member
תודה רבה

זה שיורידו לי פרופיל זה ברור, השאלה היא לכמה... פרופיל עורפי אני לא רוצה, אני רוצה פרופיל קרבי או פרופיל 21... השאלה אם יש לי סיכוי לקבל אחד משני אלה ואגב - ההתקפים מתרחשים כבר משהו כמו שלושה חודשים, אבל אף פעם לא ראיתי בזה בעיה ולא חשבתי לטפל בזה (ההתקפים הם מתוך שינה)

שלום לך

מה שחשוב זואת הבריאות שלך, לא רק להיום ומחר אלה לשנים הבאות, לכן אתה נידרש לטפל בעצמך. היום אתה צעיר והכול ניראה לך קליל, אבל זה לא המצב. אתה נידרש ליצב את בריאותך. עבור בריאותך אין מקום לחלום של קרבי. זה במצב. זה ממש לא נורא, גם ללא קרבי, אפשר לחיות חיים מלאים. להערכתי יתנו לך שחרור זמני לחצי שנה, שזה לא טוב, כי ישאר לך עדין כל השרות. באם האפילפסיה התחילה בתוך השרות, אז אתה צריך לקבל הכרה בנכות. אתה צריך לדרוש פרופיל 45 או כל פרופיל שישאיר אותך בצבא, ופטורים ומתאימים למצב בריאותך החדש. כולל שינה, שרות קרוב לבית.

ARMSTRONG 6

New member
ואין סיכוי שיורידו לי לפרופיל 21?

כי הרי בשלושת החודשים האחרונים יש לי התקפים לעיתים די תכופות

יש

הדבר הטוב ביותר בשבילך, זה לדרוש המשך טיפול בצבא, ולהישאר באיזו שהיא מיסגרת בצבא, אפילו בחופשת מחלה , כדי שתיחשב חיל, כדי שתהיה לך תעודת שרות בצבא. מאחר והתקפים נובעים מהשרות, מחוסר שינה. שיספקו אישור לנכה צה"ל.

ARMSTRONG 6

New member
אני לא מחפש דרך לנצל את הצבא....

אני מחפש איך לא להיות בריא ואיך לא להיות תקוע באיזה תפקיד חסר תועלת. ואני חושב שהמצב שלי די מחייב פרופיל 21 - התקפים שמתרחשים בתדירות גבוהה בחודשים האחרונים

אתה לא מנצל

תיראה , האפילפסיה זו מחלה שיכולה להיות אכזרית מאוד, כלומר, אם לא תטפל בה נכון ומצבך ימשיך כך או ידרדר, אתה לא תוכל לעבוד, ואולי גם ההתקפים יהפכו כאלו שתיפגע פיזית. באפילפסיה ככל שמצליחים להשטלת יותר מהר על ההתקפים בעזרת תרופות כך המצב שלך לטווח ארוך מישתפר, עד כדי סיכוי כעבור שנתיים ללא ארועים אפילפטים להפסיק טיפול. אפילפסיה יכולה להתעורר מחוסר שינה ולחץ, ולכן, באים, התחילו לך התקפים בתקופת הטירונות בהחלט יש אחריות לצבא. ותפסיק לחשוב על סיפורי הניצול של הצבא, כי זה החיים שלך. שוב , אין מצב שתגיד "אני מחפש איך לא להיות בריא" , כי אתה מסכן את העתיד שלך, ואני חושש שאתה לא מטפל בעצמך כמו שצריך, ולכן אתה עדין עם התקפים.

Abcdef11

New member
לא נראה לי שיש לך מצב ל21...אלא אם

כן ההתקפים ממש חמורים, מונעים ממך שגרת יום סבירה, מצריכים זמן החלמה ארוך בן התקף להתקף... פרופיל 21 הוא פרופיל פוסל שירות ולכן אם מצבך לא מונע את שירותך בצבא לא תקבל פרופיל 21 אתה תקבל פרופיל 24 עד שהסטטוס שלך יהיה מאוזן ויידעו מה קורה איתך... ואז יחזירו אותך לתפקיד עורפי עם פרופיל 45...

למעלה